Home TOP NEWS Γιάνσον: «Είναι η αρχή του ταξιδιού μου… έχουμε παίκτες που θα ήταν...

Γιάνσον: «Είναι η αρχή του ταξιδιού μου… έχουμε παίκτες που θα ήταν κορυφαίοι στη Σουηδία»


Ο Γέσπερ Γιάνσον παραχώρησε δηλώσεις σε ιστοσελίδα της Σουηδίας και το protathlima.com μεταφέρει κάποια αποσπάσματα από τις αναφορές του.

Αν βλέπει ονόματα από το πρωτάθλημα της Σουηδίας: «Όχι, δεν είναι κάτι σχετικό αυτή τη στιγμή. Δεν είναι τόσο εύκολο με αυτόν τον χώρο, αλλά έχουμε υπόψη κάποιους που έπαιξαν στη Σουηδία».

Για τη σύγκριση του ποδοσφαίρου σε Σουηδία και Κύπρο: «Υπάρχει διαφορά. Μπορώ να κρατήσω παίκτες στην Ομόνοια που δεν θα είχα την ευκαιρία να κρατήσω στη Χάμαρμπι της ίδιας ποιότητας. Πρέπει λοιπόν να είστε σίγουροι ότι έχουμε μερικούς παίκτες ποιότητας που θα ήταν κάτι παραπάνω από κορυφαίοι στη Σουηδία. Ναι, οι καλύτεροι κυπριακοί σύλλογοι είναι ξεκάθαρα από τους καλύτερους συγκριτικά με την Σουηδία, αν και δεν μου αρέσει να συνεχίζω να συγκρίνω έτσι».

Για την πορεία της ομάδας και τις προσδοκίες του: «Πάει καλά και είμαστε κοντά στη κορυφή και νιώθω ισχυρή υποστήριξη από τον σύλλογο. Είναι ξεκάθαρο ότι γνωρίζω ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα και ότι ζω με υψηλές προσδοκίες. Θα νικήσουμε, έτσι είναι».

«Αυτό που έχω στην Ομόνοια είναι πολύ συναρπαστικό. Θα μπορούσατε να πείτε ότι εδώ μπορώ να πάρω παίκτες από ένα υψηλότερο ράφι από ότι στη Σουηδία. Τώρα δεν υπάρχει παράδοση στην Κύπρο να πληρώνονται πραγματικά μεγάλα ποσά για μεταγραφές, αλλά από την άλλη οι μισθοί μπορεί να είναι πολύ μεγάλοι εδώ κάτω».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του FotbollDirekt, ορισμένα ονόματα στο μικρό νησί της Μεσογείου κερδίζουν περίπου 43 χιλιάδες ευρώ το μήνα, καθαρά! Με Ρώσους ιδιοκτήτες συλλόγων όπως η Πάφος FC και ο Άρης Λεμεσού, μπορεί πραγματικά να παρασύρει ορισμένους παίκτες. Προσθέστε εκεί μια σειρά από ονόματα σε αυτό το πρωτάθλημα που αντλούν  18χιλιάδες ευρώ το μήνα, ακόμη και καθαρά. Στη σύγκριση, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι ένας μέσος μισθός Allsvenskan είναι 9500 μεικτά.

Είναι ο Τύπος πλήρως συγκρίσιμος με έναν σύλλογο τόσο μεγάλο όσο η Χάμαρμπι;

«Είναι. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Κύπρο με πολλούς υποστηρικτές και είσαι πάντα λίγο πιο ευάλωτος ως ξένος. Αλλά εξακολουθεί να είναι λίγο πιο εύκολο εδώ να αποστασιοποιηθείς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πραγματικά κάνει τη διαφορά, παρόλο που διάβασα όλα όσα γράφτηκαν μακριά από το σπίτι στη Σουηδία. Αλλά νιώθω ότι μάλλον γίνομαι όλο και καλύτερος στο χειρισμό και την αποστασιοποίηση από την πίεση – χάρη στην εμπειρία μου»

Αν σκέφτεται την Χάμαρμπι συναισθηματικά:

«Ναι, είναι ξεκάθαρο ότι μου λείπει ο Χάμαρμπι. Περνάω καλά εδώ και έχω μια συναρπαστική πρόκληση, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι έχω πολλούς φίλους που είναι κοντά μου στη Χάμαρμπι»

Πως βλέπεις το μέλλον;

-«Ότι έχω τριετές συμβόλαιο για αρχή. Απλώς το βλέπω ως την αρχή του ταξιδιού μου».

Σας λείπουν οι Σουηδοί δημοσιογράφοι;

«Ναι, αλλά λίγο στην πραγματικότητα. Υπάρχει λίγο λιγότερη επαφή με τους δημοσιογράφους, οπότε μετά από λίγο ένιωσα ότι εγώ, ή εμείς – έπρεπε να κάνουμε περισσότερα μέσα ενημέρωσης και το συζήτησα με τη διοίκηση» λέει γελώντας.

Protathlima.com