Home TOP NEWS Match Report: Μεταμόρφωση, ανατροπή, μεγάλη νίκη… με το «μαγικό ραβδί» του Μπέζους

Match Report: Μεταμόρφωση, ανατροπή, μεγάλη νίκη… με το «μαγικό ραβδί» του Μπέζους


Δύο προσωπα παρουσίασε απόψε η ΟΜΟΝΟΙΑ. Ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο και ένα πολύ καλό δεύτερο. Η διαφορά στο παιχνίδι έγινε από την παρουσία του Ρομάν Μπέζους ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στην επανάληψη. Ο Ουκρανός σκόραρε, είχε συμμετοχή στα άλλα δύο τέρματα της ομάδας, συνέβαλε στο να μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε μπάλα και ήταν σίγουρα ο κορυφαίος.

Η Ανόρθωση ήταν η ομάδα που προηγήθηκε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Η ανατροπή και το τελικό 4-1 ήρθε με τα τέρματα μας στην επανάληψη. Σκόραρε ο Στεπίνσκι το πρώτο του γκολ στην ΟΜΟΝΟΙΑ, το 2-1 έγινε με αυτογκόλ ενώ το 3-1 έγραψε ο Μπέζους.

Θέλησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα η ΟΜΟΝΟΙΑ στο ξεκίνημα όμως ήταν η Ανόρθωση που απείλησε πρώτη. Έδειχνε στο πρώτο διάστημα να έχει καλύτερα πατήματα στο γήπεδο η αντίπαλος μας και έφτανε εύκολα στην περιοχή μας. Αδυνατούσαμε να κρατήσουμε μπάλα, δεν μπορούσαμε να ασκήσουμε πίεση στην μπροστά στην αντίπαλη περιοχή με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γίνεις μονόπλευρο.

Έπρεπε να περάσουν 20 λεπτά για να βγούμε με αξιώσεις μπροστά. Η καλή προϋπόθεση σε εκείνο το λεπτό δεν άλλαξε όμως την εικόνα μας. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ήταν αργή στο γήπεδο και προβλεπτή στις επιλογές της.

Η Ανόρθωση σκόραρε 4 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου και πλέον τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την ΟΜΟΝΟΙΑ. Ήταν καλύτερη η αντίπαλος μας στο γήπεδο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με γκολ για την ΟΜΟΝΟΙΑ με τον Στεπίνσκι για να αλλάξουν τα δεδομένα.

Ήταν πολύ καλύτερη η ομάδα που έγινε πιο επιθετική με την είσοδο του Μπέζους στο γήπεδο, κυκλοφορούσε πιο άνετα τη μπάλα και έδειξε διάθεση για να παίξει ποδόσφαιρο. Και στη δεύτερη αξιόλογη της προσπάθεια κέρδισε κόρνερ μέσω του οποίου ήρθε το γκολ από τον Κουλιμπαλί.

Η κόκκινη κάρτα του Ουαγκέ στο 66ο λεπτό έγυρε ακόμη περισσότερο την πλάστιγκα υπέρ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Το γκολ του Μπέζους λίγο αργότερα έκανε πιο εύκολο το έργο της ομάδας στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Σπουδαία η νίκη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ απόψε, την ανεβάζει βαθμολογικά και της δίνει τεράστια ψυχολογία πριν τα βατά παιχνίδια με Εθνικό και Οθέλλο. Π΄ρωτα όμως αυτό στο Δασάκι.

Α’ Ημίχρονο

Η πρώτη καλή προϋπόθεση στο παιχνίδι ήταν για την Ανόρθωση στο 3ο λεπτό όταν ο Τσίκο πέρασε τον Μάθιους, μπήκε στη περιοχή, έκανε παράλληλο γύρισμα όμως δεν βρέθηκε επιθετικός να κάνει προβολή μπροστά στο τέρμα.

Στο 6ο λεπτό ο Ουαρίς πήρε μπάλα στη περιοχή, τελείωσε τη φάση με συρτό σουτ από δύσκολο σημείο και το οποίο κατέλειξε στον Φαμπιάνο.

Απειλήσαμε για πρώτη φορά στο 19ο λεπτό ύστερα από ανέβασμα του Νικόλα, την πάσα του στον Χαμάς, αυτός βρήκε στη περιοχή τον Μάθιους ο οποίο σέντραρε όμως ο Νικόλας μπροστά στο τέρμα δεν μπόρεσε να στείλει στην εστία τη μπάλα.

Στο 34ο λεπτό ο Χαραλάμπους εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από πλάγια θέση με τον Αρμπολέδα να αποκρούει.

Στο 41ο λεπτό έγινε λάθος από τον Στεπίνσκι πίσω από το κέντρο του γηπέδου, πήρε ο Μακούν ο οποίος βρήκε χώρο, έκανε σουτ, η μπάλα κτύπησε στον Φράνσον και πήγε στα δίκτυα. 

Β’ Ημίχρονο

Μπήκε ο Μπέζους στη θέση του Χαμάς στο ξεκίνημα.

Στο 47ο λεπτό ο Στεπίνσκι σκόραρε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο Μπέζους έκανε κλέψιμο, έδωσε στον Χάμπο, αυτός άνοιξε αριστερά στον Σεμέδο που πέρασε κάθετα στη περιοχή στον Κούσουλο ο οποίος έκανε γύρισμα και μπροστά στο τέρμα, αφού η άμυνα της Ανόρθωσης δεν απομάκρυνε, σκόραρε μπροστά στο κενό τέρμα.

Ευκαιρία έχασε ο Μπέζους στο 61ο λεπτό όταν έκανε σουτ από πολύ δύσκολο σημείο αναγκάζοντας τον Αρμπολεδα σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ.

Στο 62ο λεπτό εκτέλεσε το κόρνερ ο Μπέζους στο δεύτερο δοκάρι, ο Λανγκ έπιασε την πρώτη κεφαλιά η μπάλα πήρε ύψος και ο Κουλιμπαλί πετάχτηκε στη φάση για να αναγκάσει αμυντικό σε αυτογκόλ. 

Στο 66ο λεπτό ο Μπέζους έστειλε μπαλιά στον Σεμέδο αυτό κατέβασε μπροστά στην αντίπαλη περιοχή, πήγε να αποφύγει τον Ουαγκέ ο οποίος τον άρπαξε, τον έριξε στο έδαφος πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Σεμέδο στο 67ο λεπτό.

Στο 68ο λεπτό ο Μπέζους εκτέλεσε άστοχα ένα φάουλ έξω από τη περιοχή της Ανόρθωσης.

Στο 72ο λεπτό η ΟΜΟΝΟΙΑ ανέβηκε από αριστερά με Σεμέδο, η μπάλα πήγε στον Νικόλα για τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Φράνσον κατέβασε για τον Μπέζους ο οποίος έκανε ένα κοντρόλ, σούταρε και σκόραρε.

Στο 74ο λεπτό ο Φερέιρα έκανε συρτό δυνατό σουτ στο δοκάρι.

Στο 78ο λεπτό ο Κακουλλής μπήκε στη θέση του Στεπίνσκι.

Ο Σεμέδο έκανε καλό σουτ έξω από τη περιοχή στο 80ο λεπτό το οποίο έφυγε συρτά λίγο έξω.

Στο 87ο λεπτό βγήκε ο Φράνσον και μπήκε ο Σιπριάνο.

Κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Χάμπος στο 87′

Ευκαιρία έχασε ο Χαραλάμπους στο 90ο λεπτό όταν πήρε πάσα από τον Σεμέδο και σούταρε από ευνοϊκή θέση μέσα από τη περιοχή με το αριστερό άστοχα.

Το σουτ του Μακούν στο 92ο λεπτό έφυγε ψηλά

Ο Λέτσιακς μπήκε στο 94ο λεπτό στη θέση του Σεμέδο ενώ ο Χραλάμπους έδωσε τη θέση του στον Ανδρέου.

Σκόραρε ο Ανδρέου στο 96ο λεπτό, όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στη φάση.