Home TOP NEWS O θείος του Παναγιώτη Ανδρέου, Κώστας, μιλά για τον αδελφότεκνο του

O θείος του Παναγιώτη Ανδρέου, Κώστας, μιλά για τον αδελφότεκνο του


Παναγιώτης Ανδρέου… Στα 17 του χρόνια ο μέσος της Ομόνοιας, δείχνει ότι τον εμπιστεύεται οΤσέτιλ Ρέιχνταλ. Ο παλαίμαχος άσος και νυν προπονητής Κώστας Κωσταντίνου, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή SUPER MONDAY, γνωρίζει άριστα τον νεαρό άσο των “πρασίνων” για δύο λόγους. Είναι αδελφότεκνος του και επίσης ήταν αυτός που του έμαθε τα μυστικά της μπάλας όταν ξεκίνησε να κλωτσάει το τόπι.

“Ο Παναγιώτης ξεκίνησε μαζί μου αρχικά στην Ακαδημία της Lemasia Campus Sportivo και μετά στη Lemasia, ήταν μαζί μου για επτά χρόνια από τα 5 του μέχρι και τα 12. Έπειτα ήρθε για 6-7 μήνες όταν ήμουν στην Ακαδημία του ΑΠΟΕΛ (στη Λεμεσό) και μετά πήγε στην Ομόνοια. Εμείς οι προπονητές λέμε ότι όταν γεννιέσαι ο καθένας έχει τη δουλειά του, αυτός φαινόταν από πολύ μικρός ότι πράγματι γεννήθηκε για το ποδόσφαιρο. Έβλεπες ένα μωρό 6-7 χρονών να συμπεριφέρεται στο γήπεδο σαν να ήταν 25. Έχει απίστευτη αντίληψη του ποδοσφαίρου και είχε πάντα το πάνω χέρι σε όποιο γήπεδο κι αν έπαιζε.

Τον βοηθήσαμε πάρα πολύ τεχνικά, να χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια, το κεφάλι και σε θέμα νοοτροπίας. Το κάθε μωρό έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Ήμουν και είμαι ακόμη μαζί του πάρα πολύ πιεστικός. Αυτοί που είμαστε μαζί του αρκετά χρόνια βλέπαμε ότι κάποια στιγμή αν πάρει ευκαιρίες, θα έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ήταν από τους μικρούς που έλεγες ‘πράγματι θα παίξει ποδόσφαιρο'”.

Θωμάς Φραντζής: “Μαθαίνουμε ότι ο μικρός είναι και αρκετά μορφωμένος και θέλει να ακολουθήσει σπουδές Ιατρικής… είναι αλήθεια”;

Κώστας Κωνσταντίνου: “Ναι είναι αλήθεια αλλά… (γέλιο) όταν παίζεις ποδόσφαιρο είσαι ποδοσφαιριστής”.

Συνεχίστηκε το… ευδιάθετο κλίμα με τον Θωμά να λέει χαριτολογώντας “παίκτη και γιατρό έχει πολλά χρόνια να ακούσω”.

Ο Κώστας συνέχισε: “Οι βαθμοί του είναι 18-20, είναι άριστος μαθητής όμως το σχολείο είναι δίπλα του. Χρειάζεται βοήθεια από παντού ειδικά τώρα που κάνει πρωινές προπονήσεις. Είναι πολύ προσγειωμένος και συνεσταλμένος. Τώρα αν θα ακολουθήσει την Ιατρική ή όχι, θα το δούμε”.

Σχολιάζοντας την πιο πάνω φωτογραφία ο προπονητής της Κ16 του Απόλλωνα είπε: “Παρακολουθήσαμε μαζί παιχνίδι Ακαδημιών. Ασχολούμαι πολύ με τους μικρούς, υπάρχει ταλέντο και στις ομάδες που προπονώ υπάρχουν ποδοσφαιριστές που αν τους δοθούν ευκαιρίες θα σταθούν. Είναι λίγο δύσκολο αυτό, οι ομάδες βλέπουν διαφορετικά τα πράγματα, όμως υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές που μπορούν να σταδιοδρομήσουν με καλά χαρακτηριστικά”.

Αν δούλεψε τον Παναγιώτη και σε άλλες θέσεις: “Όλοι οι ποδοσφαιριστές που κάνουν μαζί μου προπόνηση ξέρουν όλο το γήπεδο, αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Περνούν από όλες τις θέσεις και φυσικά θα τους κατασταλάξεις εκεί που νομίζεις ότι είναι πιο καλό. Όπως και οι υπόλοιποι, έτσι και ο Παναγιώτης έπαιξε σε διάφορες θέσεις και νομίζω η θέση που του ταιριάζει είναι box to box”.

Από kerkida.net