Home TOP NEWS Το ρεζουμέ της συνέντευξης: Η παραδοχή λαθών και αποτυχίας αλλά και… η...

Το ρεζουμέ της συνέντευξης: Η παραδοχή λαθών και αποτυχίας αλλά και… η ανάληψη ευθύνης

Ξεψαχνίσαμε από το πρώτο, μέχρι και το τελευταίο γράμμα την συνέντευξη του Σταυρού Παπασταύρου, από την οποία κρατήσαμε την παραδοχή λαθών, αποτυχίας, αλλά και των αλλαγών που επίκεινται στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

 


Όπως ήταν λογικό η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του κ.Παπασταύρου ξεκίνησε με το “καυτό” κεφάλαιο Γέσπερ Γιάνσον για το οποίο ο Πρόεδρος της ομάδας ήταν αποκαλυπτικός.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας ήταν απόλυτα συγκεκριμένος για την παραμονή του Φαμπιάνο στην ομάδα μας, για το κεφάλαιο Μπασιρού, αλλά και για τον Λοΐζο Λοΐζου για τον οποίο δήλωσε ότι τον πληρώνει η ομάδα για να αγωνίζεται στην Χέρενφεεν.

Ως «ειδήσεις» μπορούμε να πούμε ότι είναι οι αποκαλύψεις για την ανανέωση με την Primetel, αλλά και η δημιουργία 24ωρου καναλιού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Παραδοχή λαθών και ανάληψη ευθύνων…

Κάτι που τιμάει τον Πρόεδρο της ομάδας μας είναι ότι, μέσα από την συνέντευξη έχει προχωρήσει σε παραδοχή λαθών των τριών τελευταίων ετών, ενώ τόνισε πως για να υπάρξουν αποτυχίες όλοι έχουν ευθύνες και θα αξιολογηθούν. “Όταν κοιτάξουμε τα τελευταία τρία χρόνια, σε γενικές γραμμές αποτύχαμε. Δεν είναι μυστικό. Εντάξει, πήραμε δύο κύπελλα, πήγαμε Ευρώπη, δεν ήταν τελείως αποτυχημένες οι δύο σεζόν, να μην βάλω την φετινή γιατί ακόμα δεν τελείωσε, αλλά μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη δουλειά για να μην είμαστε στην 6-7η θέση και εκτός πρωταθλητισμού. Όλοι μας έχουμε ευθύνη και όλοι θα αξιολογηθούν. Θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε να πάρουμε κάποιες αποφάσεις, αλλά θα συνεχίσουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές σε γενικές γραμμές για να βελτιωθεί η κατάσταση που υπάρχει στην ΟΜΟΝΟΙΑ.”

Αντιλαμβανόμενος λοιπόν τα λάθη που έγιναν ο Πρόεδρος της ομάδας μας, τόνισε ότι πλέον θα είναι περισσότερο εμπλεκόμενος στην καθημερινή δουλειά, στις καθημερινές ευθύνες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, θα πάρει στα δικά του χέρια την κατάσταση και θα είναι όλα στην δική του κρίση και δεν θα περιμένει απο άλλους να του μεταφέρουν το τι συμβαίνει στην ομάδα.

Οι αλλαγές, το πλάνο και το καλύτερο αύριο που αναμένουμε όλοι…

Ο Σταύρος Παπασταύρου δεν ξεκαθάρισε μέσα από τις τοποθετήσεις του τι ακριβώς αλλαγές πρόκειται να γίνουν: “Θα γίνουν γενικά σε όλο τον οργανισμό. Θα αλλάξουμε. Για να ξεκαθαρίσω, δεν είναι αλλαγές προσώπων, είναι αλλαγές καθηκόντων, διαδικασιών, είναι όλα αυτά που τώρα που είμαι πιο αναμεμειγμένος στα καθημερινά της Ομόνοιας, θα αλλάξουμε με τον τρόπο που δουλεύουμε γενικά σε όλα τα επίπεδα και όλοι οι άνθρωποι θα είναι πιο υπεύθυνοι στις θέσεις τους. Θα υπάρχει παραπάνω ευθύνη από τον καθένα που δουλεύει στον οργανισμό Ομόνοια και έτσι θα κρίνονται όλοι ανάλογα με το τι κάνουν ή τι δεν κάνουν”.

Σίγουρα όλοι μα όλοι, τόσο εμείς που δουλεύουμε αποκλειστικά για το ρεπορτάζ αυτής της ομάδας, αλλά και ο κόσμος περιμένει να δει ουσιαστικές αλλαγές και πρακτική διαφορά σε όλα τα επίπεδα, έτσι όπως έγινε και την πρώτη χρονιά για να μπορέσει η ομάδα να επανέλθει εκεί που την θέλουμε όλοι μας.

Για το τέλος να πούμε ότι με βάσει όσα δήλωσε ο Πρόεδρος Παπασταύρου, το πλάνο που με το οποίο θα συνεχίσει να δουλεύει η ΟΜΟΝΟΙΑ θα είναι το ίδιο, δηλαδή με Τεχνικό Διευθυντή κι αυτή την στιγμή στη ομάδα είναι στην αναζήτηση του αντί-Γιάνσον.

Η ειλικρίνεια και η τελευταία χρυσή ευκαιρία

Οι ποδοσφαιρικές ομάδες πολλές φορές μπορεί να βγούν εκτός στόχων και πλάνων. Σημασία έχει να υπάρχει η στρατηγική και οι διαδικασίες που θα σε επαναφέρουν on track. Αυτή τη στιγμή υπάρχει παραδοχή ότι αυτά λείπουν ή έστω απέτυχαν στην ΟΜΟΝΟΙΑ.

Ο Πρόεδρος φάνηκε ειλικρινής. Και αυτό θα εκτιμηθεί από τον κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που η μόνη του δίψα είναι να βρεθεί η ομάδα μας εκεί που της αξίζει και εκεί που της αρμόζει. Στην κορυφή σταθερά. Η ειλικρίνεια του Προέδρου του δίνει άλλη μια ευκαιρία. Μια χρυσή ευκαιρία, ίσως και τελευταία, για να κάνει επιτέλους πράξη αυτά που λείπουν εδώ και τρία χρόνια και μας πληγώνουν όλους.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν λοιπόν. Άλλαξε τα. Φτιάξε τα Πρόεδρε επιτέλους και θα μας βρείς δίπλα σου. Αλλά Πρόεδρε, μην περιμένεις άλλη υπομονή από τον Πράσινο Λαό. Αυτή έχει τελειώσει. Προχώρα!