Home TOP NEWS Αναστασίου: «Άψογη προσέγγιση από τα παιδιά… τώρα σταθερότητα»

Αναστασίου: «Άψογη προσέγγιση από τα παιδιά… τώρα σταθερότητα»


Μίλησε στη διάσκεψη τύπου ο Γιάννης Αναστασίου λέγοντας:

Για τον τίτλο: Νομίζω ότι είπα ξανά ότι θα πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Κάναμε μεηγάλη προσπάθεια, η ΑΕΚ μας έφερε λίγο πίσω αλλά το σημαντικό είναι να πιστέψουμε ότι μπορούμε. Με την προσπάθεια που κάνουμε, όλοι, όχι μόνο αυτοί που ξεκινάνε, όλοι προσπαθούν και επιβραβεύουν τους εαυτούς τους με την προσπάθεια. Το ντέρμπι με το Αποέλ θέλουν όλοι νβα πάιξουν. Έπρεπε να είμαστε πειθαρχημένοι και να ψάξουμε το γκολ. Η προσέγγιση του παιχνιδιού ήταν άψογη. Όλοι ανταποκρίθηκαν. Παίζαμε με καλή ομάδα, με τον κόσμο της. Έπρεπε να είμαστε έξυπνοι στο παιχνίδι. Να ξεκουραστούμε και να επιστρέψουμε ανταγωνιστικοί και έτοιμοι.

Για την προσέγγιση: Έχει να κανει και με τον αντίπαλο. Αποέλ και ΆΕΚ  παίζουν συνεχώς στο ένας εναντίον ενός. Με την ΑΕΚ δεν κάναμε καλή διαχείρηση και ήταν μάθημα που αφορά στη λήψη αποφάσεων κατω από πίεση. Προσπαθήσαμε σήμερα να κάνουμε περισσότερα πράγματα επιθετικά. Η συμπεριφορά με τη μπάλα ήταν διαφορετική σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή τη στιγμή βλέπουν και οι παίκτες τη διαφορά. Χρειάζεται σταθερότητα για να συνεχίσουμε.

Ακολούθως έδωσε συνέντευξη στην Cablenet:

Είπε: Το πιο σημαντικό ήταν να υπάρχει τακτική πειθαρχία και ειδικά χωρίς τη μπάλα. Έβλεπα την ΟΜΟΝΟΙΑ προηγουμένως. Ήταν ομάδα που ήθελε όμως υπήρχε μία αναρχία. Έπρεπε να κατευθύνουμε στο γήπεδο, να παίξουν στη θέση τους και βεβαίως να πιστέψουν. Έβλεπα ένα γκορυπ με δυνατότητες. Πειθαρχία και πίστη ήταν αυτό που θέλαμε.

Για την επιθετική αδυναμία: Νομίζω ότι μπροστά, επιθετικά έχει τρία φορ όμως δεν έχει επιλογές στα πλάγια. Πρέπει να βρίσκουμε τρόπους εμείς οι προπονητές, να είμαστε δημιουργικοι για να η χάνει τη συνοχή της η ομάδα. Με την ΑΕΚ δεν σημιουργήσαμε όμως σε κάθε παιχνίδι βγάζουμε φάσεις. Πολλές φορές είναι η λήψη αποφάσεων. Αν παίξουμε πιο γρήγορα θα δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα στον αντίπαλο. Τώρα παιζει η ομάδα ίδια συνέχεια και αποκτάμε σταθερότητα. Συμφωνώ ότι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι επιθετικά.