Home TOP NEWS Match Report: Άψογη διαχείριση και άξια στο μεγάλο τελικό

Match Report: Άψογη διαχείριση και άξια στο μεγάλο τελικό


Πανηγυρίζουμε απόψε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου. Ήταν τελικά το σκορ του πρώτου παιχνιδιού που έκρινε τον ημιτελικό με την ΟΜΟΝΟΙΑ να κτίζει στο 3-0 που έφερε στη Λευκωσία, να το διαχειρίζεται άψογα και να φτάνει, χωρίς ιδιαίτερο άγχος στο ζητούμενο. Σε έναν αγώνα με λίγες φάσεις, πήραμε το παιχνίδι εκεί που θέλαμε, θα μπορούσαμε βέβαια να βάλουμε γκολ αφού χάσαμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι, είχε κι Άρης ορισμένες φάσεις όμως το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους.

Τώρα μας μένει ένα παιχνίδι το οποίο δίνει τρόπαιο.

Ήταν ο Άρης αυτός που κράτησε μπάλα στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού. Εμείς αμυνθήκαμε και ψάξαμε τις αντεπιθέσεις. Το πρώτο δεκάλεπτο δεν έφερε κάποια φάση με την ΟΜΟΝΟΙΑ να προσπαθεί να παρασύρει τον Άρη σε πιο αργό τέμπο.

Βγάλαμε πάντως σε κάποιες στιγμές πιέσεις ψηλά θέλοντας να περιορίσουμε την κυκλοφορία της αντίπαλης ομάδας η οποία έφτανε με δυσκολία κοντά στη περιοχή μας.

Μέχρι τα μέσα του ημιχρόνου δεν καταγράφηκε κάποια αξιόλογη φάση παρά μόνο ορισμένες τελικές που δεν προκάλεσαν ανησυχία στους δύο τερματοφύλακες. Η τεράστια ευκαιρία ήρθε για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο 26′ διπλή μάλιστα πρώτα με τον Κκαουλλή που δεν σκόραρε με τον Βανά εξουδετερωμένο και στη συνέχεια με τον Σεμέδο που δεν μπόρεσε να σκοράρε μπροστά σε σώματα.

Έχασε κι άλλη ευκαιρία στη συνέχεια με τον Κακουλλή η ΟΜΟΝΟΙΑ, συνέχισε να δείχνει πιο απειλητική η ομάδα ενώ κατάφερε να περιορίσει τον Άρη σχεδόν ολοκληρωτικά.

Στο δεύτερο ημίχρονο πάτησε ακόμα καλύτερα στο γήπεδο η ΟΜΟΝΟΙΑ και ήταν η ομάδα που βγήκε πρώτη στην επίθεση. Έδειχνε βέβαια κι ο Άρης επικίνδυνος όταν έφευγε μπροστά με ταχύτητα. Όσο περνούσαν τα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έβγαζαν ολοένα και περισσότερους παίκτες μπροστά και μας δημιουργούσε προβλήματα. Κρατούσαν μπάλα, μας έκλεισαν στη περιοχή μας κι εμείς περιοριστηκαμε στο να ψάχνουμε αντεπιθέσεις.

Τα έπαιξε όλα για όλα ο Άρης από ένα σημείο και μετά με την ΟΜΟΝΟΙΑ να οπισθοχωρεί και να περιμένει λάθος.  Έφτιαξε κάποιες ππροϋποθέσεις η ομάδα του Σπιλέφσκι, έχασε 1-2 καλές ευκαιρίες, δεν σκόραρε και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι.

Α Ημίχρονο

Η πρώτη φάση ήταν για την ΟΜΟΝΟΙΑ με μία κεφαλιά του Κακουλλή, ύστερα από σέντρα του Αλιούμ από δεξιά. Ήταν άστοχη στο 4ο λεπτό.

Απείλησε ο Άρης στο 12ο λεπτό με τον Γκομίς ο οποίοςπήρε πάσα στη περιοχή από τον Μαγιαμπέλα, έκανε πλασέ το οποίο πέρασε παράλληλα της εστίας μας.

Ένα δυνατό σουτ του Άρη από τον Μπράουν έξω από την περιοχή μας στο 13ο λεπτό πέρασε έξω.

Εκπληκτική ευκαιρία έχασε ο Κακουλλής στο 26ο λεπτό. Πήρε μπαλιά από την άμυνα και έφυγε μόνος απέναντι στον Βανά, τον απέφυγε, πλάσαρε στην εστία όμως ο Μάτισικ ήρθε να σώσει τον Άρη στη γραμμή. Στην συνέχεια ο Σεμέδο πήρε πάσα από τον Κακουλλή στα όρια της περιοχής, έκανε σουτ το οποίο κόντραρε σε αμυντικό.

Στο 30ο λεπτό Κακουλλής πήρε πάσα κάθετη από τον Σεμέδο, έκανε σουτ από το ύψος της περιοχής το οποίο ήταν πολύ άστοχο.

Από πλάγια θέση έκανε ένα σουτ ο Αλιούμ όμως ο Βανά είχε κλειστή τη γωνία του και απέκρουσε σχετικά έυκολα.

Β Ημίχρονο

Στο 50ο λεπτό ο Γκομίς έπαιξε με πλάτη μέσα στη περιοχή μας, γύρισε και έκανε σουτ το οποίο έφυγε ψηλά. Ήταν η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος.

Δεν ολοκλήρωσε τη φάση ο Άρης στο 51ο λεπτό όμως ήταν επικίνδυνο το μπάσιμπο του Μπρόρσον στην περιοχή μας για να βγάλει καλή άμυνα ο Μπασιρού.

Στο 65ο λεπτό ο Άρης έχασε ευκαιρία με την κεφαλιά του Γκομίς να αποκρούεται ασταθώς από τον Ουζόχο, στην εξέλιξη ο ίδιος παίκτης σούταρε από κοντά για να κάνει δεύτερη απόκρουση ο Φράνσις

Στο 66ο λεπτό βγήκε ο Κακουλλής και μπήκε στη θέση του ο Μπάκιτς, ενώ ο Σίμιτς πήρε τη θέση του Σεμέδο.

Στο 75ο λεπτό ο Χαμάς πήρε τη θέση του Χαράλαμπου

Στο 79ο λεπτό ο Γκομίς πήρε πάσα με κεφαλιά του Γιαγκό, σούταρε όμως δεν βρήκε στόχο.

Κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Ουτζόχο στο 80′ για καθυστέρηση

Κίτρινη κάρτα δέχθηκε ο Κούσουλος στο 85′ για διαμαρτυρία

Στεπίνσκι και Μάθιους μπήκαν στο 86ο λεπτό στη θέση των Αλιούμ και Παναγιώτου

Στο 88ο λεπτό ο Σίμιτς έκανε συρτό σουτ έξω από τη περιοχή το οποίο απέκρουσε ο Βανά Άλβες.