Home TOP NEWS Στο «μαύρο κουτί», οι χαφ (Του Χρήστου Ζαβού)

Στο «μαύρο κουτί», οι χαφ (Του Χρήστου Ζαβού)


Ο δημοσιογράφος της ιστοσελίδας, 24sports.com.cy, Χρήστος Ζαβός. άνοιξε το “μαύρο κουτί” στο οποίο καταγράφονται κάποιοι από τους λόγους που η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπόρεσε να φτάσει στην κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Αυτούσιο το κείμενο:

Ανοίγοντας το «μαύρο κουτί» στο οποίο καταγράφονται οι λόγοι που η Ομόνοια δεν κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα, πρόκειται να διαβάσεις πολλά.

Από κάποιες κακές αποφάσεις στον καλοκαιρινό προγραμματισμό, το ξεγύμνωμα της ομάδας στη θέση του στράικερ έως τα τέλη Ιανουαρίου, την κρίση που έφερε την απόλυση του Αυγουστή, έως και τη βαθιά κρίση με την απόλυση του Γιάνσον και τον ερχομό του Σκανδιναβού μετο τζόκεϊ καπέλο.

Ενδεχομένως στο «μαύρο κουτί» να περιλαμβάνονται και οι ατυχίες της ομάδας από τον τραυματισμό του Εράκοβιτς, στην αρχή της χρονιάς έως τον τραυματισμό του Μπεζούς στο τέλος της.

Αναμφισβήτητα όμως στους λόγους απώλειας του φετινού τίτλου, δεν μπορεί να περιλαμβάνεται η αδυναμία του ρόστερ και η ανυπαρξία κάποιων μονάδων.

Η ατυχία, που δεν είναι και πολύ ατυχία, είναι ότι ακριβώς η αδυναμία του ρόστερ ήταν πέρα για πέρα έντονη στο πιο νευραλγικό χώρο της ομάδας. Αυτόν δηλαδή της μεσαίας γραμμής.

Μπορεί πολλοί παίκτες όπως οι Λέζιακς, ο Ψάλτης, Ζαχαρίου να μην βοήθησαν δράμι, μα η ανεπάρκεια των Φράνσον, Κασαμά όπως και η μέτρια χρονιά του Μπασιρού, αποδυνάμωσαν την ομάδα σε βαθμό που μπορεί και να της στοίχισαν ακόμη και τον τίτλο.

Ακριβώς η ανεπάρκεια τους, σε μια τόσο σημαντική γραμμή όσο η μεσαία, φόρτωσε ακόμη περισσότερο παίκτες όπως ο Κούσουλος, ο Χάμπος και ο Μπεζούς, οι οποίοι μη έχοντας την επιλογή να ξεκουραστούν, έφτασαν ένα βήμα πριν από την απόλυτη φθορά τους.

Στην περίπτωση δε του Μπεζούς, μιλάμε για την απόλυτη.

Έχοντας από την μια μεριά τους συγκλονιστικούς φέτος Κούσουλο και Χάμπο και από την άλλη τους άφαντους Κασαμά και Φράνσον, η ανισορροπία είναι αναπόφευκτη και εκατό τοις εκατό επιζήμια για την ομάδα.

Μην στα πολύ λέω, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. 0 33χρονος Μπεζούς αγωνίστηκε 38 ματς, ο αρχηγός Κούσουλος επίσης 38 ενώ ο νεαρός Χάμπος έπιασε φέτος τα 40 ματς!!!

Σ’ αντίθεση με τους πιο πάνω, ο Φράνσον έκανε 20, ο Κασαμά 17 και ο Μπασιρού 29.

Λίγο να είδε κανείς τη φετινή Ομόνοια διαπιστώνει εύκολα ότι οι βοήθειες στον άξονα από την πλειοψηφία των χαφ, δεν ήρθαν ποτέ.

Βέβαια μέσα από τον αρνητικό φετινό απολογισμό, προκύπτει ένα σούπερ θετικό που σχετίζεται με την προοπτική ενίσχυσης για την επόμενη σεζόν.

Πόσο πιο άσχημα να πάει στο θέμα πλαισίωσης των Χάμπου, Κούσουλου; Ο Φράνσον φεύγει, για τον Μπασιρού θα βρεθεί η λύση, ενώ ο Κασάμα εξάντλησε την υπομονή όλων, κυρίως του Παπασταύρου που δαπάνησε ένα σωρό λεφτά για να τον φέρει στο Ηλίας Πούλλος.

Όσον αφορά τον Μπεζούς και τον αντικαταστάτη του; Κατά το ήμισυ θα είναι ο Εράκοβιτς που πλέον προπονείται κανονικά. Ο άλλος μισός μάλλον έρχεται!!!

Πηγή:24sports.com.cy – Του Χρήστου Ζαβού