Home TOP NEWS Μπεζούς στο Gazzetta Cyprus: «Θα επιστρέψω πιο δυνατός, η ομάδα μπορεί να...

Μπεζούς στο Gazzetta Cyprus: «Θα επιστρέψω πιο δυνατός, η ομάδα μπορεί να κατακτήσει το Κύπελλο»


⁠Ένας από τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος Cyta, αλλά και τρομερά άτυχος, ο Ρομάν Μπεζούς που είδε τη σπουδαία σεζόν των 14 γκολ και 10 ασίστ να ολοκληρώνεται άδικα στις 14 Απριλίου, μίλησε αποκλειστικά στο Gazzetta Cyprus για τον ίδιο και τον τραυματισμό του, καθώς φυσικά και για τον επικείμενο τελικό Κυπέλλου της Ομόνοιας κόντρα στην Πάφο (18/5).

Ο Ουκρανός χαφ σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της καριέρας του, αφού υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα τον περασμένο Απρίλιο και τέθηκε εκτός για τους επόμενους έξι μήνες, μίλησε σε μια πολύ ανθρώπινη κουβέντα, εμφανώς συγκινημένος από την τεράστια στήριξη που δέχεται τόσο από την ομάδα του, όσο και από αρκετούς ακόμη συλλόγους της Κύπρου. Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και το ζήτημα του πολέμου, το οποίο τον επηρέασε αρκετά (αγωνιστικά και μη) πέρυσι, φτάνοντας κοντά στην έξοδο. Ωστόσο, όχι μόνο δεν έφυγε, αλλά με τα φετινά πεπραγμένα του ανταπέδωσε την στήριξη που του παρείχαν οι «πράσινοι».

Το Gazzetta θα ήθελε να ευχαριστήσει πολύ την επίσημη Ομόνοια για την άδεια της συνέντευξης και φυσικά τον ίδιο τον Μπεζούς που δέχθηκε να μιλήσει και να απαντήσει σε σημαντικά θέματα, παρά τις δύσκολες ημέρες που διανύει.

«Το σημαντικό είναι η στήριξη που έλαβα από όλους στην ομάδα. Συγκινήθηκα πολύ όταν φώναζαν το όνομά μου και ήταν κάτι που με βοήθησε στην επέμβαση που υποβλήθηκα.»

Δύσκολη στιγμή για σένα με το σοβαρό τραυματισμό. Που ήρθε σε πολύ καλό μομέντουμ για σένα και την ομάδα. Πώς το βιώνεις, πόσο βοηθά η έμπρακτη στήριξη ομάδας και τα μηνύματα αγάπης του κόσμου;

«Ήταν μία δύσκολη συγκυρία για εμένα σε μία πολύ καλή φάση της σεζόν, που η ομάδα βρισκόταν σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Όμως, αυτό είναι το ποδόσφαιρο και αυτά συμβαίνουν στη ζωή ενός ποδοσφαιριστή. Υπάρχουν και οι δύσκολες στιγμές. Η χρονική στιγμή ήταν δύσκολη γιατί βρισκόμασταν εντός των στόχων μας και θέλαμε να τους πετύχουμε. Η ομάδα κατάφερε και βγήκε στην Ευρώπη, ενώ βρίσκεται στον τελικό του κυπέλλου. Το σημαντικό είναι η στήριξη που έλαβα από όλους στην ομάδα. Τους συμπαίκτες μου, το προσωπικό και τους φιλάθλους. Συγκινήθηκα πολύ όταν φώναζαν το όνομά μου οι φίλαθλοι της Ομόνοιας. Ήταν κάτι που με βοήθησε πολύ μετά την επέμβαση που υποβλήθηκα.

ΜΠΕΖΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ

«Πήρα πολλά μηνύματα στήριξης από πολλές ομάδες και παίκτες της Κύπρου, ήταν έκπληξη για εμένα και θα το θυμάμαι για πάντα!»

Τώρα βρίσκομαι σε περίοδο αποθεραπείας. Επίσης, πήρα πολλά μηνύματά στήριξης από πολλές ομάδες της Κύπρου και πολλούς παίκτες. Όλοι μου ευχήθηκαν τα καλύτερα και να επιστρέψω σύντομα πίσω στα γήπεδο. Η στήριξη όλων με βοήθησε πολύ. Ήταν έκπληξη για εμένα, αλλά είναι κάτι που θυμάμαι για πάντα. Εισέπραξα πολλή αγάπη μετά από αυτήν την άτυχη στιγμή και δεν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό».

«Δεν θα το βάλω κάτω και θα συνεχίσω να δουλεύω μέχρι να είμαι έτοιμος να επιστρέψω.»

Πως εξελίσσεται η αποθεραπεία και πόσο αισιόδοξος είσαι για επάνοδο την νέα χρόνια. Σε αγχώνει η σοβαρότητα του τραυματισμού, υπάρχουν στιγμές που περνούν και δυσοίωνες σκέψεις;

«Πάει αρκετά καλά η αποθεραπεία μου. Ολοκλήρωσα την επέμβαση και είμαι αισιόδοξος ότι θα επανέλθω στην αγωνιστική δράση. Δεν θα το βάλω κάτω και θα συνεχίσω να δουλεύω μέχρι να είμαι έτοιμος να επιστρέψω στα γήπεδα».

Η ομάδα μετά από ένα εκπληκτικό τρίμηνο ξανά στην Ευρώπη και στον 3ο διαδοχικό τελικό, ήσουν από τα βασικά γρανάζια. Ποια είναι τα συστατικά επιτυχίας;

«Ήταν μία παράξενη σεζόν που είχαμε και κάποιες δύσκολες στιγμές, όμως τις ξεπεράσαμε και τώρα βρισκόμαστε στον τελικό του Κυπέλλου. Πήραμε αυτοπεποίθηση και ψυχολογία από τα αποτελέσματά των τελευταίων μηνών και την πρόκριση στον τελικό. Ο προπονητής μας βοήθησε πολύ και αυτό φάνηκε στις νίκες που πήραμε σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο παιχνίδι στις 18 Μαΐου».

ΜΠΕΖΟΥΣ

«Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να το απολαύσουμε και είμαι αισιόδοξος ότι θα κατακτήσουμε το Κύπελλο»

Τελικός κυπέλλου με την Πάφος FC, στόχος της ομάδας να γράψει ιστορία με το three peat. Είναι δύσκολη ποιοτική ομάδα η Πάφος FC, αλλά η Ομόνοια μπορεί…

«Ναι, είναι μία πολύ καλή ομάδα η Πάφος FC με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές σε αρκετές θέσεις. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να απολαύσουμε τον αγώνα και είμαι αισιόδοξος ότι εμείς θα κατακτήσουμε το Κύπελλο».

ΜΠΕΖΟΥΣ

«Οι προπονητές μίλησαν μαζί μου, αφιέρωσαν χρόνο και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμένα.»

Μετά από την περσινή δύσκολη χρόνια, η στήριξη που έλαβε του έδωσε δυνατότητα να βγάλει φέτος ένα εκπληκτικό πρόσωπο όντας ηγέτης της ομάδας.

«Πήρα πολύ μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από όλους του προπονητές μου και αυτό με βοήθησε πολύ. Μίλησαν μαζί μου, αφιέρωσαν χρόνο για εμένα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό για εμένα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές μας για τη βοήθεια τους. Η αλλαγή στις εμφανίσεις μου φάνηκε στο γήπεδο, στους αγώνες και το γεγονός αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο».

«Οι γονείς μου, τα αδέρφια και οι φίλοι μου είναι εκεί, προσευχόμαστε να σταματήσει σύντομα ο πόλεμος.»

Δυστυχώς η χώρα του συνεχίζει να δοκιμάζεται από τον πόλεμο με τη Ρωσία. Είναι ένα άτομο με ευαισθησίες, πόσο τον έχει στιγματίσει, πόσο δύσκολο είναι για αυτόν να το διαχειρίζεται;

«Ναι, είναι μία δύσκολη κατάσταση για τη χώρα μου. Ο πόλεμος συνεχίζεται ακόμη, υπάρχουν πρόσφυγες και παιδιά που πεθαίνουν. Είναι πολύ άσχημη η κατάσταση γιατί εμείς βρισκόμαστε μακριά, αλλά εκεί είναι οι γονείς μου, τα αδέρφια μου και οι φίλοι μου. Προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να τους βοηθήσουμε από εδώ και προσευχόμαστε να σταματήσει σύντομα ο πόλεμος. Είμαστε δίπλα σε όλους και εύχομαι να σταματήσει ο πόλεμος όσο πιο νωρίς γίνεται».