Home TOP NEWS Οι ανοικτές θέσεις ξένων, οι μεταγραφικές ανάγκες και η νέα προοπτική

Οι ανοικτές θέσεις ξένων, οι μεταγραφικές ανάγκες και η νέα προοπτική


Το μεταγραφικό παράθυρο είναι ανοικτό κάθε καλοκαίρι για ένα διάστημα σχεδόν τριών μηνών. Τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή και υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορούν να διαφοροποιήσουν τον σχεδιασμό σε ότι αφορά στον προγραμματισμό.

Μπορεί να προκύψει κάποιος τραυματισμός, όπως είχε γίνει πέρυσι με τον Εράκοβιτς, ενώ είναι πάντοτε ανοικτό και το σενάριο να προκύψει ενδαφέρον ομάδων του εξωτερικού για ποδοσφαιριστές σου.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ πάντως έχει ξεκινήσει για τα καλά να σχεδιάζει για την νέα χρονιά. Η αρχή έγινε με τις μαζικές αποχωρήσεις ενώ είναι σίγουρο ότι θα προκύψουν άλλες δύο, με τους Φράνσον και Κασάμα να είναι στην πόρτα εξόδου αφού δεν περιλαμβάνονται στο πλάνο της νέας σεζόν.

Έχουν αποχωρήσει μέχρι στιγμής, ένας κεντρικός αμυντικός (Μίλετιτς), δύο δεξιοί μπακ (Μάθιους-Ψάλτης), ένας ανασταλτικός μέσος (Μπασιρού), δύο ακραίοι μεσοεπιθετικοί (Αλιούμ-Ζαχαρίου), ένας αριστερός μπακ (Λετσιακς) και ο τερματοφύλακας Παπαστυλιανού. Αναμένεται ότι και οι δύο προαναφερθέντες κεντρώοι οι οποίοι διατηρούν συμβόλαιο, θα φύγουν για να συνεχίσουν αλλού την καριέρα τους.

Πέραν των όσων αποχώρησαν, θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν και το γεγονός ότι ο Μπέζους δεν θα περιλαμβάνεται στη λίστα που θα δηλωθεί στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, αφού η επιστροφή του στη δράση θα αργήσει.

Οπότε, με τα όσα ισχύουν σήμερα περιμένουμε την ομάδα να κινηθεί σίγουρα για κεντρικό αμυντικό, για δύο δεξιούς οπισθοφύλακες, για έναν ανασταλτικό μέσο, για έναν επιτελικό μέσο και για έναν τουλάχιστον ακραίο μεσοεπιθετικό.

Οι πιο πάνω μεταγραφές θα αφορούν ξένους παίκτες που θα έρθουν για να αποτελέσουν βασικές επιλογές στη νέα χρονιά.

Από κει και πέρα είναι και οι επιλογές Κύπριων αλλά και ξένων κάτω των 23 ετών, οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο Α’. Τέτοιες κινήσεις είναι χρήσιμο να γίνονται για εμπλουτισμό του ρόστερ, κυρίως για επιπλέον βάθος.

Συγκεκριμένα, η ομάδα έχει σήμερα ανοικτές 6 θέσεις για μεταγραφές ξένων καταλόγου Α’. Οι 11 θέσεις που είναι «κρατημένες» αποτελούνται από τους Φαμπιάνο, Ουζόχο, Κουλιμπαλί, Λανγκ, Σιπριάνο, Χαμάς, Εράκοβιτς, Σεμέδο, Σίμιτς, Στεπίνσκι και Μπάκιτς.

Στους παραπάνω 11 οι οποίοι αποτελούν τη βάση για να ξεκινήσει η ομάδα την ενίσχυση της προστίθενται και οι Νικόλας, Χαράλαμπους, Κούσου, Ανδρόνικος και Λοΐζος.

Άρα με τους υφιστάμενους και με τους νεοφερμένους, οι οποίοι θα ενταχθούν για να προσδώσουν την επιπλέον ποιότητα, η προοπτική για μία εντελώς διαφορετική και πιο πετυχημένη χρονιά, υπάρχει.