Home ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ Απορρίφθηκε η έφεση για τον βιασμό του Αμό στη Δανία, οδηγείται στο...

Απορρίφθηκε η έφεση για τον βιασμό του Αμό στη Δανία, οδηγείται στο Ανώτατο Δικαστήριο

Δημοσίευμα της ξένης ιστοσελίδας “The Sun” αναφέρει ότι η έφεση για τον βιασμό του Ammo απορρίφθηκε και έτσι ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής θα οδηγηγθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο.


Αυτούσιο το δημοσίευμα:

Ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής και πρώην παίκτης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Akinkunmi Amoo, είδε την έφεσή του να απορρίπτεται, διατηρώντας έτσι σε ισχύ την ποινή φυλάκισής του για βιασμό.

Ο Amoo καταδικάστηκε πέρυσι σε ένα χρόνο φυλάκιση για βιασμό στο Hotel Imperial στην Κοπεγχάγη. Η απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου από το περασμένο καλοκαίρι επικυρώθηκε την Πέμπτη το απόγευμα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση του Amoo, αφού ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα, όπως δήλωσε ο δικαστής, Jacob Waage στο πρακτορείο ειδήσεων της Δανίας, Ekstra Bladet. Η ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε επειδή ο Amoo δεν είχε λάβει τη βίζα του εγκαίρως, και η εισαγγελία ζήτησε την απόρριψη της έφεσης, αίτημα που αποδέχτηκε το δικαστήριο.

Η FC Κοπεγχάγης απέκτησε τον Amoo από την Hammarby τον Ιανουάριο του 2022 για πάνω από 30 εκατομμύρια DKK, αλλά ο παίκτης δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, πραγματοποιώντας μόλις τέσσερις εμφανίσεις, λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο. Ο Amoo έφυγε από την FC Κοπεγχάγης τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και στη συνέχεια μεταγράφηκε στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Από τον Μάρτιο του 2024 είναι χωρίς σύλλογο.

Στη δίκη, ο Amoo κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες – άσεμνη επίθεση, απόπειρα βιασμού και βιασμό σε σεξουαλική σχέση εκτός συνουσίας. Επιπλέον, απελάθηκε από τη Δανία και του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα για έξι χρόνια.

Ο Amoo υποστήριξε στο δικαστήριο ότι η γυναίκα που τον κατηγόρησε ζητούσε εισιτήρια αγώνα και ισχυρίστηκε ότι τον εκβίασε για 30.000 κορώνες και μια ποδοσφαιρική φανέλα. Ένας βασικός μάρτυρας αρνήθηκε ότι εκβίασε τον Amoo, αλλά ανέφερε ότι ο παίκτης προσέφερε φανέλα και χρήματα για να μην τον καταγγείλει στην αστυνομία.

Ο δικηγόρος του Amoo δήλωσε στην Ekstra Bladet ότι θα παραπέμψουν την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο.