Home TOP NEWS Διαφωνία Μπεργκ και διαζύγιο με ΑΙΚ

Διαφωνία Μπεργκ και διαζύγιο με ΑΙΚ


Παραιτήθηκε από τον πάγκο της ΑΙΚ Στοκχόλμης ο Χένινγκ Μπεργκ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΙΚ, ο πρώην τεχνικός της ΟΜΟΝΟΙΑΣ εξέφρασε τη διαφωνία του για το πως ο σύλλογος θέλεινα εργαστεί στο μέλλον και έκανε γνωστή την παραίτηση του, η οποία έγινε αποδεκτή.

Οι δηλώσεις του Μπεργκ στην ανακοίνωση της ΑΙΚ:

«Ήταν τιμή μου και μια υπέροχη εμπειρία να είμαι προπονητής στην ΑΙΚ την περασμένη χρονιά. Ήταν επίσης μεγάλη πρόκληση και έμαθα πολλά. Το καλοκαίρι του 2023 η ομάδα ήταν σε δύσκολη θέση και στόχος ήταν να κρατηθεί στην κατηγορία. Μαζί τα καταφέραμε. Είμαι ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος με το πώς η ομάδα των παικτών διαχειρίστηκε την πίεση μαζί και έμεινε συγκεντρωμένη μέχρι το τελευταίο παιχνίδι της σειράς. Το 2024 ξεκίνησε καλά με καλά αποτελέσματα και ήμασταν μόνο μία διαδικασία των πέναλτι μακριά από έναν τελικό στο Κύπελλο Σουηδίας. Το ξεκίνημα της σειράς ήταν πολύ καλό σε αποτελέσματα με 14 πόντους στα πρώτα επτά παιχνίδια της σειράς. Την τελευταία περίοδο δεν ήμασταν αρκετά καλοί. Επέλεξα τώρα να φύγω από την ΑΙΚ, επειδή πρόσφατα διαφωνήσαμε εσωτερικά για την πορεία προς τα εμπρός. Έχουμε διαφορετικές απόψεις για το παιχνίδι του ποδοσφαίρου και πώς μπορούμε να αναπτύξουμε καλύτερα την ομάδα και τους μεμονωμένους παίκτες» είπε ο Χένινγκ Μπεργκ.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, το επιτελείο της Κάρλμπεργκ, τη διοίκηση και τη διοίκηση για τη συνεργασία και να ευχηθώ σε όλους στην ΑΙΚ καλή τύχη στο μέλλον. Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπέροχους υποστηρικτές μας για την απίστευτη δέσμευση και υποστήριξή τους. Συνεισφέρουν πολύ στα αποτελέσματά μας και η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο Friends Arena είναι εξαιρετικά καλή» κατέληξε ο Henning Berg.