Home ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΕΣ; ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΑΣ: Αν θα στοιχηματίσεις στο Euro 2024, κάν’ το με ασφάλεια

ΕΑΣ: Αν θα στοιχηματίσεις στο Euro 2024, κάν’ το με ασφάλεια

Συστάσεις Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων για ασφαλές στοίχημα και για αξιοποίηση της Εθνικής Πλατφόρμας Αυτοαποκλεισμού


Με αφορμή την έναρξη του EURO 2024 στις 14 Ιουνίου, η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων υπενθυμίζει στο κοινό τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνει, καθώς και τα εργαλεία αυτοπροστασίας που έχει στη διάθεσή του, ούτως ώστε να στοιχηματίζει με ασφάλεια και να μην ξεφεύγει από τα όρια.

Το EURO 2024 είναι μια από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις και φυσιολογικά προσελκύει έντονο στοιχηματικό ενδιαφέρον, γι’ αυτό και η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων εφιστά την προσοχή όλων των παικτών οι οποίοι αναμένεται να στοιχηματίσουν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, να το πράξουν με υπευθυνότητα και ασφάλεια, προστατεύοντας εαυτούς από τις επιβλαβείς συνέπειες της υπέρμετρης ενασχόλησης με το στοίχημα.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ενημερωθεί πρωτίστως για τις νόμιμες εταιρείες/παρόχους στοιχήματος μέσω της ιστοσελίδας της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων (https://nba.gov.cy/) και παράλληλα να διαβάσει τους όρους και τις προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών στοιχήματος της κάθε στοιχηματικής εταιρείας.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να γνωρίζει το κοινό ότι:

  • Οι παίκτες που στοιχηματίζουν σε νόμιμες εταιρείες διασφαλίζουν ότι τα λεφτά που έχουν καταθέσει, καθώς και τα προσωπικά τους στοιχεία και πληροφορίες είναι ασφαλή. Περαιτέρω, οι όροι και προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών στοιχήματος που συμφώνησαν θα τηρηθούν. Η Αρχή δεν εξετάζει παράπονα παικτών για μη αδειοδοτημένες/παράνομες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών και δεν δύναται να προστατέψει τους παίκτες από εξαπάτηση παράνομων εταιρειών.
  • Ακόμη, με τη συμμετοχή τους σε νόμιμες διαδικτυακές εταιρείες, οι παίκτες μπορούν να καθορίσουν χρηματικά και χρονικά όρια, καθώς επίσης να εξαιρεθούν από τη στοιχηματική δραστηριότητα με τον συγκεκριμένο πάροχο.
  • Εάν οι παίκτες αισθανθούν ότι η ενασχόλησή τους με το στοίχημα ξεφεύγει από τα όρια, ή αν ένα από τα πρόσωπα του οικογενειακού ή φιλικού του περιβάλλοντος ενδεχομένως να παρουσιάζει προβληματική συμπεριφορά, μπορούν να απευθυνθούν στην δωρεάν γραμμή βοήθειας 1454, όπου εξειδικευμένοι επαγγελματίες μπορούν να παράσχουν την κατάλληλη στήριξη και καθοδήγηση, τηρώντας απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα ή να λάβει πληροφορίες για τα αδειοδοτημένα προγράμματα από την ιστοσελίδα της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου naac.org.cy
  • Κάθε πολίτης δύναται να υποβάλει παράπονα ή καταγγελίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] που θα τύχουν χειρισμού από την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων με απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα.
  • Επιπρόσθετες συμβουλές για ασφαλή συμμετοχή στο στοίχημα βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.safergambling.gov.cy

Υπενθυμίζεται ότι, από τον περασμένο Φεβρουάριο η ΕΑΣ εισήγαγε ένα σημαντικό εργαλείο ενίσχυσης της προστασίας των παικτών από την προβληματική ενασχόληση με τη στοιχηματική δραστηριότητα, θέτοντας σε λειτουργία την Εθνική Πλατφόρμα Αυτοαποκλεισμού.

Μέσω της Εθνικής Πλατφόρμας Αυτοαποκλεισμού δίνεται η δυνατότητα στους παίκτες να ελέγξουν την στοιχηματική τους δραστηριότητα, αποκλείοντας εαυτόν είτε προσωρινά είτε επ’ αόριστον από όλους τους παρόχους του διαδικτυακού στοιχήματος που δραστηριοποιούνται νόμιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία κάνοντας εγγραφή στο www.exclusion.com. Σημειώνεται ότι η διαδικασία εγγραφής στην πλατφόρμα είναι δωρεάν και εξαιρετικά απλή.

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και διέπεται από τον περί Στοιχημάτων Νόμο του 2019. Η Αρχή είναι αρμόδια για την αδειοδότηση, ρύθμιση και εποπτεία της στοιχηματικής δραστηριότητας που διεξάγεται εντός της Δημοκρατίας. Επιπρόσθετα, η Αρχή έχει την αρμοδιότητα για συνεργασία και συζήτηση με αρμόδιους φορείς, κρατικές υπηρεσίες και διεθνείς οργανισμούς για θέματα που εμπίπτουν στον τομέα της στοιχηματικής δραστηριότητας. Επίσης, είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων πρόληψης και προστασίας των νεαρών ατόμων και των ευάλωτων ομάδων από τον εθισμό στο στοίχημα. Περισσότερες πληροφορίες δείτε στην ιστοσελίδα www.nba.gov.cy.