Home TOP NEWS Ο Μάριτς και οι υπόλοιποι που φόρεσαν το “20” του “αιώνιου αρχηγού”!

Ο Μάριτς και οι υπόλοιποι που φόρεσαν το “20” του “αιώνιου αρχηγού”!

Ο Ματέο Μάριτς, που θα αγωνίζεται τη νέα αγωνιστική περίοδο στην ΟΜΟΝΟΙΑ, επέλεξε τον αριθμό “20” για να φοράει στην πλάτη του. Μετά την αποχώρηση του Ζαχαρίου από την ομάδα, ο αριθμός αυτός περνά στον Βόσνιο αμυντικό μέσο.


Με αφορμή την επιλογή του αριθμού αυτού από τον Μάριτς, κάναμε μια έρευνα και ανακαλύψαμε ότι από την περίοδο 1998/1999, ο αριθμός “20” δεν επιλέγεται συχνά από τους παίκτες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Λίγοι ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την ομάδα προτίμησαν να αγωνίζονται με αυτόν τον αριθμό.

Από τον πιο καινούργιο στον πιο παλιό

Παναγιώτης Ζαχαρίου

Ο Ζαχαρίου ήρθε στην ομάδα μας την σεζόν 2021/2022 από τον Ολυμπιακό και ήταν μέλος αυτής μέχρι πρόσφατα και συγκεκριμένα μέχρι τον Μάιο του 2024 όταν κι αποδεσμέυτηκε. Ο Κύπριος μεσοεπιθετικός τις δύο σεζόν που αγωνίστηκε με την πράσινη φανέλα κατέγραψε 62 συμμετοχές και σε αυτές κατάφερε να πετύχει 2γκολ και να δώσει 4ασίστ. Ο Ζαχαρίου πανηγύρισε δύο κύπελλα με την ΟΜΟΝΟΙΑ.

Μίκαελ Ορτέγκα

Ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής ήρθε στην ομάδα μας κι αγωνίστηκε για μια σεζόν (2019/2020). Ο Ορτέγκα αγωνίστηκε σε 16 παιχνίδια με την πράσινη φανέλα και σκόραρε δύο τέρματα, ενώ βοήθησε αρκετά στην επιτυχημένη πορεία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Γεράσιμος Φυλακτού

O Γεράσιμος Φυλακτού ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ την σεζόν 2014/15 και αγωνίστηκε σε αυτή μέχρι την σεζόν 2016/17. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής κατέγραψε συνολικά 55 συμμετοχές με την πράσινη φανέλα και έδωσε δύο ασίστ.

Πλατινί

Ο ποδοσφαιριστής από το Πράσινο Ακρωτήρι ήρθε στην ομάδα μας την σεζόν 2013/14 κι αγωνίστηκε για μια αγωνιστική περίοδο σε αυτή. Ο Αφρικανός με την φανέλα της ομάδας μας έπαιξε σε συνολικά 34 αγώνες και πέτυχε με αυτή 3γκολ.

 

Μουσταφά Μπαγκούρα

Ο Μουσταφά Μπαγκούρα πέρασε από την ομάδα μας την σεζόν 2008/09. Ο ποδοσφαιριστής από την Σιέρα Λεόνε, αγωνίστηκε με την φανέλα της ομάδας μας σε 11 παιχνίδια και κατάφερε να πετύχει δύο γκολ.

Κώστας Καϊάφας

Υπήρξε έντονη ηγετική φυσιογνωμία στην ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την Ακαδημία του “τριφυλλιού” και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 1991, σε ηλικία 17 ετών. Μέτρησε 18 συναπτά χρόνια παρουσίας στην πρώτη ομάδα, καταγράφοντας 498 συμμετοχές και 68 γκολ. Πανηγύρισε 3 πρωταθλήματα, 3 κύπελλα και 4 ασπίδες. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το αστείρευτο πάθος, τον χαρακτήρα νικητή, την αγάπη του για την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον τσαμπουκά που έβγαζε στο γήπεδο, ήταν οι λόγοι που φορούσε για αρκετά χρόνια το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μάλιστα, ο κόσμος της ομάδας, του έδωσε το προσωνύμιο: «αιώνιος αρχηγός».

***Να σημειώσουμε ότι ο Καϊάφας εκτός από το “20” φόρεσε και τον αριθμό “10” στην πλάτη του στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Στοιχεία απο ΟΜΟΝΟΙΑ για τον Κώστα Καϊάφα