Home TOP NEWS Νταμπράουσκας: «Να επαναφέρουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ εκεί που ανήκει»

Νταμπράουσκας: «Να επαναφέρουμε την ΟΜΟΝΟΙΑ εκεί που ανήκει»

Παρουσιάζεται αυτή την ώρα στο Συνεδριακό κέντρο του ΓΣΠ, ο νέος προπονητής της ομάδας μας, ο Βάλτνας Νταμπράουσκας.


Ο Λιθουανός τεχνικός μαζί με τους συνεργάτες του ξεκίνησαν χθες (24/06) την δουλειά στο “Ηλίας Πούλλος” και σήμερα ανοίγει τα χαρτιά του στα ΜΜΕ και στον κόσμο της ομάδας μας.

Οι δηλώσεις:

Γιάννης Αναστασίου: «Καλή ποδοσφαιρική σεζόν θα παρουσιάσουμε τον νέο προπονητή τον οποίο αξιολόγησε το κλαμπ ως ένα επιτυχημένο κόουτς, Όλοι μαζί θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας, Καλωσοριζουμε τον κ. Νταμπραουσκας».

Βάλντας Νταμπράουσκας «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και θα ετοιμαστούμε μαζί για τη νέα σεζόν. Είμαι περήφανος που βρίσκομαι σε μια τόσο μεγάλη ομάδα και θέλω τα επόμενα χρόνια να είναι επιτυχημένα και να επαναφέρουμε τον σύλλογο εκεί που ανήκει. Ανυπομονώ για την ατμόσφαιρα θέλω να έχουμε καλά αποτελέσματα και να τα δώσουμε όλα για την ομάδα».


Βλάντας Νταμπράουσκας

Για την φιλοσοφία του και τι να περιμένουμε από αυτόν: «Είμαι ένας προπονητής που μου αρέσει η πίεση και θέλω να βρίσκω την αδυναμία του αντιπάλου, Ήμουν προπονητής σε μεγάλες ομάδες με στόχους, έχω μάθει να παίζω ελκυστικό ποδόσφαιρο αφού οι ποδοσφαιριστές είναι καλοί στις μεγάλες ομάδες. Επίσης είμαι ικανός να εξελιχθώ με τις ανάγκες της ομάδας, όταν χρειάζονται οι τρεις βαθμοί χωρίς καλή εμφάνιση θέλω να έρχονται και να παίξουμε καλά από το επόμενο ματς».

Για τους ποδοσφαιριστές και τι του αρέσει: «Θέλω ποδοσφαιριστές που να αντέχουν και αυτοί την πίεση. Τους τελευταίους μήνες δουλέψαμε καλά με το σκάουτινγκ και τον Γιάννη Αναστασίου. Θέλουμε παίχτες που να μπορούν να παίξουν το παιχνίδι που θέλουμε, Αυτούς ψάχνουμε και νομίζω θα τους έχουμε και θα αντιπροσώπευσουν τους στόχους και τον χαρακτήρα της ομάδας».

Για το αν απέρριψε άλλες προτάσεις πριν έρθει στην ΟΜΟΝΟΙΑ και αν θα γίνουν άλλες μεταγραφές πριν την Πολωνία: «Τον Μάρτιο έκλεισα 10 χρονιαθως προπονητής. Σε αυτά τα χρόνια δεν ήμουν ποτέ άνεργος, θέλω μια πρόκληση για την αδρεναλίνη και όλα αυτά. Όμως ήθελα λίγους μήνες για την οικογένεια μου και να γεμίσω μπαταρίες. Απέρριψα προτάσεις, όμως ήρθε η ΟΜΟΝΟΙΑ με φιλοδοξίες και δέχτηκα την πρόταση. Δεν θέλω να πω κάτι για μεταγραφές καθώς είναι δύσκολο, είναι ανοιχτό το μεταγραφικό παράθυρο και εμείς συνεχίζουμε την δουλειά αλλά δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι. Ψάχνουμε τους καλύτερους για το πλάνο μας. Είτε σε δύο, τρεις εβδομάδες ή ακόμη και απόψε, Ας είναι ήρεμοι οι οπαδοί αφού η δουλειά συνεχίζεται. Το ιδανικό είναι στο πρώτο παιχνίδι να τους έχουμε όλους διαθέσιμους».

Πως φάνηκε το πρωτάθλημα στον Νταμπράουσκας: «Είχα χρόνο και το είδα. Είδα τα παιχνίδια της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αλλά και άλλες ομάδες τους τελευταίους μήνες. Επίσης δούλεψα στην Ελλάδα όπου ερχομασταν Κύπρο, αλλά και σε άλλες χώρες όπου ομάδες από το νησί έπαιζαν στην Ευρώπη».

Για τις θέσεις που ψάχνει ποδοσφαιριστές η ΟΜΟΝΟΙΑ: «Ψάχνουμε για δεξί μπακ, για ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα εξτρέμ, ένα επιτελικό μέσο (δεκάρι) και ένα κεντρικό αμυντικό. Αυτές είναι οι κύριες θέσεις που θέλουμε ποδοσφαιριστές και έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε»


Γιάννης Αναστασίου

Για το νέο του ρόλο: «Ο προπονητής ζήτησε κάποια χαρακτηριστικά για τις θέσεις, Απορρίπτουμε και προκρινουμε κάποιους, γίνεται αξιολόγηση και από το σκαουτινγκ. Είναι σημαντικό να έχουμε κοινή γραμμή και αν διαφωνούμε το συζητάμε με γνώμονα το καλό της ομάδας. Εμένα μου άρεσε πάντα το οργανωτικό, έχω καλή σχέση με την διοίκηση και πρέπει να λειτουργούμε σε όλα τα κομμάτια της ομάδας σωστά όπως και στις Ακαδημίες. Για εμένα σημαντικότερο είναι να είναι επαγγελματίες και ανοιχτοί στην διαφορετικοτητα. Υπάρχουν διαδικασίες που τις ακολουθούμε και όλα λειτουργούν κάτω από ένα πλάνο για να πάμε μακριά. Στόχος μας είναι η βελτίωση και να πηγαίνουμε προς τα εμπρός».

Για το ρόστερ της ομάδας μας: «Γνωρίζουμε ότι έχουμε 15 ξένους και το δουλεύουμε για πάιχτες από τον κατάλογο Β’. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει όμως επίσης ότι εμπιστεύεται τους Κύπριους, δίνοντας τους ευκαιρίες. Μας ενδιαφέρει ότι καλό υπάρχει από πλευράς Κύπριου ποδοσφαιριστή. Ο σχεδιασμός προχωράει ξέροντας ότι μπορούμε να φτάσουμε τους 17 στον κατάλογο Α’. Είμαστε προετοιμασμένοι για όλα τα σενάρια, όμως όλα αλλάζουν. Μπορεί να μιλήσουμε με κάποιον παίχτη, και μετά να αλλάξει γνώμη καθώς θεωρεί ότι η Κύπρος δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την καριέρα του. Εμείς συνεχίζουμε την δουλειά»

Για τον Λοϊζο Λοίζου: «Ανήκει στην ομάδα και υπολογίζεται κανονικά. Αν έρθει κάποια πρόταση θα το δούμε. Οφείλει να είναι στρατιώτης για την ομάδα. Είχαμε πολλές συζητήσεις, αυτή την στιγμή οφείλει να είναι επαγγελματίας και να βοηθήσει την ομάδα αυτή την στιγμή και αν έρθει κάποια πρόταση θα το εξετάσουμε. Η ομάδα είναι πάνω από όλους».

Για τους Κασάμα, Μπάκιτς και Ουζόχο: «Είχαμε κάποιες προτάσεις για Μπάκιτς και Ουζόχο εξετάζονται τα θέματα. Για τον Κασάμα βρίσκεται εκτός πλάνων θα δούμε τι θα γίνει».
Για τον Άνταμ Λανγκ: «Εμείς τον υπολογίζουμε κανονικά, έχει συμβόλαιο και δήλωσε ο ίδιος ότι θα είναι επαγγλματίας για όσο βρίσκεται εδώ, εμείς θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι αν κάποιος ποδοσφαιριστής φύγει οποιαδήποτε στιγμή».

Δείτε την παρουσιάση του προπονητή μας: