Home TOP NEWS Σημαντικοί παράγοντες η ηλικία και η ισορροπία στο ρόστερ

Σημαντικοί παράγοντες η ηλικία και η ισορροπία στο ρόστερ


Σημαντικός παράγοντας στον μεταγραφικό σχεδιασμό αλλά και τη δομή μια ομάδας, ειδικά στην Κύπρο, είναι η ηλικία.

Γενικότερα μέσα σε μια ομάδα ο συνδυασμός νεαρών και έμπειρων παικτών μπορεί να διαμορφώσει ένα δυνατό και ισορροπημένο σύνολο. Οι νεαροί δίνουν ενθουσιασμό, πνευμόνια και πολλές φορές μια απρόβλεπτη πτυχή στο παιχνίδι μιας ομάδας, ενώ οι πιο έμπειροι προσθέτουν ηρεμία, οργάνωση και ποιότητα σε συγκεκριμένες θέσεις.

Οι αποχωρήσεις στην ΟΜΟΝΟΙΑ την φετινή σεζόν έφτασαν τις 8 και αποχώρησαν παίκτες όπως οι Μπασιρού (34 ετών) και Λέζιακς (33 ετών) που ναι μεν είχαν ποιότητα όμως έδειξαν ότι έκλεισε ο κύκλος τους στο τριφύλλι.

Οι Μάθιους και Μίλετιτς ήταν πάνω από 30 όμως η ανάγκη για αναβάθμιση του ρόστερ τους έθεσε εκτός συζήτησης ενώ οι αποχωρήσεις των Ζαχαρίου, Ψάλτη και Παπαστυλιανού ήταν αναμενόμενες αφού δεν αγωνίζονταν σχεδόν καθόλου. Η περίπτωση Αλιούμ ήταν διαφορετική…

Όσον αφορά τις αφίξεις οι δύο πρώτες μεταγραφές των πρασίνων έρχονται, ηλικιακά, σε ιδανικό τάιμινγκ. Στα 28 του ο Εβάντρο, στα 27 του ο Μασούρας, και οι δύο έχουν μπροστά τους τα καλύτερα τους χρόνια για να αποδείξουν ότι αξίζουν να είναι στο τριφύλλι.

Το θέμα είναι να προστεθεί και άλλη ποιότητα στο ρόστερ, ίσως και εμπειρία, αφού υπάρχουν αρκετές επιλογές νεαρών παικτών στην ομάδα μας. Δεν είναι κακό να έρχονται παίκτες άνω των 30, ειδικά σε μια κυπριακή ομάδα. Παραδείγματα πολλά που ήρθαν σε προχωρημένη ηλικία, αλλά από ψηλότερο επίπεδο, και πρόσφεραν πολλά.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε πως θα κινηθούμε στο παζάρι και σε αυτό τον τομέα για να διαμορφωθεί το ρόστερ και να κρίνουμε τις κινήσεις. Το πλάνο προϋποθέτει απόκτηση ακόμη ενός μπακ, ενός στόπερ, ενός ή ακόμα και δύο μέσων, ένα εξτρέμ και… βλέπουμε.