Home TOP NEWS Το προφίλ των αντιπάλων της ομάδας μας

Το προφίλ των αντιπάλων της ομάδας μας


Με τον νικητή του ζευγαριού Τορπέντο Κουταίσι-Τίρανα κληρώθηκε η ΟΜΟΝΟΙΑ στον Β’ προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ. Πάμε να δούμε το προφίλ της Αλβανικής KF Tirana, μια από τις δύο υποψηφίους αντιπάλους της ομάδας μας.

Εάν περάσουν οι Αλβανοί τότε θα ταξιδέψουμε στα Τίρανα της Αλβανίας. Μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1920 και είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της Αλβανία. Πιο συγκεκριμένα η ομάδα των Τιράνων μετρά 53 τίτλους με 26 πρωταθλήματα, 16 Κύπελλα και 11 Σούπερ Καπ.

H KF Tirana αγωνίζεται στο στάδιο Selman Stërmasi, χωρητικότητας 9500 θεατών. Την περασμένη σεζόν η ομάδα των Τιράνων τερμάτισε στην 5η θέση με 50 βαθμούς σε 36 αγώνες. Νέος προπονητής της Αλβανικής ομάδας είναι ο 44χρονος Μπλέντι Σκέμπι.

Η χρηματιστηριακή αξία της KF Tirana είναι στα 4,18 εκατομμύρια σύμφωνα με το Transfermarkt. Μια ομάδα που στηρίζεται κυρίως σε Αλαβνούς ποδοσφαιριστές ενώ την περσινή σεζόν το αστέρι της ήταν ο 27χρονος Αλβανός εξτρέμ, Κριστάλ Αμπατζάι με 11 γκολ σε 36 παιχνίδια.



Η Τορπέντο Κουταίσι είναι μια εκ των δύο ομάδων του ζευγαριού με το οποίο κληρώθηκε η ομάδα μας για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Προκείται για ποδοσφαιρικό σύλλογο που ιδρύθηκε το 1946 και παίζει στην Erovnuli Liga, που είναι η κορυφαία κατηγορία του γεωργιανού ποδοσφαίρου. Η εν λόγω ομάδα έχει έδρα το Κουτάισι της Γεωργίας και το στάδιο στο οποίο αγωνίζεται είναι το Ramaz Shengelia, χωρητικότητας περίπου 14.700 θεατών.

Η Τορπέντο είναι ένας από τους επιτυχημένους συλλόγους της Γεωργίας. Έχουν κατακτήσει μέχρι στιγμής τέσσερεις φορές το πρωτάθλημα Γεωργίας, πανηγύρισαν πέντε φορές το κύπελλο της χώρας τους και δύο φορές το Σούπερ Καπ.

Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο η Τορπέντο τερμάτισε στην τρίτη θέση με 60 βαθμούς. Έντεκα βαθμούς πίσω από την δεύτερη θέση και 14 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση. Προπονητής των Γεωργιανών είναι ο 54χρόνος Σκωτσέζος Steve Kean.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Transfermarket η Τορπέντο έχει χρηματιστιριακή αξία 5.29 εκατομμύρια ευρώ. Πιο ακριβός ποδοσφαιριστής του συλλόγου είναι ο Giorgi Arabidze, ο οποίος είναι επιθετικός μέσος.

Στο ρόστερ υπάρχουν αρκετοί Γεωργιανοί, υπάρχουν Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές, Σέρβος, Πορτογάλος και κάποι