Home TOP NEWS Το “Who is Who” του Εβάντρο Κόστα

Το “Who is Who” του Εβάντρο Κόστα


Ο Εβάντρο Κόστα είναι και επίσημα η πρώτη μεταγραφή της ομάδας μας για την μεταγραφική περιόδο του καλοκαιριού.

Πρόκειται για 28χρόνο, Βραζιλιάνο, ο οποίος αγωνίζεται στην μεσοεπιθετική γραμμή, ωστόσο στην μέχρι τώρα καριέρα του, αγωνίστηκε σε αρκετές θέσεις από την μεσαία γραμμή και μπροστά.

Το “Who is Who” του Εβάντρο Κόστα

Ο Βραζιλιάνος άσος άρχισε την καριέρα του από τη Σάο Πάολο ως εξτρέμ και στα 19 του χρόνια μέτρησε 24 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας, στο Λιμπερταδόρες και το Κόπα Σουνταμερικάνα.

Ακολούθησε ένας δανεισμός στην Ατλέτικο Παραναένσε και το 2016 η Ουντινέζε δαπάνησε 3 εκατομμύρια ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Στην Ουντινέζε μέτρησε μόλις 8 συμμετοχές σε ενάμιση χρόνο και στη συνέχεια ήρθαν αρκετοί δανεισμοί. Το 2018 πέρασε ένα εξάμηνο στην Πορτογαλία και την Εστορίλ όπου έγραψε 15 συμμετοχές, μετά μετακόμισε σε Αούστρια Βιέννης, Φλουμινένσε, Σπορτ Ρεσίφε και Βιτόρια.

Το 2021 έμεινε ελεύθερος και υπέγραψε στην Ρεγκάτας, στη Β’ Βραζιλίας,εκεί όπου μέτρησε 28 συμμετοχές. Τον Ιανουάριο του 22′ πήγε στη Ναούτικο και στον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς τον έφερε η Λοκομοτίβ Πλόβντιβ ξανά στην Ευρώπη.

Το πρώτο εξάμηνο εκείνης της σεζόν αγωνίστηκε σε 13 αγώνες κυρίως ως εξτρέμ και μετά πήγε δανεικός στην Σπάρτακ Βάρνα για ένα εξάμηνο γράφοντας άλλες 16 συμμετοχές με 5 γκολ.

Την περασμένη σεζόν μετατράπηκε σε κεντρικό μέσο και έκανε την πιο παραγωγική του σεζόν σκοράροντας 6 τέρματα ενώ μοίρασε και μια ασίστ.

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις από τη μέση και μπροστά, το πιθανότερο όμως είναι να τον δούμε στον άξονα σε ρόλο οκταριού.