Home SPORTS NEWS Τυφώνας Ρουμανία με γκολάρες και τριάρα στην Ουκρανία!

Τυφώνας Ρουμανία με γκολάρες και τριάρα στην Ουκρανία!


Ιδανικό ξεκίνημα στο Euro 2024 και στον 5ο όμιλο για τη Ρουμανία, η οποία παρουσιάστηκε άκρως αποτελεσματική κόντρα στη φλύαρη Ουκρανία, πανηγυρίζοντας τη μεγάλη νίκη με 3-0!

Το ματς

Ισορροπημένη στο ξεκίνημά της η αναμέτρηση, με την Ουκρανία να… παίρνει πρώτη τα ηνία, έχοντας την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς να μπορεί να διασπάσει την σωστά οργανωμένη άμυνα των Ρουμάνων. Στο 7’ ο Ντόβμπικ έστρωσε όμορφα στον Τσιγκάνκοφ, αλλά εκείνος πλάσαρε συρτά πάνω στον Μπούρτσα, με τη Ρουμανία να απαντά άμεσα και τον Λούνιν να μπλοκάρει άνετα ένα μακρινό σουτ του Κομάν.

Η Ουκρανία συνέχισε να έχει ανούσια υπεροχή, χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά τον Νίτσα. Στο 22’ ο Ντόβμπικ σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, πολύ ψηλά άουτ, ενώ οι Ρουμάνοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ στο 29’, όταν μετά από λάθος γύρισμα του Ματβιένκο στον Λούνιν και κακή πάσα του τερματοφύλακα της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μαν έκλεψε και έστρωσε στον Στάντσιου, ο οποίος πλάσαρε υπέροχα στην κίνηση, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» της εστίας των Ουκρανών, για το 1-0!

Πολύ καλός ο ρυθμός του ματς στη συνέχεια, με την Ουκρανία να προσπαθεί να βρει τα πατήματά της, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Στο 36’ ο Μούντρικ έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Ντραγκούσιν παραλίγο να βάλει αυτογκόλ με κεφαλιά στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, ενώ στο 38’ Τσιγκάνκοφ και Μούντρικ δεν κατάφεραν αν βρουν σουτ υπό καλές προϋποθέσεις. Η Ρουμανία «άγγιξε» το δεύτερο γκολ στο 39’, όταν ο Στάντσιου προσπάθησε να σκοράρει από εκτέλεση κόρνερ, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Λούνιν, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Η Ουκρανία επέστρεψε από τα αποδυτήρια θέλοντας να πιέσει πολύ έντονα, με τους Σουντάκοφ και Μούντρικ να μην μπορούν να βρουν εστία με τα σουτ τους στο 50’ και στο 52’. Αυτό δεν κατάφεραν όμως εκείνοι, το κατάφερε ο Ράσβαν Μάριν, ο οποίος είδε την μπάλα να του στρώνεται μετά από κόψιμο του Σαπαρένκο, στέλνοντας την μπάλα χαμηλά στη δεξιά γωνία του Λούνιν με μακρινό σουτ-βολίδα και «γράφοντας» έτσι το 2-0!

Σαστισμένη και σοκαρισμένη η Ουκρανία, είδε τους αντιπάλους της να απειλούν ξανά την εστία της στο 57’, όταν αρχικά ο Στάντσιου σούταρε πάνω σε σώμα αμυντικού και στη συνέχεια της φάσης ο Λούνιν απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ ένα τελείωμα του Ράτσιου από πλάγια θέση. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης το κόρνερ εκτελέστηκε με πάσα και ο Μαν μπήκε στη μεγάλη περιοχή με υπέροχη ενέργεια, σερβίροντας ασίστ πάρε-βάλε στον Ντράγκους, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-0 από κοντά!

Όντας πλέον «αγκαλιά» με την σπουδαία νίκη, οι Ρουμάνοι απείλησαν ξανά τη αντίπαλό τους στο 68’, με τον Στάντσιου να εκτελεί απευθείας φάουλ από πολύ πλάγια θέση, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, ενώ στο 73’ η Ουκρανία προσπάθησε να βρει ένα γκολ ελπίδας, αλλά ο Ντράγκουσιν έκοψε με εντυπωσιακό τάκλιν προ του Ντόβμπικ, το γύρισμα του Γιαρμολένκο.

Διαδικαστικού χαρακτήρα τα τελευταία λεπτά, με την Ουκρανία να ψάχνει το γκολ της τιμής, αλλά να μην καταφέρνει να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 77′ ο Σουντάκοφ απείλησε τον Νίτσα, αλλά ο Ρουμάνος τερματοφύλακας μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια, στο 80′ ο Μούντικ εκτέλεσε φάουλ, με τον Νίτσα να αποκρούει την πίσω κεφαλιά του αμυντικού του, Μπούρτσα, ενώ στο 84′ ο Μούντρικ μπήκε στη μεγάλη περιοχή και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ. Στο 90’+2′ ο Γιέρεμτσουκ «τσίμπησε» ιδανικά την μπάλα πάνω από τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ αφού πρώτα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι, και έτσι η Ρουμανία πανηγύρισε την σπουδαία νίκη με 3-0, κάνοντας από πολύ νωρίς άλμα πρόκρισης στα νοκ-άουτ.

Για την επόμενη αγωνιστική (22/6), η Ρουμανία θα αντιμετωπίσει το Βέλγιο και η Ουκρανία θα ψάξει αντίδραση, κόντρα στη Σλοβακία.

Ρουμανία (Εντουάρντ Ιορντανέσκου, 4-1-4-1): Νίτσα – Ράτσιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μπάντσου- Μ. Μαρίν (75’ Ρους) – Μαν (62’ Χάτζι), Ρ. Μαρίν, Στάντσιου (87’ Ρακόβιταν), Κόμαν (62’ Μιχάιλα) – Ντράγκους (75’ Πούσκας)

Ουκρανία (Σεργκέι Ρεμπρόφ, 4-2-3-1): Λούνιν – Κονόπλια (73’ Τίμτσουκ), Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Ζιντσένκο – Στεπανένκο (63’ Μπράζκο), Σαπαρένκο (63’ Γέρεμτσουκ) – Τσιγκάνκοφ (63’ Γιαρμολένκο), Σουντάκοφ (83’ Μαλινόφσκι), Μούντρικ – Ντόβμπικ.

Διαιτητής: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)

Γήπεδο: Munich Football Arena (Μόναχο)

sport-fm.gr