Home TOP NEWS Αναστασίου στο ΟΜΟΝΟΙΑ TV: «Ευελπιστώ μέσα στην εβδομάδα να ανακοινώσουμε ένα παίκτη»

Αναστασίου στο ΟΜΟΝΟΙΑ TV: «Ευελπιστώ μέσα στην εβδομάδα να ανακοινώσουμε ένα παίκτη»


Ο Σύμβουλος Ποδοσφαιρικού Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Γιάννης Αναστασίου παραχώρησε συνέντευξη στο ΟΜΟΝΟΙΑ TV.


Η συνέντευξη δόθηκε στην Πολωνία αμέσως μετά το τρίτο φιλικό με την Ρακόφ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προετοιμασία, πόσο ικανοποιημένος είναι: «Το κάθετι παίζει σημαντικό ρόλο, η εικόνα και τα αποτελέσματα. Γίνονται πράγματα που δεν μπορεί να τα δει ο κόσμος. Δούλεψαν πολύ τα παιδιά με διπλές προπονήσεις κάθε μέρα. Ο προπονητής δοκίμασε, είδε τους παίκτες και κάποια πράγματα που ήθελε να δει. Δείξαμε ένα πρόσωπο που δεν ήταν στάθερο μέχρι στιγμής, με διακυμάνσεις καλές και κακές. Είναι φυσιολογικό για την εποχή. Είχαμε κάποιους νέους παίκτες, μια νέα φιλοσοφία. Πλέον τα περιθώρια στενεύουν, πρέπει να προετοιμαστούμε για το ευρωπαϊκό και να έχουμε μια καλή εικόνα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με εξαίρεση το παιχνίδι με την Μακάμπι. Πρέπει να αποκτήσουμε σταθερότητα, χρειάζεται χρόνο».

Για τα φιλικά, πόσο σημαντικά ήταν: «Ήταν ένα τεστ. Ο προπονητής θέλει να δει τους παίκτες κάτω από πίεση, κάτω από κούραση. Πρέπει να έβγαλε ασφαλή συμπεράσματα ενόψει των πρώτων επίσημων υποχρεώσεων. Όταν είσαι σε μια ομάδα όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ καθημερινά πρέπει να γίνεται αξιολόγηση του κάθε παίκτη. Για να δούμε που θέλουν βελτίωση και τι κάνουν καλά».

Για την περίοδο που ήταν προπονητής και τους παίκτες που έμειναν: «Σίγουρα βλέπουμε κάποια θετικά πράγματα, όμως είναι νωρίς ακόμη. Υπάρχει σωματική και πνευματική κούραση. Πέρσι έδειξαν κάποια θετικά δείγματα, φέτος πρέπει να έχουμε διάρκεια. Θα χρειαστούν κάποιο χρόνο να λυθούν τα πόδια και να βρουν τη σωστή χημεία».

Για τους 5 νέους και τον Εράκοβιτς: «Ο Ντιουνκού θέλει χρόνο, ο Ελάντερ και αυτός θέλει τον χρόνο. Πρέπει όλοι να πιεστούν, να δώσουν το κάτι παραπάνω και οι υπόλοιποι να τους αγκαλιάσουν. Ήρθαν με σκοπό να μας κάνουν καλύτερους, υπάρχουν απαιτήσεις. Το σημαντικό ότι τελειώσαμε την προετοιμασία χωρίς προβλήματα τραυματισμών».

Γι το νέο του ρόλο: «Η καθημερινότητα έχει πάρα πολλά πράγματα, διαφορετικό από το να είσαι προπονητής. Το απολαμβάνω και το σημαντικό είναι να ικανοποιήσουμε τα θέλω του προπονητή. Θέλουμε να κάνουμε κάποιες προσθήκες για να μας κάνουν καλύτερους, μερικές φορές δεν είναι τόσο εύκολο. Υπάρχει η κατεύθυνση και η επικοινωνία μεταξύ όλων για να φέρουμε τους παίκτες που θέλουμε».

Για τα μεταγραφικά: «Πάντα υπάρχει ανησυχία στον κόσμο για τις μεταγραφές. Ευελπιστώ μέσα στην εβδομάδα να ανακοινώσουμε ένα παίκτη. Η ενίσχυση αφορά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Είμαστε σε διαπραγματεύσεις, συζητάμε με κάποιους στόχους. Από εκεί και πέρα θα δούμε πόσο γρήγορα θα τρέξουν οι διαδικασίες για να έχουμε ακόμη έναν παίκτη».

«Πρέπει να δούμε τις θέσεις των ξένων, έχουμε μια κενή θέση. Σε πρώτο πλάνο είναι να έρθει ένας ακραίος που να μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Να μπορεί να κινηθεί σε μικρούς χώρους και να κάνει τη διαφορά στο επιθετικό τρίτο.Υπάρχουν προφίλ ποδοσφαιριστών στον Κατάλογο Β’, για κάποια παιδιά που να έχουν ταλέντο και να μπορούν να βοηθήσουν. Πάντα στην προετοιμασία μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα, να έρθουν προτάσεις ή να θέλει κάποιος παίκτης να φύγει. Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι για όλα».

Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον για Χάμπο: «Εγώ δεν έχω ακούσει κάτι, δεν μπορώ να τοποθετηθώ».

Για τους νεαρούς στην προετοιμασία: «Θέλουμε να δώσουμε το χώρο και τον χρόνο στα νέα παιδιά να αναδειχθούν. Ήρθαν σε μια προετοιμασία, σε δύσκολες συνθήκες και είδαν πως είναι ο ανταγωνισμός στην πρώτη ομάδα. Θέλουμε να εξελίξουμε και να βελτιώσουμε τα παιδιά τα δικά μας γιατί δεν παύουμε να είμαστε κυπριακή ομάδα. Η ΟΜΟΝΟΙΑ δείχνει εμπιστοσύνη στον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Με την επιστροφή στην Κύπρο ο προπονητής θα κάνει την τελική αξιολόγηση, ποιοι θα συνεχίσουν και ποιοι θα φύγουν».

Το μήνυμα προς τον κόσμο ενόψει Ευρώπης: «Είδαμε το παιχνίδι των αντιπάλων, της Τορπέντο με τα Τίρανα. Το πιο σημαντικό είναι να είμαστε εμείς έτοιμοι αγωνιστικά για να προχωρήσουμε στην Ευρώπη. Το μήνυμα είναι σαφές: να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και απαιτητικοί.»