Home TOP NEWS Αθανάσιος Αγγελή: “Στην ΟΜΟΝΟΙΑ υπάρχει εξέλιξη και θέληση για εξέλιξη σε όλους...

Αθανάσιος Αγγελή: “Στην ΟΜΟΝΟΙΑ υπάρχει εξέλιξη και θέληση για εξέλιξη σε όλους τους τομείς”

Ένας από τους αφανείς ήρωες της ομάδας μας, ο Αθανάσιος Αγγελή, μίλησε στην κάμερα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και στο επεισόδιο “Το προσωπικό μιλάει στο ΟΜΟΝΟΙΑ TV” κι αναφέρθηκε στον δικό του ρόλο στο τεχνικό τιμ των πρασίνων.


Οι δηλώσεις του:

Eίμαι γυμναστής και διανύω την 7η μου χρονιά στην ΟΜΟΝΟΙΑ ως αναλύτης απόδοσης. Ο αναλύτης απόδοσης ως κύριο του εργαλείο, χρησιμοποιεί τo σύστημα GPS, το οποίο τοποθετείται στους ποδοσφαιριστές και είναι εξοπλισμένο με κάποιους αισθητήρες, τα οποία κατάγραφουν την απόδοση των ποδοσφαιριστών. Εγώ με την σειρά αναλύω τα δεδομένα που συλλέγω, και ετοιμάζω reports για τον προπόνητη, του επιτελείο του, και τους φυσιοθερεπεύτες. Επίσης κάθε πρωί μελετούμε την ευεξία των ποδοσφαιριστών, αποστέλλουμε σε αυτούς ένα μίνι ερωτηματολόγιο ευεξίας, με απλές ερωτήσεις. Για την ποιότητα του ύπνου τους, αν νιώθουν κάποια κούραση, κάποιο σφίξιμο. Αν μας αναφέρουν κάτι το καταγράφουν και εμείς γνωρίζουμε πως αισθάνεται κάθε παίκτης πριν την προπόνηση και μπορούμε να την οργανώσουμε καλύτερα.

Επίσης έχουμε τα εργομετρικά τα οποία γίνονται στην αρχή , κι εκεί βλέπουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία κάθε ποδοσφαιριστή, το επίπεδο που βρίσκεται ο καθένας, και μπορούμε να προσαρμώσουμε το πρόγραμμα προετοιμασίας, σε ατομίκο και ομαδικό επίπεδο. Επίσης κάθε τέλος της σεζόν αποστέλλεται πρόγραμμα στους ποδοσφαιριστές και η δουλειά μου είναι να παρακολουθώ ότι το τηρούν, για να έρθουν πιο έτοιμοι πίσω.

Αυτό που κατάγραφουν οι συσκευές είναι την απόσταση που καλύπτουν οι ποδοσφαιριστές. Αυτή την απόσταση θα την χωρίσουμε μετά σε ζώνες ταχήτυτας και φυσικά αυτές που έχουν παραπάνω σημασία είναι η υψηλής έντασης ταχητύτα.Καταγράφουμε επιταχύνσεις, επιβραδύνσεις, άλματα, αλλαγή κατεύθνυσης. Όλα αυτά είναι το εξωτερικό φορτίο των ποδοσφαιριστών. Κι επίσης τοποθετούμε και συσκευές καρδιάκης συχνότητας, με τις οποίες καταγράφουμε το εσωτερικό φορτίο των ποδοσφαιριστών, δηλαδή το πως ανταπόκρινονται σε αυτά τα ερεθίσμτα. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι μετρήσεις καθώς μπορεί να έχουμε δύο ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα τρέχουν δίπλα- δίπλα με την ίδια ταχήτυτα, όμως είναι σημαντικό να δούμε πόσο σκορσαρίστηκαν για να έχουν το ίδιο αποτέλσμα.

Χρησιμοποιούμε αυτά τα συστήματα για να προλάβουμε κάποιους τραυματισμούς, παρόλο που αρκετοί τραυματισμοί είναι πολυπαραγοντικοί. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα φορτία τους σε σταθερά επίπεδα. Βέβαια μπορεί να τα κάνεις όλα τέλεια, όμως ο ποδοσφαιριστής να μην κοιμηθεί καλά τη νύχτα επειδή για παράδειγμα έκλαιγε το μωρό, και να έρθει την επόμενη ημέρα στην προπόνηση και να τραυματιστεί. Γι’ αυτό έχουμε και το ερωτηματολόγιο που τους ρωτούμε για τον ύπνο τους.

Στην ΟΜΟΝΟΙΑ υπάρχει εξέλιξη και θέληση για εξέλιξη σε όλους τους τομείς.