Home TOP NEWS Νταμπράουσκας: “Πρέπει να τελειώσουμε το σερί της Τορπέντο και ν’ αρχίσουμε το...

Νταμπράουσκας: “Πρέπει να τελειώσουμε το σερί της Τορπέντο και ν’ αρχίσουμε το δικό μας”

Ο Λιθουανός τεχνικός της ομάδας μας, Βάλντας Νταμπράουσκας, μίλησε στα ΜΜΕ, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης της ομάδας μας με αντίπαλο την Τορπέντο Κουταίσι για τον β’ προκριματικό γύρο του Conference League.


Αναλυτικά:

Το αρχικό σχόλιο του: «Συγχαίρω όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη. Είναι παιχνίδια που ανυπομονούμε. Μετά από ένα μήνα προετοιμασίας θα δώσουμε το πρώτο μας ευρωπαϊκό ματς, με τον κόσμο μας στην έδρα μας. Είναι ωραία τα συναισθήματα, ιδιαίτερα σε αυτά τα ματς. Στην Ευρώπη πάντα αντιμετωπίζεις με τους καλύτερους που αξίζουν να είναι εδώ. Η Τορπέντο είναι μία καλή ομάδα, έχει 18 αγώνες αήττητη. Ήταν μία παραγωγική περίοδος για μας, Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε στα επίσημα παιχνίδια».

Πόσο έτοιμη είναι η ομάδα μας από το 1 μέχρι το 10: «Πιστεύω ότι κάναμε καλή δουλειά δεν μπορώ να πω από το 1-10 για ετοιμότητα, είναι περίπλοκο. Κάναμε καλή δουλειά στην προετοιμασία, είναι δύσκολο να το κρίνεις αυτό. Στα φιλικά δεν υπήρχε ο παράγοντας της πίεσης. Η Τορπέντο έχει ένα πλεονέκτημα λόγω πολλών επίσημων αγώνων. Δεν αποτελεί καμία δικαιολογία. Έχουμε νέους στο ρόστερ μας, προσπαθούμε να δούμε τη φιλοσοφία. Δεν περιμένω να είμαστε στο τοπ μας αύριο, όμως περιμένω να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω από αυτά που κάναμε στο φιλικό με την ΑΕΚ Αθηνών».

Τι θα πρέπει να προσέξει η ομάδα απέναντι σε έναν αντίπαλο που είναι πιο έτοιμος: «Θα μπορούσα να πω πολλά για την Τορπέντο, τη γνωρίζω πολύ καλά. Η Τορπέντο έχει τρεις ποδοσφαιριστές στο ρόστερ που εγώ προπόνησα κατά το παρελθόν. Πιστεύω ότι το μεγάλο πλεονέκτημα, είναι ότι παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και εκφράζεται ελεύθερα στο γήπεδο. Φυσικά το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ο επιθετικός τους ο Γιάνσον, είναι σημαντική μονάδα, ιδιαίτερος παίκτης για την Τορπέντο. Πιστεύω ότι τ’ ότι έχουν 18 παιχνίδια αήττητοι, είναι σημαντικό και δείχνει τη νοοτροπία τους. Όταν πετυχαίνεις σερί νίκες, μετά αυτές έρχονται πολύ πιο εύκολα. Όταν κερδίζεις συνεχώς είναι διαφορετικό, δημιουργείται νοοτροπία. Έχουμε και εμείς τα δυνατά μας σημεία. Πρέπει να τελειώσουμε το σερί τους και ν’ αρχίσει το δικό μας».

Για το αν αποδέχεται ότι η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι το φαβορί: «Δεν θέλω να βάζω ταμπέλες στα ματς. Σίγουρα η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι πιο έμπειρη ομάδα, όμως έμαθα στην καριέρα μου ότι είσαι όσο καλός ήσουν στο τελευταίο παιχνίδι. Έχουμε νέα πράγματα στην ομάδα, αρχίζουμε από το μηδέν και παιχνίδι με παιχνίδι θέλουν να φτάσουμε στη νοοτροπία που θέλουμε. Ας προσπαθήσουμε να παίξουμε με ενέργεια και ενθουσιασμό και ας κερδίσει τον αγώνα η καλύτερη ομάδα».

Για τα αγωνιστικά νέα πριν από τον αυριανό αγώνα: «Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση για τον προπονητή, έχουμε άλλη μία προπόνηση το απόγευμα. Θα αποφασίσουμε μετά την αποστολή. Ο Σεμέδο προπονείται κανονικά, θα είναι έτοιμος. Ο Σιπριανό έκανε ατομικό τις τελευταίες δύο προπονήσεις, θα αξιολογηθεί η κατάσταση του. Το ίδιο ισχύει και για τον Λοίζου, θα αξιολογηθεί τελευταία στιγμή».

Για τη μετεγγραφή του Αλιούμ: «Ο Αλιούμ ήταν δανεικός από άλλη ομάδα και δεν ήταν εύκολο και απλό να παραμείνει. Θα έπρεπε να συμφωνήσουν οι δύο ομάδες, υπήρχε διαδικασία σ’ εξέλιξη. Διαφορετικά δεδομένα τον Μάιο, διαφορετικά τώρα. Δεν αρχίζει από το μηδέν, θα αξιολογηθεί η κατάσταση του το απόγευμα όταν τον δούμε. Δεν έπαιξε παιχνίδια και σίγουρα δεν είναι έτοιμος γι’ αύριο. Γνωρίζει την ΟΜΟΝΟΙΑ και είναι πιο εξοικειωμένος».

Για τους ποδοσφαιριστές που δηλώθηκαν στη λίστα της Ευρώπης: «Όλοι είναι μέσα για λίστα Ευρώπης, κάναμε και εγγραφή του Αλιούμ. Για τη συνέχεια θα δούμε».

Για τις επόμενες μετεγγραφικές κινήσεις: «Έχουμε μία κενή θέση για την ώρα. Κάναμε μία συζήτηση στην ομάδα μετά το ματς με την ΑΕΚ. Αυτή την ώρα το μετεγγραφικό παράθυρο αλλάζει και έχει χρόνο για να ολοκληρωθεί. Η αγορά είναι περίπλοκη αυτή την περίοδο. Αναζητούμε ένα δεξί εξτρέμ και επιθετικό, παίκτες με στυλ που καθορίσαμε. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι για την επιλογή μας.  Όσο προχωρά η μετεγγραφική προκύπτουν διάφορα, σίγουρα όμως θα ενισχύσουμε την ομάδα με 1-2 παίκτες. Παραμένει η πιθανότητα για απόκτηση επιτελικού μέσου. Θα εξαρτηθούν κάποια πράγματά στην πορεία. Θα καθορίσουμε τις προτεραιότητες μας και τη χρειαζόμαστε περισσότερο. Τώρα, έχουμε θέσεις για όλες τις θέσεις. Η ομάδα θα αξιολογείται στην πορεία. Θα δούμε ποια θα είναι η τελική μας επιλογή, δεν θα πάρουμε βιαστικές αποφάσεις. Δεν θα είναι απόφαση ενός ατόμου».