Home TOP NEWS To “Who is Who” του Φίλιπ Ελάντερ

To “Who is Who” του Φίλιπ Ελάντερ


Ο Φίλιπ Ελάντερ είναι από σήμερα η 5η μεταγραφική κίνηση της ομάδας μας σε αυτή την μεταγραφική περίοδο που διανύουμε.

Ο 31χρονος Σουηδός, πρόκειται για υψηλόσωμο (1.92) ποδοσφαιριστή, ο οποίος αγωνίζεται κυρίως στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ελάντερ έρχεται στην ΟΜΟΝΟΙΑ έχοντας κατακτήσει 5 συνολικά τίτλους, δύο στην Σκωτία με την φανέλα της Ράντζερς, δύο στην πατρίδα του με την Μάλμο και ένα τρόπαια με την φανέλα της Σουηδίας U21.

To Who is Who του Φίλιπ Ελάντερ

Ξεκίνημα από Malmo

Ο Φίλιπ Ελάντερ ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις υποδομές της Malmo FF. Αγωνίστηκε συγκεκριμένα στην ομάδα U19 και U12 του Σουηδικού συλλόγου και στην συνέχεια ανέβηκε στην πρώτη ομάδα με την οποία κατέγραψε 94 συμμετοχές καταγράφοντας τρία γκολ και μία ασίστ.

Η συνέχεια στην Ιταλία

Μετά την Σουηδία ο Ελάντερ μετακόμισε στην Ιταλία για να αγωνιστεί με την φανέλα της Hellas Verona. Στον Ιταλικό σύλλογο έπαιξε σε 28 παιχνίδια και κατάφερε με αυτόν να πετύχει δύο γκολ. Στην συνέχεια μετακόμισε στην Bologna FC 1909 με την οποία έπαιξε σε 11 παιχνίδια βλέποντας και με αυτή μια φορά δίχτυα.

Μεγάλο βήμα η Σκωτία

Η Ιταλία ήταν ο “βατήρας” εκτόξευσης του Φίλιπ Ελάντερ αφού του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή στην Rangers με τον σύλλογο της Σκωτίας μάλιστα να δαπανεί ένα ποσό γύρω στα 3.3 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Στην Rangers ο Ελάντερ αγωνίστηκε μέχρι το 2023 καταγράφοντας 60 συμμετοχές, πετυχαίνοντας μάλιστα 7γκολ, ενώ έδωσε και μια ασίστ.

Ελεύθερος και… Δανία!

Μετά που έμεινε ελεύθερος από την Rangers ο Σκανδιναβός αμυντικός πήγε στην Δανία για να αγωνιστεί με την Odense στην οποία βρισκόνταν μέχρι πριν λίγο καιρό. Με τον Σκανδιναβικό σύλλόγο κατέγραψε 23 συμμετοχές και πέτυχε ένα γκολ, ενώ έγραψε στα πόδια του και μια ασίστ.

Να σημειώσουμε ότι ο ποδοσφαιριστής έχει πλούσιες παραστάσεις από Ευρωπαϊκές διοργανώσεις , αφού συμμετείχε σε ομίλους με την Malme, ενώ είναι και Διεθνής αφού αγωνίστηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες της Εθνικής Σουηδίας, ενώ στην Εθνική του ομάδα κατέγραψε 23 συμμετοχές.

Τώρα ΟΜΟΝΟΙΑ

Ο Φίλιπ Ελάντερ, έχοντας πλούσιες παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα έρχεται τώρα στην Κύπρο για να αγωνιστεί στην ΟΜΟΝΟΙΑ και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στη νέα πρόκληση της καριέρας του και να πετύχει τους στόχους φορώντας την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.