Home TOP NEWS Αιώνια Πιστοί: «Δύο τραγικά γεγονότα συνοδεύουν κάθε 14η Αυγούστου»

Αιώνια Πιστοί: «Δύο τραγικά γεγονότα συνοδεύουν κάθε 14η Αυγούστου»


Οι οργανωμένοι της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για την τραγωδία της δεύτερης εισβολής και της πτήσης 522της Helios.


Η ανάρτηση:

Καταραμένη 14η Αυγούστου.

Δύο τραγικά γεγονότα συνοδεύουν κάθε 14η Αυγούστου.

14 Αυγούστου 1974.

Αρχίζει η δεύτερη φάση της Τουρκικής εισβολής και η ολοκλήρωση του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος, με τον Τούρκο εισβολέα να εισβάλλει στην Αμμόχωστο, την Μόρφου, την Καρπασία αλλά και σε άλλες περιοχές της Μεσαορίας, ολοκληρώνοντας την εφαρμογή του ΝΑΤΟϊκού σχεδιασμού για διχοτόμηση της Κύπρου. 50 Χρόνια μετά και αφού η διχοτόμηση του τόπου μας είναι προ των πυλών και ορατή όσο ποτέ άλλοτε, καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την 50η επέτειο της Β’ φάσης της εισβολής.

Παράλληλα ως οργανωμένο σύνολο, αποτίνουμε φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, δίνοντας ακόμα και τη ζωή τους για τον τόπο μας.

14 Αυγούστου 2005.

Η αεροπορική τραγωδία της Helios, ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα του νησιού μας. Εκείνο το πρωινό η πτήση 522 των Κυπριακών αερογραμμών Helios Airways συνετρίβη στις 12:03 ώρα Ελλάδας σε λοφώδη περιοχή πλησίον του Γραμματικού Αττικής. Συνολικά οι 115 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους. Αυτή η μοιραία πτήση άφησε πίσω της 121 θύματα, ορφανά παιδιά και μαυροφορεμένους συγγενείς των θυμάτων. Δυστυχώς σε μια δίκη φιάσκο που ακολούθησε οι ένοχοι αντί να βρεθούν στην φυλακή, που στέρησαν σε 121 αθώες ψυχές το δικαίωμα της ζωής, αθωώθηκαν.

19 χρόνια μετά ως ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΙ, θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας θλίψη γι’ αυτό το τραγικό γεγονός και να ευχηθούμε κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων.

Υ.Γ. Υπενθυμίζουμε για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Ελλάδα που τα έχουν ανάγκη, σήμερα, Τετάρτη 14/5/2024, στο Fan Club Lakatamia από τις 17:30 – 20:00 και από την Παρασκευή 16/8/2024 μέχρι και την Δευτέρα 19/8/2024 από τις 16:00 – 19:00 στο ΣΥ.ΦΙ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ – GREEN FANATICS, δίπλα από το Σωματείο μας στην οδό Παπανικολής.

– ΑΙΩΝΙΑ ΠΙΣΤΟΙ –