Home FEATURED Οκτώ πρόσωπα μας «συνδέουν» ΟΜΟΝΟΙΑ και FEHERVAR

Οκτώ πρόσωπα μας «συνδέουν» ΟΜΟΝΟΙΑ και FEHERVAR


Η ΟΜΟΝΟΙΑ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της κάνει αναδρομή σε όσους μας συνδέουν με την Φέχερβαρ.


Αναλυτικά:

Αρκετά πρόσωπα συνδέουν την ΟΜΟΝΟΙΑ με την FEHERVAR, καθώς υπήρξαν κατά το παρελθόν μέλη και των δύο Συλλόγων.

Ο Ούγγρος προπονητής, Άντραζ Τούραϊ, που κάθισε στη άκρη του πάγκου της ομάδας μας την περίοδο 1962-63, προπόνησε και την επικείμενη αντίπαλό μας, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1969.

Ο πρώην επιθετικός της ομάδας μας, Γιόζεφ Τζούριακ, το 2003 είχε πολύ σύντομο πέρασμα από τη Βιντεότον, ως βοηθός προπονητής.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ τον Ιανουάριο του 2012 απέκτησε από τη Βιντεότον τον Βραζιλιάνο επιθετικό, Αντρέ Άλβες. Έμεινε στην ομάδα μας για ενάμιση χρόνο πετυχαίνοντας 20 γκολ.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός Κακά αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο στην ομάδα μας τη σεζόν 2009-2010. Ήρθε με τη μορφή δανεισμού στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου στέφθηκε πρωταθλητής! Τη σεζόν 2012-2013 αγωνίστηκε στη Βιντεόντον και πάλι ως δανεικός από τη γερμανική Χέρτα Βερολίνου.

Ο Βίτορ Γκόμες είχε αγωνιστεί με επιτυχία στην ομάδα μας κατά τη διετία 2019-2021 όπου, μεταξύ άλλων, στέφθηκε και πρωταθλητής. Ορισμένα χρόνια προηγουμένως και πιο συγκεκριμένα τον Φεβρουάριο του 2013, ο Πορτογάλος μέσος έπαιρνε μεταγραφή για τη Βιντεότον, αρχικά ως δανεικός και στη συνέχεια ως ελεύθερος, παραμένοντας εκεί μέχρι τον Αύγουστο του 2014.

Άνταμ Λανγκ, που ακόμη αγωνίζεται στην ομάδα μας, ήταν ποδοσφαιριστής της Fehervar FC τη σεζόν 2015-16. Εκεί είχε κάνει και το μεγάλο του ξεπέταγμα, που τον έστειλε αμέσως μετά στη Γαλλία για λογαριασμό της Ντιζόν.

Δεύτερος προπονητής, που έκανε όμως αντίθετο δρομολόγιο, ήταν ο Χένινγκ Μπεργκ. Ο Νορβηγός προπόνησε τη Βιντεότον τη σεζόν 2016-17 και δύο χρόνια αργότερα ήρθε στην ΟΜΟΝΟΙΑ για να την οδηγήσει σε μία πρώτη θέση, στην κατάκτηση του πρωταθλήματος 2020-21 και σε δύο διαδοχικές προκρίσεις σε Ευρωπαϊκούς ομίλους.

Ακόμη ένας πρώην ποδοσφαιριστής μας, που έχει παίξει και για τη Φεχερβάρ (πρώην Βιντεότον), είναι ο Μίχαελ Λούφτνερ. Ο Τσέχος αμυντικός ήταν για δύο χρόνια στο δυναμικό της ομάδας μας ως δανεικός από τη Κοπεγχάγη. Μετά το τέλος της πρωταθληματικής για εμάς σεζόν 2020-21, η ομάδα από τη Δανία που είχε ακόμη τα δικαιώματά του, τον πώλησε στη Βιντεότον. Εκεί έμεινε για μία σεζόν και αποχώρησε ως ελεύθερος.