Home TOP NEWS Παπασταύρου για ιδιόκτητο γήπεδο: «Θέλουμε τον Αύγουστο του 2028 να γίνει το...

Παπασταύρου για ιδιόκτητο γήπεδο: «Θέλουμε τον Αύγουστο του 2028 να γίνει το πρώτο παιχνίδι»»


Η συνέντευξη του Σταύρου Παπασταύρου στο ΟΜΟΝΟΙA TV (20:00) για το μεγάλο όνειρο κάθε Ομονοιάτη, το ιδιόκτητο γήπεδο.


Το Omonoianews σας μεταφέρει όλες τις τοποθετήσεις του προέδρου της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Η γραπτή ενημέρωση:

«Από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Ομόνοια ο κόσμος ζητούσε ιδιόκτητο γήπεδο. Ήταν πάντα στο μυαλό μας να κτίσουμε γήπεδο για την Ομόνοια. Είμαστε όλοι στην Ομόνοια πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτό το πρότζεκτ και ελπίζω σύντομα να το τελειώσουμε και να έχουμε το δικό μας γήπεδο».

Γιατί η Ομόνοια θέλει δικό της γήπεδο: «Εκτός από την αγάπη και αυτό που θέλει ο κόσμος, υπάρχουν και αρκετές, εκτός από οικονομικά οφέλη, το πιο μεγάλο που δίνει σε μια ομάδα το γήπεδο είναι μεγαλύτερη δυναμική. Ομάδες όταν έχουν τα δικά τους γήπεδα ανεβαίνουν επίπεδο κι αυτό θέλουμε να κάνουμε εμείς για την Ομόνοια».

Ακουγόταν στο παρελθόν για γήπεδο, γιατί ο κόσμος να περιμένει τώρα πώς όντως θα γίνει; «Ο λόγος που ξέρω ότι θα γίνει είναι επειδή αναγνωρίζω, ξέρω τις ικανότητές μου και τι μπορώ να κάνω και θέλω να το κάνω. Ο κόσμος να πιστέψει ότι θα γίνει».

Για την διαδικασία της αγοράς των τεμαχίων γης: «Πολλοί από μας έτυχε να αγοράσουμε 1-2-3 περιουσίες, οικόπεδα, ξέρουμε πόση υπομονή χρειάζεται. Όταν μιλάμε για 22 τεμάχια από 15 πωλητές -είναι κι αυτοί που δεν καταφέραμε να πείσουμε- καταλαβαίνετε πόση δουλειά έγινε. Δύο χρόνια δουλεύτηκε αυτό το πράγμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς να διαφημίζουμε οτιδήποτε, μας πήρε μέχρι τον Αύγουστο να κλείσουμε τα 22 τεμάχια. Υπήρχαν πολλές δυσκολίες που δεν μπορούμε να τις αναφέρουμε όλες, κάθε τεμάχιο είχε τις ιδιαιτερότητές του».

Για την περιοχή: «Κοιτάξαμε σε αρκετές περιοχές που πληρούσαν κάποια κριτήρια. Καταλήξαμε σε αυτά τα τεμάχια στην περιοχή Τσερίου που νιώθουμε ότι είναι ο πιο κατάλληλος χώρος για τους φίλους της Ομόνοιας γιατί θα είναι εύκολο να έρθουν και από τη Λευκωσία και από άλλες πόλεις. Είναι ένα χιλιόμετρο από τον αυτοκινητόδρομο. Ο νέος περιφερειακός αυτοκινητόδρομος έχει μία έξοδο ή είσοδο μπορείτε να πείτε που τελειώνει ακριβώς στα τεμάχια. Έχει όλα όσα χρειαζόμαστε για να κάνουμε αυτό που θέλουμε».

Για την έκταση της περιοχής: «Αγοράσαμε κάπου 150.000 τετραγωνικά μέτρα, είναι τα 22 τεμάχια που είπαμε. Άλλα 50.000 είναι κρατική γη, συνεχίζουμε τις διεργασίες για να τελειώσει κι αυτό και να πάρουμε κι αυτά τα 50.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μπορούμε να κάνουμε τα έργα που θέλουμε και χωρίς αυτά αλλά έτσι θα γίνει πιο σωστά και οργανωμένα, θα βοηθά πιο πολύ τον κόσμο της Ομόνοιας».

Για το ότι θα ενημερώνεται ο κόσμος ανά πάσα στιγμή για την εξέλιξη: «Το σύστημα δημόσιας διαχείρισης είναι επειδή πρώτα θέλουμε να ξέρει ο κόσμος τι κάνουμε, πού βρίσκεται το έργο, ποια είναι τα επόμενα βήματα, τι ενέργειες γίνονται. Θέλουμε όταν μπαίνουμε σε αυτές τις διαδικασίες αν φταίμε εμείς, αν καθυστερήσαμε, ποιος καθυστερεί, θα το βλέπει ο κόσμος αυτό. Να προσπαθήσουμε έτσι όλοι μαζί για να τελειώσουμε αυτό το πρότζεκτ όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Τι θα περιλαμβάνει: «Εκτός από το γήπεδο θέλαμε να δώσουμε ζωή στο πρότζεκτ, για να πηγαίνει ο κόσμος και σε ώρες εκτός παιχνιδιού. Θέλουμε κάτι που δεν θα είναι μόνο για τους ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ αλλά για όλο τον κόσμο και όχι μόνο για ποδόσφαιρο.»

Για τη χωρητικότητα των 16 χιλιάδων: «Όταν πήραμε αυτή την απόφαση αναλύσαμε από τη μέρα που ήρθα εγώ πόσα εισιτήρια πωλούνται σε κάθε παιχνίδι και τα διαρκείας. Καταλήξαμε σε αυτό το νούμερο, κοντά στις 16 χιλιάδες. Θέλουμε τον κόσμο να έρχεται και να μας δώσει τη δυναμική».

«Το sold out σε κάθε παιχνίδι είναι ο μεγάλος στόχος. Θα υπάρχει η προοπτική να αυξηθεί η χωρητικότητα σε μεταγενέστερο στάδιο. Πριν υπάρξει απόφαση, οι αρμόδιοι είδαν αρκετά γήπεδα στην Ευρώπη».

Ποια είναι τα επόμενα βήματα και πότε θα μπουν οι μπουλντόζες: «Ξεκινήσαμε συναντήσεις από τον Δεκέμβριο του 23′ με ανθρώπους από την κυβέρνηση και συνεχίζονται γιατί πρέπει να ξεκαθαριστούν πολλά θέματα. Το επόμενο βήμα είναι να γίνει η μακέτα και μετά θα γίνουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια για τις αιτήσεις, μετά οι πολεοδομικές άδειες και οι προσφορές και στο τέλος το κτίσιμο. Εγώ δεν είμαι ειδικός και θα τα τρέξουν αυτοί που πρέπει. Η μακέτα δουλεύουμε πάνω του και ελπίζουμε ότι θα το έχουμε σύντομα, πριν το τέλος του χρόνου».

Πότε θα παίξει η ΟΜΟΝΟΙΑ το πρώτο της παιχνίδι: «Θα δουλέψουμε σκληρά για να ξεκινήσουμε στο νέο γήπεδο τη σεζόν 2028/29. Φυσικά εάν τα καταφέρουμε πιο νωρίς θα είναι καλύτερα. Θέλουμε τον Αύγουστο του 28′ να είναι το πρώτο παιχνίδι».

Για την ονομασία: «Δεν πήραμε ακόμη απόφαση για την ονομασία. Μπορεί να πάμε προς τον κόσμο για το όνομα».

Για την συμβολή του σωματείου: «Το σωματείο είναι που δικαιούται να πάρει την κρατική γη και τις χορηγίες, θα δουλέψουμε μαζί τους για να μας βοηθήσουν να επιτύχουμε αυτά τα δύο μεγάλα κομμάτια».

Για το προπονητικό κέντρο: «Θέλουμε να είναι όλα εκεί μαζί με το νέο γήπεδο, για να ευκολύνουμε την πρώτη ομάδα και να αφήσουμε το Η. Πούλλος για τις ακαδημίες μας. Το «Ηλίας Πούλλος» θα γίνει το σπίτι των Ακαδημιών μας. Εκεί θα παίζει και τους αγώνες της η γυναικεία ομάδα όταν είναι εφικτό».

Ποιο πιστεύει θα είναι το μεγαλύτερο όφελος: «Νιώθω το μεγαλύτερο όφελος που θα έχουμε είναι η δυναμική που θα μας δώσει ο κόσμος. Οι παίκτες μας να ξέρουν ότι είναι στο σπίτι τους, στο γήπεδο τους. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε τον κόσμο μέσα, να είναι κομμάτι του γηπέδου και να το νιώθει σπίτι του».

Για τα παιχνίδια με την Ζίρα: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Νομίζω όλοι μας μέχρι σήμερα βλέπουμε τα θετικά. Την αγωνιστικότητα, το καλό παιχνίδι και την προσπάθεια. Ελπίζω να συνεχίσουν τα θετικά και την επόμενη Πέμπτη για να μπούμε και φέτος στους ομίλους».

Μήνυμα στον κόσμο: «Θέλω να ζητήσω από τον κόσμο να έρθει να στηρίξει τους παίκτες μας για να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και θα τα πούμε την Πέμπτη».

——————————–

Μέσω ενός βίντεο στην εκπομπή η ΟΜΟΝΟΙΑ δίνει λεπτομέρειες για το ιδιόκτητο γήπεδο.

Το γήπεδο θα βρίσκεται στο Τσέρι περίπου μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από τον αυτοκινητόδρομο. Η ΟΜΟΝΟΙΑ ανακοινώνει και επίσημα ότι απέκτησε τα τεμάχια γης και προχωρούν οι διαδικασίες.

Θα δημιουργηθεί ένα γήπεδο 16 χιλιάδων θεατών που αναμένεται να είναι έτοιμο το 2028-29 εάν όλα κυλήσουν ομαλά. Η εκτίμηση του κόστους για όλο το έργο είναι περίπου στα 60-70 εκατομμύρια.