Home TOP NEWS Post Game: Χίλια μάτια για να την βλέπεις και να την απολαμβάνεις!

Post Game: Χίλια μάτια για να την βλέπεις και να την απολαμβάνεις!


Μια ΟΜΟΝΟΙΑ βγαλμένη από τα πιο τρελά μας όνειρα παρουσιάστηκε στο ΓΣΠ το βράδυ της Πέμπτης.


Η επιβλητική νίκη με 6-0 επί της Ζίρε με μια σχεδόν αψεγάδιαστη εμφάνιση σκόρπισε τους Αζέρους στους έξι ανέμους και οι 17 χιλιάδες τρελαμένοι ΟΜΟΝΟΙΑΤΕΣ έστησαν πάρτι στις εξέδρες.

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας κατάφερε μέσα σε λίγους μόνο μήνες να στήσει μια καλοδουλεμένη μηχανή που δουλεύει μεθοδικά, επιθετικά και αποτελεσματικά. Ο Πράσινος Λαός έτριβε τα μάτια του και απόλαυσε μια μεγάλη ευρωπαϊκή παράσταση.

Απέναντι στους Αζέρους κάναμε σχεδόν ότι και στο ματς με την Φέχερβαρ όμως η μεγάλη διαφορά ήταν στην αποτελεσματικότητα. Έξι γκολ με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και πολλούς πρωταγωνιστές σε μια βραδιά όπου η ΟΜΟΝΟΙΑ έσπασε ένα ρεκόρ 45 χρόνων πετυχαίνοντας την πιο ευρεία ευρωπαϊκή της νίκη.

Οι πρωταγωνιστές ήταν πολλοί

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι το τριφύλλι έδειξε από το πρώτο δευτερόλεπτο ποιος είναι το αφεντικό. Με την ορμή του Πράσινου Λαού πήραμε τα ηνία του αγώνα από το πρώτο λεπτό και για 90 λεπτά κυριαρχήσαμε.

Ντιουνκού και Χαμάς ανεβοκατέβαιναν συνεχώς, Μάριτς και Εράκοβιτς έλεγχαν τα πάντα στον άξονα με τον Εβάντρο να κινείται σε όλες τις γραμμές από τη μέση και μπροστά.

Ο Βραζιλιάνος σε ρόλο δεκαριού έδειξε ότι μπορεί να δώσει μια πιο απρόβλεπτη πτυχή στο παιχνίδι μας και στο ψεσινό παιχνίδι ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις. Μοίρασε ασίστ στο 3-0, είχε συμμετοχή με μια υπάροχη κάθετη στο 4-0 και πέτυχε το 5-0 δείχνοντας ότι αποτελεί και αυτός μια σημαντική επιθετική μονάδα.

Ο Σίμιτς συνέχισε να τρέχει ασταμάτητα και να βρίσκεται παντού ενώ ο Σεμέδο σε μια βραδιά που δεν του πήγαν όλα πρίμα κατάφερε να σκοράρει δύο γκολ.

Ο Στεπίνσκι συνεχίζει το επιθετικό βιολί του αφού σκόραρε άλλες δύο φορές φτάνοντας στα 4 γκολ σε αυτά τα πρώτα πέντε ματς. Ο Πολωνός υπενθυμίζει σε όλους μας την εκτελεστική του δεινότητα και δείχνει ότι θα με την σωστή τροφοδότηση μπορεί να γίνει δεινός εκτελεστής.

Η δουλειά του Νταμπράουσκας

Όλοι αυτοί οι πρωταγωνιστές είχαν έναν καθοδηγητή: Τον Βάλντας Νταμπράουσκας. Ο Λιθουανός κόουτς μας παρουσιάζει ίσως την καλύτερη έκδοση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε ευρωπαϊκά προκριματικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Το τριφύλλι παίζει σε φουλ ρυθμούς, πιέζει σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου κι έχει πολλούς και διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Αν ρωτούσες έναν ουδέτερο για την φετινή ΟΜΟΝΟΙΑ που δεν ήξερε ότι έχει καινούριο προπονητή και αρκετές νέες μεταγραφές θα σου έλεγε ότι αυτή η ομάδα παίζει μαζί εδώ και 2-3 χρόνια.

Το ρεζουμέ της μεγάλης νίκης

Ξέρουμε ότι δεν πρέπει να πετάμε στα σύννεφα αφού βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της σεζόν όμως οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα δημιουργούν τεράστια προοπτική και αισιοδοξία.

Ο κόουτς μετά την εξάρα φρόντισε να δώσει το σύνθημα τονίζοντας «μπορούμε να χαρούμε σήμερα, όμως από αύριο το πιο σημαντικό για εμάς είναι το παιχνίδι με τον Εθνικό».

Ούτε επαναληπτικός, ούτε έπαρση. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και για να συνεχίσουμε έτσι θα πρέπει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά με συγκέντρωση και χωρίς υπερβολές.