Home TOP NEWS «Το ταλέντο της Ομόνοιας έχει εντυπωσιάσει στην Helsingborgs IF»

«Το ταλέντο της Ομόνοιας έχει εντυπωσιάσει στην Helsingborgs IF»


Ο Κύπριος άσος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Ανδρέας Χρίστου, 19 ετών, δοκιμάζεται με την Helsingborgs IF.


Όπως αναφέρουν τα Σουηδικά ΜΜΕ καιο τεχνικός διευθυντής της ομάδας ο Χρίστου εντυπωσίασε στα δοκιμαστικά όμως δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει η μεταγραφή τώρα.

Αναλυτικά τι γράφουν στη Σουηδία και οι δηλώσεις του τεχνικού διευθυντή της Χέλσινγκμποργκς:

Το ταλέντο της Ομόνοιας έχει εντυπωσιάσει – αλλά παρόλα αυτά δεν δικαιούται αυτή την στιγμή να πάρει μεταγραφή.

– Όχι, αυτή τη στιγμή απλώς θα δούμε τον Ανδρέα εδώ μαζί μας για μερικές ακόμη μέρες, λέει ο αθλητικός διευθυντής του HIF Mikael Dahlberg στο FotbollDirekt.

Ο Χρήστου ανήκει στη δεύτερη ομάδα της Ομόνοιας, αλλά έχει ήδη επιτραπεί να προπονηθεί με την πρώτη ομάδα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο αθλητικός διευθυντής της Χέλσινγκμποργκς μιλά στο FD για τις μέχρι τώρα εντυπώσεις του Χρήστου.

– Είναι ικανός ποδοσφαιριστής με καλή βασική τεχνική και κατανόηση του παιχνιδιού. Είναι αντιληπτό ότι είναι καλός παίκτης. Έχει χαμηλό κέντρο βάρους και καλό κράτημα της μπάλας, λέει ο Mikael Dahlberg.

Συνεχίζει:

– Έίναι 19 ετών, άρα εν μέρει έχει να κάνει με το πώς μπορεί να μεταφραστεί στο πλαίσιο και το μοντέλο παιχνιδιού μας και ούτω καθεξής. Επίσης, είναι συναρπαστικό να βλέπεις πώς μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό το κομμάτι της καριέρας του σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Σύμφωνα με πηγές του FotbollDirekt, το ταλέντο περιγράφεται ως παίκτης με χαμηλό κέντρο βάρους, με πολλή δημιουργικότητα και με καλό κάθετο παιχνίδι. Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να θεωρείται κάπως ακατέργαστος, αλλά και πάλι πολλά υποσχόμενος επιθετικός χαφ.

Πώς ταιριάζει εκεί με βάση αυτά που έχετε δει;

– Θα δούμε, θα πρέπει να τελειώσουμε αυτή τη δοκιμασία, όταν επιστρέψει την Τρίτη.

– Ήταν μια καλή ευκαιρία να τον δούμε εδώ μαζί μας, είναι ικανός παίκτης. Επιπλέον, ήταν καλό για εμάς να τον δούμε αλλά και να έχουμε ένα σημείο αναφοράς για το πρωτάθλημα εκεί (Κύπρος). Άλλωστε, είναι ένα πρωτάθλημα με πολλούς παίκτες που μπορεί να μην τα καταφέρουν στους μεγαλύτερους συλλόγους εκεί, λόγω του ανταγωνισμού.

– Άρα είναι ενδιαφέρον να έχουμε και αυτή την εικόνα.

Μπορείτε να παρατείνετε τα δοκιμαστικά;

– Όχι, τώρα απλά θα δούμε τον Αντρέα εδώ μαζί μας για λίγες μέρες ακόμα. Αυτό είναι το προγραμματισμένο, τότε θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε μετά από αυτό.

Ποιες είναι οι πιθανότητες να τον υπογράψεις στο μέλλον;

– Είναι ξεκάθαρο ότι ενδιαφερόμαστε, αλλιώς δεν θα τον φέρναμε. Είμαστε όμως σε καλή θέση με πολλούς δικούς μας παίκτες που τους δόθηκε και πήραν την ευκαιρία. Δεν είναι ότι πρέπει να φέρουμε παίκτες αυτή τη στιγμή.

Υπάρχουν σκέψεις ανάπτυξης κάποιου είδους συνεργασίας με την Ομόνοια;

– Όχι, δεν έχει συζητηθεί κάτι. Τώρα ήταν περισσότερο να δοκιμάσω τον Αντρέα εδώ πρώτα και κύρια.