Home TOP NEWS Match Report: Τριφύλλι με χαρακτήρα και καρδιά – Φοβερή ανατροπή με Σούπερ...

Match Report: Τριφύλλι με χαρακτήρα και καρδιά – Φοβερή ανατροπή με Σούπερ Μάριο

Σε ένα τρελό ματς με δύο ανατροπές η ΟΜΟΝΟΙΑ πέτυχε το 2 στα 2 επικρατώντας με 2-3 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» χάρη στα γκολ του Στεπίνσκι στο τελευταίο δεκάλεπτο!


Η ομάδα μας άνοιξε το σκορ στο 16′ με τον Σεμέδο όμως η Σαλαμίνα στις δύο ευκαιρίες που έφτιαξε στο 21′ και στο 36′ σκόραρε με Παπαγεωργίου και Βέλλιο και γύρισε προσωρινά το ματς. Το 2-2 για την ΟΜΟΝΟΙΑ ήρθε στο 83′ με κεφαλιά του Στεπίνσκι με τον Πολωνό να πετυχαίνει στο 87′ το τελικό 2-3 με κοντινό πλασέ χαρίζοντας στο τριφύλλι μια πολύτιμη και δύσκολη νίκη.

Αποχώρησαν τραυματίες πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι Κούσουλος και Ελάντερ.

Η ΟΜΟΝΟΙΑ σε ένα βράδυ που πολλά πήγαν στραβά, πάλεψε και στο τέλος δικαιώθηκε φτάνοντας σε μια μεγάλη ανατροπή σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Α’ Ημίχρονο

Η ΟΜΟΝΟΙΑ μπήκε με επιθετική διάθεση στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 2ο λεπτό ο Στεπίνσκι σκόραρε όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για οφ-σάιντ.

Η απάντηση της Σαλαμίνας ήρθε στο 5ο λεπτό με το δυνατό σουτ του Παπαγεωργίου να φεύγει μόλις έξω.

Σε ένα ματς με γρήγορο ρυθμό το τριφύλλι ήταν η ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 16′ μετά από υπέροχο συνδυασμό Ντιουνκού και β, η μπάλα έφτασε στον Σεμέδο που σκόραρε σε κενή εστία για το 0-1!

Μετά το 20′ ακολούθησε ένα τέταρτο όπου όλα πήγαν στραβά. Πρώτα στο 21′ ο Παπαγεωργίου ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ εντός περιοχής, σε μια φάση όπου ο Κούσουλος τραυματίστηκε στο κεφάλι, αποχώρησε τραυματίας και την θέση του πήρε ο Εράκοβιτς. Σαν να μην έφτανε αυτό μετά από δύο λεπτά τραυματίστηκε μόνος του ο Ελάντερ και την θέση του πήρε ο Παναγιώτου στο 28′.

Οι ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν όλο αυτό το σκηνικό και στο 36′ βρήκαν και δεύτερο γκολ από κόρνερ με κεφαλιά του Βέλλιου.

Με το ματς στο 2-1 υπέρ της Σαλαμίνας οι πράσινοι του Νταμπράουσκας προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 41′ μια κεφαλιά του Στεπίνσκι πέρασε λίγο έξω.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Σεμέδο έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ντιουνκού μόνος στην περιοχή σούταρε δυνατά με την μπάλα να κτυπά στο κεφάλι του Μιχαήλ και να απομακρύνεται.

Το 2-1 υπέρ της Σαλαμίνας παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου παρά τις όποιες προσπάθειες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Β’ Ημίχρονο

Η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για την ΟΜΟΝΟΙΑ στο 52′ με τον Σίμιτς να βρίσκει τον Σεμέδο μέσα στην περιοχή, ο οποίος έκανε το σουτ από εξαιρετικά πλεονεκτική όμως οι αμυντικοί της Σαλαμίνας έδιωξαν σε κόρνερ.

Το τριφύλλι πήρε πλήρως την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα όμως η Σαλαμίνα κλείστηκε στα καρέ της. Παρά τα αλλεπάλληλα κόρνερ που κερδίσαμε δυσκολευόμασταν αφάνταστα να διασπάσουμε την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων.

Η ασφυκτική πίεση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα όμως η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια ή πάσα δεν μας επέτρεπε να φτάσουμε σε ένα δεύτερο γκολ για να ισοφαρίσουμε.

Στο 67′ ο Στεπίνσκι έχασε μεγάλη ευκαιρία αφού έκανε ωραία κίνηση και πλασέ μέσα από την περιοχή όμως ο Μελίσσας του είπε όχι με εντυπωσιακή απόκρουση.

Το σκηνικό δεν άλλαξε όμως όσο περνούσε ο χρόνος η ΟΜΟΝΟΙΑ έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις και ιδέες.

Στο 80′ ο Μελίσσας έκανε μεγάλη απόκρουση στο πλασέ του Ατζίλι και κράτησε το 2-1 υπέρ της Σαλαμίνας.

Τελικά η ΟΜΟΝΟΙΑ έβγαλε χαρακτήρα και καρδιά στο τελευταίο δεκάλεπτο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Στεπίνσκι, ο οποίος πρώτα ισοφάρισε σε 2-2 στο 83′ με κεφαλιά και στο 87′ ολοκλήρωσε την μεγάλη ανατροπή με κοντινό πλασέ έπειτα από φοβερή ενέργεια του Σίμιτς!

Μια μεγάλη νίκη για την ΟΜΟΝΟΙΑ σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Νέα Σαλαμίνα (Χριστοδούλου): Μελίσσας, Λέουκο, Μιχαήλ, Τόμοβιτς, Λέζιακς, Μιγκελίτο, Καρλίτος, Μπεζαράνο, Φερνάντεζ, Παπαγεωργίου, Βέλλιος

Στον πάγκο: Άντος, Σεργίου, Ασεβέδο, Σπυριδάκης, Φράγκος, Προκοπίου, Μπαχάσα, Μαυρουδής, Κοντόπουλος, Βίκτωρος, Κουμπαρή, Ντιακιτέ

ΟΜΟΝΟΙΑ (Νταμπράουσκας): Φαμπιάνο, Ντιουνκού, Κουλιμπαλί, Ελάντερ, Χαμάς, Μάριτς, Κούσουλος, Εβάντρο, Σίμιτς, Σεμέδο, Στεπίνσκι

Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Κίτσος, Κακουλλής, Ατζίλι, Μασούρας, Λανγκ, Παναγιώτου, Μουσιαλόφσκι, Εράκοβιτς, Νεοφύτου, Αλιούμ

Διαιτητής: Αθανασίου Κυριάκος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης