Home TOP NEWS Νταμπράουσκας: «Με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ την Δευτέρα είναι σαν να...

Νταμπράουσκας: «Με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ την Δευτέρα είναι σαν να ξεκινά το πρωτάθλημα»

Ο προπονητής της ομάδας μας, Βάλντας Νταμπράουσκας, παραχώρησε δηλώσεις στην κάμερα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο πλαίσιο της εκπομπής Match Preview. Αναφέρθηκε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ αλλά και σε άλλα πολλά ενδιαφέροντα.


Οι δηλώσεις του:

«Όπως πάντα προπονηθήκαμε, αναλύσαμε το δικό μας παιχνίδι, το παιχνίδι του αντιπάλου μας. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ σημαντικούς αγώνες απέναντι μας, με πρώτο το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ Λάρνακας, στο σπίτι μας την ερχόμενη Δευτέρα. Δεν είναι εύκολο να προπονηθείς και να προετοιμαστείς έχοντας τόσους πολλούς ποδοσφαιριστές στις Εθνικές ομάδες, όμως όπως πάντα λέω είμαστε αρκετά συνεπείς και δεν νοιαζόμαστε για πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε.

Είχαμε έναν συγκεκριμένο αριθμός ποδοσφαιριστών για πολλές μέρες μαζί μας και προσπαθήσαμε να ελέγξουμε την κατάσταση. την διάθεση, την ένταση, την προπόνοση, κι αυτό κάναμε. Η δουλειά πάει όπως την θέλουμε, και κάναμε κάποια πράγματα που μας έλειπαν τις προηγούμενες εβδομάδες καθώς είχαμε συνεχόμενα παιχνίδια και δεν είχαμε αρκετό χρόνο για προπόνηση.Πραγματικά πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι της Δευτέρας και θα δείξουμε το καλύτερο μας πρόσωπο.»

Τι είδους αγώνα περιμένεις την Δεύτερα; «Eίδα πόσο έντονα και σκληρά είναι αυτά τα παιχνίδια στο Κυπριακό πρωτάθλημα.Eίναι πολύ διασκεδαστικό να παίζεις Ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά η σκληρότητα έρχεται στο εγχώριο πρωτάθλημα, ανάλογα της ιστορίας και της ιστορικότηταςτου αντιπάλου. Έχω δει πως όταν οι μεγάλες ομάδες παίζουν μεταξύ τους γίνεται πόλεμος. Δεν έγιναν πολλά μέχρι στιγμής όμως για παράδειγμα το παιχνίδι του Απόλλωνα με την ΑΕΚ είδα τι σήμαινε για τις δύο ομάδες και τι σήμαινε για τον κόσμο.

Περιμένουμε αυτού του είδους αγώνα, που δεν είναι μόνο τακτική και σχηματισμός, αλλά θα είναι ποιος το θέλει περισσότερο, ποιος θα βάλει περισσότερο το κορμί του, ποιος υπερτερεί σε φυσική κατάσταση, θα είναι πιο γρήγορος στις αντιδράσεις σε διάφορες συνθήκες. Μικρές λεπτομέρειες ορίζουν και καθορίζουν αυτά τα παιχνίδια, και πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα βρει ρυθμό με τον νέο προπονητή της, θα βρεθεί σε καλή κατάσταση. Ο προπονητής βάζει νέες ιδέες, νέες πινελιές για το πως θέλει η ομάδα του να παίζει. Η ΑΕΚ θα γίνεται όλο και πιο πειθαρχημένη, πιο συμπαγής ομάδα, που θα ξέρει τι θέλει κάτω από όποιαδήποτε συγκιρία και να αντιμετωπίζει.

Όπως κάθε ομάδα έχει δυνατά σημεία, έχει αδυναμίες, και δουλειά μας είναι να βρούμε τις αδυναμίες τους και να παίξουμε με τα δικά μας δυνατά σημεία. Πιστεύω πως δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, παίζουμε σπίτι μας με τον κόσμο μας. Έχουμε καλό ρυθμό, όμως τώρα με την διακοπή έπεσε λίγο, και πρέπει να τον βρούμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, στην έδρα μας θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας , να φτιάξουμε εύκαιριες. Θα παίξουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, αυτό είναι που θέλουμε. Αν κάνεις ευκαιρίες βάζεις τον εαυτό σε πλεονεκτική θέση για να κερδίσεις.»

Κάναμε εξαιρετική αρχή σε Κύπρο και Ευρώπη. Τι πρέπει να προσέξουμε για να συνεχίσουμε έτσι; «Mεχρί τώρα στην Ευρώπη και στα παιχνίδια στο πρωτάθλημα ήταν κάτι σαν περιόδος προετοιμασίας. Τώρα η προετοιμασία τελειώσε και με το παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ την Δευτέρα είναι σαν να ξεκινά το πρωτάθλημα. Η ομάδα αποκτά ρυθμό, έχει παίξει αρκετά παιχνίδια μέχρι τώρα κι έχει χρόνο να δουλέψει και να σχηματιστεί, γιατί το μεταγραφικό παράθυρο κλείνει κι αυτοί οι παίκτες πρέπει να πάρουν αποτελέσματα.

Η πραγματική δουλειά ξεκινά τώρα και είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι. Να ξεχάσουμε τι έγινε στο παρελθόν, να θεωρούμε το επόμενο παιχνίδι το πιο σημαντικό, και κάθε νέα προπόνηση ως την πιο σημαντική και να συνεχίσουμε κάπως έτσι: Bήμα – βήμα, κάθε μέρα δουλειά για να γινομάστε καλύτεροι!

Να χτίζουμε περισσότερη ανθεκτικότητα, περισσότερη σύνδεση μέσα στην ομάδα,και να κοιτάμε μέρα με την μέρα, και όχι 3-4 παιχνίδια μακριά, αλλά να θεωρούμε το πιο σημαντικό παιχνίδι αυτό που έρχεται, και πιο σημαντική την δουλειά για το συγκεκριμένο παιχνίδι.»