Home FEATURED Ο αρχισυντάκτης του «Πρωταθλητή» για Γιόβετιτς: Που παίζει καλύτερα και τα δυνατά...

Ο αρχισυντάκτης του «Πρωταθλητή» για Γιόβετιτς: Που παίζει καλύτερα και τα δυνατά του σημεία


Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Πρωταθλητής» στην Ελλάδα, Νίκος Γυρνάς σκιαγράφησε στην εκπομπή Goal N’ Roll τον Στέφαν Γιόβετιτς.


Ο Γιόβετιτς κλείνει στην ΟΜΟΝΟΙΑ και ο Ελλαδίτης συνάδελφος αναφέρθηκε στο ρόλο που είχε ο Μαυροβούνιος στον Ολυμπιακό, τα δυνατά και αδύνατα του σημεία και ποια είναι ακριβώς η θέση του.

Αναλυτικά το βίντεο και όσα είπε:

«Αρχικά να σημειώσουμε ότι ζητούσε 800 χιλιαδες από τον Ολυμπιακό, με αφορμή την αναφορά στις απολαβές του στην ΟΜΟΝΟΙΑ και την αναφορά στις 500 χιλιάδες. Ο Γιόβετιτς του Ολυμπιακού δεν είχε και πολύ μεγάλη σχέση με τον Γιόβετιτς της Εθνικής Μαυροβουνίου. Σε κάθε διακοπή απολαμβάναμε και βλέπαμε εξαιρετικές εμφανίσεις με γκολ και ασίστ συνεχώς στην Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου, στον Ολυμπιακό είχε περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο αν και τον Σεπτέμβριο του 2023 είχε έρθει για βασικός λόγω ανησυχίας τότε για τον Ελ Κααμπί. Εξελίχθηκε σε έναν παίκτη που είχε συμπληρωματικό ρόλο και έβαλε κάποια πολύτιμα γκολ. Έπαιζε κατά μέσο όρο 30λεπτα, περισσότερο αγωνίστηκε ως περιφερειακός επιθετικός πλαισιώνοντας τον Ελ Κααμπί. Μόνος του στην επίθεση δεν αγωνίστηκε πολύ. Δεν έχω εικόνα ποιοι θα τον πλαισιώσουν στην ΟΜΟΝΟΙΑ όμως μπορεί να βοηθήσει περισσότερο κινούμενος περιφερειακά. Καλύτερη του εμφάνιση ήταν η εντός έδρας νίκη απέναντι στην Φενέρμπαχτσε, όπου έβαλε την υπογραφή του στο 3-0, στα δύο από τα τρία γκολ, με την πίεση που ασκούσε στην αντίπαλη άμυνα. Είναι ένας παίκτης που θέλει διαχείριση, αυτός ήταν και ο ενδοιασμός του Μεντιλίμπαρ».

Αν παίζει στα άκρα: «Κάποια λεπτά έχει αγωνιστεί στην αριστερή πτέρυγα. Πέρσι ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε με καθαρόαιμο εξτρέμ, έβαζε Φορτούνη και Ποντένσε που συνέκλιναν. Έκανε και ο Γιόβετιτς κάποιες συμμετοχές στην αριστερή πτέρυγα».

Για την προσφορά του στον μεγάλο τελικό του Κόνφερενς: «Ήταν από τους κρυφούς ήρωες του τελικού, εκείνο το τελευταίο δεκάλεπτο είχε δύο ευκαιρίες. Η μια μάλιστα ήταν κλασική».

Αν είναι καλός με το κεφάλι και με τα δύο πόδια: «Είναι τρομερά ποιοτικός ποδοσφαιριστής, παίζει και με το κεφάλι αλλά δεν είναι ένας κλασικός κεφαλοσφαιριστής. Είναι πολυδιάστατος παίκτης. Μπορεί να ντριμπλάρει και να δημιουργήσει, βλέπει γήπεδο και μπορείνα αξιοποιήσει συμπαίκτες του. Θέλει το χώρο και δεν θέλει να μπει σε καλούπια. Δεν θέλει δηλαδή να του «ζωγραφίσεις» την περιοχή που θα κινείται. Είμαι βέβαιος ότι μπορεί να προσφέρει πολλά».