Home TOP NEWS Tο «Who is Who» του Στέφαν Γιόβετιτς

Tο «Who is Who» του Στέφαν Γιόβετιτς [Φωτογραφίες / Βίντεο]

Ο Στέφαν Γιόβετιτς αποτελεί και επίσημα την 10η μεταγραφή της ομάδας μας. Ο Μαυροβούνιος επιθετικός υπόγραψε συμβόλαιο 2χρονων με την ομάδα μας και θα την ενισχύσει στο μεσοεπιθετικό τρίτο.


Το «Who is Who» του Γιόβετιτς:

Ο Στέφαν Γιόβετιτς (Stevan Jovetić) είναι ένας καταξιωμένος Μαυροβούνιος ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως επιθετικός ή επιτελικός μέσος. Γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1989 στο Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου (τότε Γιουγκοσλαβία).

Η καριέρα του:

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα:

Ξεκίνησε την καριέρα του στην Παρτιζάν Βελιγραδίου, όπου έδειξε από νωρίς το ταλέντο του, και σύντομα προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Στην Serie A και η Φιορεντίνα το πρώτο του μεγάλο βήμα…

Το 2008, μετακόμισε στην Ιταλία για να παίξει στη Φιορεντίνα. Στην Serie A, ξεχώρισε για την τεχνική του, την ταχύτητά του και την ευχέρεια να σκοράρει. Οι εντυπωσιακές του εμφανίσεις τον ανέδειξαν σε έναν από τους πιο περιζήτητους νεαρούς παίκτες στην Ευρώπη. Να σημειώσουμε ότι με τους «Βιόλα» έπαιξε σε 135 ματς, πετυχαίνοντας 40γκολ και μοίρασε 35 ασίστ.

Το άλμα του στην Μάντσεστερ Σίτι 

Το 2013 υπέγραψε στη Μάντσεστερ Σίτι, συμμετέχοντας στην Premier League. Παρά τους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν, συνέβαλε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος  και του League Cup. Ο Γιόβετιτς έπαιξε σε 44 παιχνίδια με τους «Πολίτες» και πέτυχε 11γκολ και 5 ασιστ.

Ξανά στην Ιταλία και για λογαριασμό της Ίντερ 

Μετά τη Σίτι, επέστρεψε στην Ιταλία για την Ίντερ. Είχε καλές στιγμές, αλλά και εδώ οι τραυματισμοί τον κράτησαν πίσω από το να παίξει συνεχόμενα παιχνίδια. Με τους «Νερατζούρι» ο Γιο-Γιο έπαιξε σε 33 παιχνίδια καταφέρνοντας να πετύχει 7γκολ και να δώσει 4 ασίστ.

Σεβίλλη και Μονακό 

Έπαιξε για μικρό διάστημα στη Σεβίλλη, αλλά το μεγάλο κεφάλαιο της καριέρας του ήταν στη Μονακό, όπου βρήκε σταθερότητα και βοήθησε την ομάδα στο γαλλικό πρωτάθλημα, συνδυάζοντας ταχύτητα και εμπειρία. Στον Ισπανικό σύλλογο έπαιξε σε 24 ματς σκοράροντας 7γκολ και καταγράφοντας 5 ασίστ στο ενεργητικό του. Στην Μονακό αγωνίστηκε σε 77 παιχνίδια και «πλήγωσε» 21 φορές τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ και σε αυτό τον σύλλογο έδωσε κατέγραψε ασίστ και συνολικά 5.

Πέρασμα κι από Γερμανία!

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός εκτός από την Ιταλία και την Αγγλία, είχε πέρασμα και από την Γερμανία, αγωνιζόμενος με την φανέλα της Χέρτα Βερολίνου. Ο Γιόβετιτς στην Μπουντεσλίγκα αγωνίστηκε σε 40 συνολικά παιχνίδια και είδε 11 φορές δίχτυα, ενώ κατέγραψε και 4 ασίστ.

Ολυμπιακός Πειραιώς και η κατάκτηση του Conference League!

Μετά την Γερμανία, ο Στέφαν Γιόβετιτς μετακόμισε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού Πειραιούς. Στους «ερυθρόλευκους» αγωνίστηκε σε 34 παιχνίδια και κατάφερε να δει δίχτυα 8 φορές και να μοιράσει 4 γκολ σε συμποδοσφαιριστές του. Μεγαλύτερη του στιγμή στον σύλλογο του Πειραιά η κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ.

Και τώρα ΟΜΟΝΟΙΑ…

Ο Γιόβετιτς από σήμερα αποτελεί και επίσημα μέλος της μεγάλης οικογένειας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, φέρνοντας μαζί του τεράστια εμπειρία από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και προσδοκίες να ηγηθεί της επίθεσης της κυπριακής ομάδας. Η παρουσία του Γιόβετιτς στην ΟΜΟΝΟΙΑ θεωρείται μεγάλη μεταγραφή και αναμένεται να προσθέσει ποιότητα και εμπειρία στην επιθετική γραμμή της ομάδας.

Η Διεθνής καριέρα του

Ο Γιόβετιτς είναι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας του Μαυροβουνίου. Με πάνω από 60 συμμετοχές, αποτελεί τον κορυφαίο σκόρερ στην ιστορία της εθνικής του ομάδας, με σημαντική συνεισφορά σε κρίσιμα προκριματικά αγώνες.

Στυλ Παιχνιδιού

Ο Γιόβετιτς φημίζεται για την εκρηκτικότητα, την ικανότητα του να ελίσσεται ανάμεσα στους αμυντικούς και το καλό τελείωμα με το αριστερό του πόδι. Είναι ευέλικτος επιθετικός, που μπορεί να παίξει τόσο ως κεντρικός φορ όσο και ως επιτελικός μέσος.

Προσωπική Ζωή

Είναι γνωστός για την προσήλωσή του στο ποδόσφαιρο και τη σκληρή δουλειά, ενώ εκτός γηπέδων κρατά χαμηλό προφίλ, επικεντρωμένος στην καριέρα του.