Home FEATURED Post Game: Αήττητο ήταν και πάει στο ΓΣΠ… «Χαστούκι» που πρέπει να...

Post Game: Αήττητο ήταν και πάει στο ΓΣΠ… «Χαστούκι» που πρέπει να μας αφυπνίσει!

Το αήττητο σερί στο ΓΣΠ ανήκει πλέον στο παρελθόν για την ΟΜΟΝΟΙΑ, καθώς το βράδυ του Σαββάτου (19/10) η ομάδα δεν κατάφερε να αντιδράσει, όπως έκανε μετά τις ήττες από Ζίρα και Ανόρθωση, και γνώρισε την ήττα-σοκ από την ΕΝΠ. Αυτό το αποτέλεσμα έφερε εκ νέου απογοήτευση και προβληματισμό στους φίλους της ομάδας.


Ο Βάλντας Νταμπράουσκας, στην προσπάθειά του να φέρει φρεσκάδα, προχώρησε σε αλλαγές στο αρχικό σχήμα, ρίχνοντας από την αρχή τους Ελάντερ, Ατζίλι, Σεμέδο και Γιόβετιτς. Ωστόσο, παρά τις προσδοκίες, η ΟΜΟΝΟΙΑ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και γνώρισε μια ήττα που προκάλεσε σοκ.

Παρά τη διάθεση που έδειξαν οι παίκτες τόσο στην αρχική ενδεκάδα όσο και ως αλλαγές, η ομάδα δεν κατάφερε να μετατρέψει τις προϋποθέσεις σε ουσιαστικές ευκαιρίες. Η μπάλα έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά η τελική πάσα ή η σωστή απόφαση έλειπε, αφήνοντας την ΟΜΟΝΟΙΑ να απειλεί ελάχιστα την εστία του Αντελέγε Αντεπαγιό.

Ένα άλλο ζήτημα που φάνηκε στο παιχνίδι ήταν η αναποτελεσματικότητα από τις στημένες φάσεις. Η ΟΜΟΝΟΙΑ κέρδισε 15 κόρνερ, αλλά σε ελάχιστες περιπτώσεις μπόρεσε να τα αξιοποιήσει για να δημιουργήσει πραγματικές ευκαιρίες.

Όσον αφορά τους παίκτες, ο Ατζίλι έδειξε βελτίωση σε σχέση με προηγούμενα ματς, αλλά φαίνεται να χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα. Ο Σεμέδο, μετά τον τραυματισμό του, δεν ήταν στα γνωστά του επίπεδα, ενώ οι Σίμιτς και Γιόβετιτς προσπάθησαν, με τον Σίμιτς να έχει δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο. Παρόλα αυτά, οι ευκαιρίες στο επιθετικό τρίτο ήταν περιορισμένες.

Στο κέντρο, ο Κούσουλος και ο Μάριτς άργησαν να συντονιστούν, δημιουργώντας κενά στη μεσαία γραμμή, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η ΕΝΠ. Σε μια από τις λιγοστές επισκέψεις της στην περιοχή, κατάφερε να βρει το γκολ που έκρινε το παιχνίδι, χωρίς ο Φαμπιάνο να φέρει ευθύνη για αυτό.

Οι αλλαγές του Νταμπράουσκας – Στεπίνσκι, Λοΐζου και Μασούρας – έδωσαν ενέργεια στην ομάδα, αλλά αυτό το «κάτι παραπάνω» που χρειαζόταν για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα έλειψε και πάλι.

Ο Νταμπράουσκας ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την ήττα, όμως τα λόγια δεν αρκούν. Χρειάζονται άμεσες διορθώσεις στην ομάδα μέσα από τις προπονήσεις, ώστε η ΟΜΟΝΟΙΑ να επιστρέψει στις νίκες και να κλείσει τη διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται μπροστά της στη βαθμολογία.

Μετά την ήττα, οι αποστάσεις από τις κορυφαίες θέσεις μεγαλώνουν, και η ΟΜΟΝΟΙΑ θα πρέπει να ξεκινήσει ένα μεγάλο σερί νικών για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Τώρα, όμως, η προσοχή στρέφεται στο επερχόμενο ευρωπαϊκό ματς με τη Χαρτς.