Home TOP NEWS Post Game: Ψάχνοντας το μαύρο κουτί της αγωνιστικής καθίζησης

Post Game: Ψάχνοντας το μαύρο κουτί της αγωνιστικής καθίζησης


Συνέχεια στις ήττες έδωσε και στην Σκωτία η ΟΜΟΝΟΙΑ που παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων κόντρα στη μαχητική Χαρτς.


Η ομάδα μας δεν κατάφερε να αντιδράσει σωστά μετά τις δύο ήττες από ΕΝΠ και Άρη, ήρθε και τρίτη συνεχόμενη από την Χαρτς και τώρα ψάχνουμε να βρούμε το μαύρο κουτί της αγωνιστικής καθίζησης.

Το πρώτο ημίχρονο ξανά στον… κάλαθο

Οι Σκωτσέζοι έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Tynecastle Park: Μας πίεσαν από το πρώτο λεπτό, πόνταραν στη δύναμη και την ταχύτητα και η ΟΜΟΝΟΙΑ πιάστηκε απροετοίμαστη σε ακόμη ένα παιχνίδι.

Για πολλοστή φορά φέτος το τριφύλλι δέχθηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο και από το 23′ κιόλας μείναμε με δυο γκολ πίσω στο σκορ, ενώ θα μπορούσαμε να δεχθούμε κι άλλο με τις ευκαιρίες που δημιούργησε η Χαρτς.

Η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου και ειδικά στο πρώτο ημίωρο ήταν αδικαιολόγητη και δώσαμετο δικαίωμα στους γηπεδούχους να φέρουν το παιχνίδι στα μέτρα τους.

Ανούσια κατοχή και πρόβλημα στη δημιουργία

Ακόμα και στη συνέχεια όταν ανεβάσαμε ρυθμούς και κερδίσαμε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο δεν καταφέραμε σχεδόν σε κανένα σημείο να γίνουμε απειλητικοί.

Στην άμυνα ο Ελάντερ δεν έπεισε για ακόμη μια φορά με τον Κουλιμπαλί να τρέχει από την μια πλευρά στην άλλη, τα δυο μπακ μας δεν συνδυάστηκαν σχεδόν καθόλου με τα εξτρέμ ενώ στη μεσαία γραμμή το δίδυμο Μάριτς-Εράκοβιτς μοιάζει αγνώριστο στα τελευταία ματς.

Ο Χάμπος έδωσε πολλές δυνάμεις όμως δεν είχε βοήθειες αφού ο Σεμέδο ήταν εκτός παιχνιδιού όπως και ο Σίμιτς που τελικά αποχώρησε τραυματίας. Ο Στεπίνσκι δεν τροφοδοτήθηκε αρκετά και γενικά δεν φάνηκε πολύ.

Από τις αλλαγές οι Αλιούμ και Λοΐζου είχαν κάποιες καλές στιγμές όμως γενικότερα κανείς δεν κατάφερε να ξεχωρίσει ιδιαίτερα.

Ψάχνοντας το τι φταίει…

Οι συνεχόμενες ήττες και πτώση στην απόδοση της ομάδας σε όλες τις γραμμές δημιουργούν προβληματισμό και έντονη κριτική στον κόουτς Νταμπράουσκας. Ο Λιθουανός κόουτς προβαίνει σε αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι όμως η λειτουργία σε όλες τις γραμμές είναι προβληματική.

Καμία σχέση με την ΟΜΟΝΟΙΑ που είχαμε δει στα προκριματικά του καλοκαιριού. Ο κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες, το ρόστερ είναι γεμάτο με ποιότητα όμως για την ώρα δεν το εκμεταλλευόμαστε σχεδόν καθόλου.

Η ήττα από την Χαρτς μέσα στο Εδιμβούργο ασφαλώς και δεν είναι το τέλος του κόσμου όμως το κακό πρώτο ημίχρονο και η αδυναμία μας να δημιουργήσουμε είναι φαινόμενα που επαναλαμβάνονται το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα η έλλειψη ενέργειας, έντασης και πάθους είναι κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα στο πρώτο ημίωρο στην Σκωτία και μας στοίχισε.

Χάθηκε η συνοχή σε όλες τις γραμμές

Στην αμυντική γραμμή η επιλογή Ελάντερ δεν δουλεύει καθόλου για την ώρα, τα δυο μπακ χρειάζονται ανάσες ενώ χάθηκε και η επιθετικότητα από τα πλάγια.

Στη μεσαία γραμμή οι παίκτες που πριν δύο μήνες μασούσαν σίδερα, όπως οι Μάριτς και Εράκοβιτς, μοιάζουν κουρασμένοι και άδειοι από ιδέες ενώ ο αγωνιστικός χρόνος του Εβάντρο μειώθηκε με αποτέλεσμα να μειωθεί και η δημιουργικότητα μας.

Στα φτερά ο Σίμιτς κτύπησε κόκκινο από τα συνεχόμενα ματς ενώ ο Σεμέδο μετά τον τραυματισμό δεν έχει την ίδια επιδραστικότητα στο παιχνίδι μας. Επιλογές υπάρχουν κι άλλες όμως δεν έχει βρεθεί η φόρμουλα για να μοιραστεί σωστά ο χρόνος με αποτέλεσμα να μην φαίνεται το βάθος και η ποιότητα από τη μέση και μπροστά.

Καθαρό μυαλό και εργοστασιακές ρυθμίσεις

Αυτό που χρειάζεται τώρα η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι καθαρό μυαλό και επιστροφή στις… εργοστασιακές ρυθμίσεις. Από την μέρα που οι επιλογές στο ρόστερ αυξήθηκαν σημαντικά ο Νταμπράουσκας δεν έχει βρει ακόμη την χημεία που είχε η ομάδα στα πρώτα ματς.

Δεν ξέρουμε εάν χρειάζεται να αλλάξει πλήρως τον τρόπο που διαχειρίζεται το ρόστερ ο Νταμπράουσκας όμως καλείται να βρει τη λύση άμεσα πριν να είναι αργά. Μ’ αυτά και μ’ αυτά έχουμε αγώνα με την Καρμιώτισσα την Δευτέρα και μάλιστα μετά από τα τελευταία αποτελέσματα κρίνεται κομβικός και εξαιρετικά σημαντικός.

Ότιδήποτε άλλο εκτός από νίκη θα φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τον Λιθουανό κόουτς…