Home SPORTS NEWS Θρύλος και στην Ευρώπη!

Θρύλος και στην Ευρώπη!


Αποτέλεσμα για να μείνει σε θέση πρόκρισης επιδιώκει απόψε στο Μονπελιέ ο Ολυμπιακός. Πανέτοιμοι για σκληρή μάχη οι «ερυθρόλευκοι».
Ο Ολυμπιακός είναι σε θέση μάχης για να πάρει τους πρώτους βαθμούς του στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και να διατηρηθεί όρθιος στην προσπάθεια για την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης ή έστω στη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.
Στο αποψινό (21.45, ΝΕΤ, REAL FM, pamesports.gr) καθοριστικό παιχνίδι με την Μονπελιέ στο Stade de la Mosson, ο Ολυμπιακός θα παλέψει για τη νίκη που θα του δώσει μεγάλες ελπίδες για την πρόκριση στους 16, ενώ αν καταφέρει έστω να μην ηττηθεί θα έχει τον πρώτο λόγο έναντι των Γάλλων για την τρίτη θέση του ομίλου.
Με οδηγό την περσινή νίκη στη Μασσαλία, αλλά και την καλή εμφάνιση στο προηγούμενο φετινό ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος για μία σκληρή κόντρα απέναντι στην τεχνική και γρήγορη Μονπελιέ, η οποία είναι σε αγωνιστική κρίση στο πρωτάθλημά της αλλά παραμένει μια εξαιρετικά επικίνδυνη αντίπαλος, με ποιοτικούς παίκτες ειδικά στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση.
Ο Ολυμπιακός σκοράρει ανελλιπώς στις τελευταίες επτά αποστολές του στη Γαλλία κι αυτό θέλει να κάνει και σήμερα, αλλά να το συνδυάσει με θετικό αποτέλεσμα. Στα τελευταία έξι παιχνίδια του στη Γαλλία είτε χάνει με 2-1 είτε κερδίζει με 1-0, όπως έκανε με τη Σοσό και την Μαρσέιγ. Οι «ερυθρόλευκοι» ξέρουν ότι το σημερινό ματς θέλει πολύ τρέξιμο, αντιμετώπιση της επιθετικής ισχύος του αντίπαλου και πανέξυπνη τακτική.
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ θα ανακοινώσει λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα τις επιλογές του για την ενδεκάδα. Όλα δείχνουν ότι επιστρέφει στα δοκάρια ο Κάρολ, παρότι ο Ζαρντίμ το κρατάει ακόμα μυστικό για το τι θα κάνει με τους γκολκίπερ, με τον Βορειοϊρλανδό να γυρίζει στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από πολύ καιρό και μάλιστα στη χώρα που έκανε το ντεμπούτο του στη διοργάνωση, πριν από 11 χρόνια με την Μάντσεστερ κόντρα στη Λιλ. Οι πληροφορίες και οι δοκιμές στην προπόνηση δείχνουν ότι ο Ζαρντίμ αφήνει ανοιχτή μια θέση που διεκδικούν Γκρέκο και Αμπντούν, ενώ για τις υπόλοιπες επιλογές του καταλήγει σε Τοροσίδη, Χολέμπας, Μανωλά, Κοντρέρας, Μοδέστο, Μανιάτη, Μασάντο, Φουστέρ και Τζεμπούρ. Κάποιοι πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει έκπληξη με τον Τοροσίδη στον πάγκο και συμμετοχή Γκρέκο και Αμπντούν με μετατόπιση Μανιάτη ή Μοδέστο στο δεξί άκρο, αλλά αυτό το σενάριο μοιάζει ακραίο. Όπως και το άλλο που θέλει τον Ντιακιτέ υποψήφιο για το αρχικό σχήμα. Στην αποστολή είναι και οι Μέγιερι, Φέισα, Λυκογιάννης, Μήτρογλου, Ντιόγκο, Πάντελιτς. Και απόντες οι Ιμπαγάσα, Σιόβας, Παπάζογλου.
Στο πλευρό του Ολυμπιακού και οι 1100 οπαδοί του που θα βρεθούν απόψε στο γήπεδο, με τον κύριο όγκο να φτάνει σήμερα από την Ελλάδα αλλά και πολλές χώρες της Ευρώπης.

Η Μονπελιέ είναι κι αυτή έτοιμη να τα δώσει όλα για να παραμείνει με πολλές ελπίδες στο κόλπο της πρόκρισης. Οι Γάλλοι θεωρούν ότι είναι καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, αλλά παραδέχονται ότι η ελληνική ομάδα είναι πολύ πιο έμπειρη στην Ευρώπη. Η Μονπελιέ είναι σε μεγάλη πίεση από το κοινό της καθώς δεν έχει καταφέρει ακόμη να νικήσει στην έδρα της στη φετινή περίοδο, σε πέντε αγώνες πρωταθλήματος και Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Ρενέ Ζιράρ είναι τιμωρημένος και στον πάγκο θα είναι οι δύο συνεργάτες του, ενώ δεν υπολογίζει στον τραυματία Αϊτ Φανά και στον τιμωρημένο Μποκαλί. Πιθανή ενδεκάδα με Ζουρτρέν, Σταμπουλί (Κογκρέ), Μπεντιμό, Χίλτον, Εμπιβά- Σαϊχί, Εστράδα – Ουτάκα, Μπελχαντά, Καμπελά – Καμαρά

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο 37χρονος Ιταλός Ντανιέλε Ορσάτο, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr