Home SPORTS NEWS Μάρεϊ: «Δεν αποκτάς ταλέντο με τις ντόπες»

Μάρεϊ: «Δεν αποκτάς ταλέντο με τις ντόπες»


Μετά την αποκάλυψη-σοκ πως ο Λανς Άρμστρονγκ έκανε χρήση αναβολικών, ο Άντι Μάρεϊ με δηλώσεις του ζήτησε να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι στους παίκτες του τένις για να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό και για να μην καταστραφεί η εικόνα του αθλήματος όπως έγινε με την ποδηλασία.

Συγκεκριμένα ο Σκωτσέζος τενίστας ανέφερε πως του ζητήθηκε δείγμα ούρων στις 6 το πρωί, γεγονός το οποίο δεν τον δυσαρέστησε αλλά το αντίθετο, τον ενθουσίασε, καθώς με αυτές τις… εφόδους μπορεί να πιαστεί στα «πράσα» ένα τενίστας που κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Ο Μάρεϊ, στις δηλώσεις του είπε, πως οι έλεγχοι θα πρέπει να ενταθούν τον χειμώνα, όταν και πολλοί τενίστες εξαφανίζονται, προκειμένου να προετοιμαστούν κατάλληλα για τα επόμενα τουρνουά.

«Τον Δεκέμβριο, όταν και οι περισσότεροι τενίστες προετοιμάζονται θα πρέπει να γίνονται περισσότεροι έλεγχοι. Ένα Σάββατο βράδυ, εντελώς απρόσμενα, στις 6 τα ξημερώματα μου ζήτησαν να δώσω αίμα για έλεγχο. Αυτό με χαροποίησε καθώς δίνεται μάχη για την προστασία του αθλήματος.

Τέσσερις με πέντε φορές έδωσα αίμα φέτος για εξέταση και ακόμη περισσότερες ούρα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα ειδικά μετά την αποκάλυψη του Άρμστρονγκ. Είναι κρίμα για την ποδηλασία, αλλά είναι και ιδιαίτερα περίεργο πως με μία τέτοια… βιομηχανία κανείς δεν την αντιλήφθηκε τόσο καιρό.

Τα αναβολικά στην ποδηλασία είναι απαραίτητα εάν θέλει κάποιος να παραμείνει στην κορυφή για τόσο πολύ καιρό, καθώς δεν υπάρχει ταλέντο, αλλά μόνο φυσική κατάσταση. Εάν την έχεις τότε μπορείς να κατακτήσεις τα πάντα σε αυτό το άθλημα. Στο τένις δεν αποκτάς ταλέντο παίρνοντας ντόπες.

Θεωρώ πως το τένις, στο κορυφαίο επίπεδο του, είναι το πιο καθαρό από όλα τα υπόλοιπα αθλήματα»

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr