Home SPORTS NEWS Μπάτον: «Τι ηλίθιος…»!

Μπάτον: «Τι ηλίθιος…»!


Ιδιαίτερα εκνευρισμένος ήταν ο Τζένσον Μπάτον μετά την εγκατάλειψη στην μόλις 3η στροφή έπειτα από τη σύγκρουση με τη Sauber του Καμούι Κομπαγιάσι. Ο Ιάπωνας οδηγός χτύπησε και μάλιστα δύο φορές την McLaren του Βρετανού αλλά και την Mercedes του Νίκο Ρόσμπεργκ.

«Χτυπήθηκα από τον Κομπαγιάσι. Τι ηλίθιος;», είπε ο Μπάτον στους μηχανικούς του μέσω του ασυρμάτου της ομάδας.

Μετά το πρόωρο τέλος του Γκραν Πρι της Κορέας για τον Μπάτον, ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009, δήλωσε: «Ξεκίνησα αρκετά καλά, περνώντας τον Μίκαελ Σουμάχερ και ήμουν δίπλα στον Νίκο (Ρόσμπεργκ). Την ώρα που είχα μια σπουδαία μονομαχία μαζί του, ένιωσα ξαφνικά ένα δυνατό χτύπημα στη δεξιά πλευρά και μετά είδα τον Καμούι να με περνάει…πετώντας. Ήταν μια κακή οδήγηση. Ο αγώνας δεν διαρκεί μόνο δύο στροφές και κάποιοι πρέπει να το μάθουν αυτό. Το αν τελικά θα το μάθουν ή όχι είναι κάτι που θα το διαπιστώσουμε. Μετά τον αγώνα, ο Κομπα..κράσι (λογοπαίγνιο με τη λέξη crash=σύγκρουση), με συγχωρείτε, ο Κομπαγιάσι, ζήτησε συγνώμη μέσω twitter που προκάλεσε το ατύχημα, κάτι το οποίο ήταν μια καλή κίνηση».

Το δεύτερο…θύμα του Ιάπωνα, ο Ρόσμπεργκ ήταν εξίσου εκνευρισμένος, καθώς αυτή ήταν η 2η συνεχόμενη εγκατάλειψη μετά το Γκραν Πρι της Ιαπωνίας την περασμένη εβδομάδα στον 1ο μόλις γύρο.

«Είναι πολύ άσχημο να βγαίνεις εκτός αγώνα δύο φορές και μάλιστα στον 1ο γύρο. Υπάρχουν κάποιοι οδηγοί που πιέζουν πάρα πολύ και παίρνουν πολλά ρίσκα. Πρέπει να ηρεμήσουν λίγο».

Από τη μεριά του, ο υπεύθυνος για το ατύχημα, Κομπαγιάσι θέλησε να απολογηθεί: «Είχα τον Νίκο (Ρόσμπεργκ) στα δεξιά μου και τους Μπάτον και Πέρες στα αριστερά. Κάποιος μου χτύπησε τον πίσω τροχό και μετά ήταν αδύνατο να ελέγξω το μονοθέσιο. Ήταν μια δύσκολη στιγμή. Δεν είχα πουθενά να πάω, όμως νομίζω ότι ήταν δικό μου το λάθος».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr