Home SPORTS NEWS Σαλπιγγίδης: «Είμαστε μεγάλη ομάδα»

Σαλπιγγίδης: «Είμαστε μεγάλη ομάδα»


Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ανέφερε και αυτός ότι πάνω από όλα μετράει η νίκη της εθνικής μας… Υπογράμμισε πως η εθνική μας είναι μεγάλη ομάδα και δεν έχει φόβο, απλά σέβεται τους αντιπάλους της. Τόνισε ακόμα ότι είναι στο χέρι των διεθνών μας να πάρουν την απευθείας πρόκριση. «Είμαστε Έλληνες και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό», ήταν μια από τις ατάκες του…

«Σε τέτοιου είδους ματς αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Το πιο σημαντικό από τα δικά μου επιτεύγματα και τα γκολ που πετυχαίνω είναι να κερδίσει η εθνική. Σίγουρα είμαι χαρούμενος όταν βάζω γκολ και κερδίσει η εθνική, αλλά η ουσία είναι η νίκη», τόνισε ο διεθνής άσος…

Σε ερώτηση για το αν φοβήθηκε το ματς είπε:
«Νομίζω πως οι μεγάλες ομάδες δεν έχουν αίσθημα φόβου. Πιο πολύ κυριαρχεί ο σεβασμός για τον αντίπαλο και η αυτοσυγκέντρωση».

Για τη φάση του γκολ σχολίασε:
«Γενικά ένας επιθετικός πρέπει να έχει την αίσθηση του χώρου, αλλά και την τύχη. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν είχα την τύχη. Στο σημερινό είχα τύχη».

Για το γεγονός πως η εθνική μας σε σημαντικά ματς παίρνει αποτελέσματα, ανέφερε:
«Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι και όλα τα αποτελέσματα είναι μέσα. Η εθνική μας έχει δείξει πως σε κρίσιμα ματς ξέρει να παίρνει αποτελέσματα, όπως και το σημερινό. Το πιο σημαντικό είναι πως έχουμε πνεύμα νικητή. Αυτό με τις επιτυχίες μας μεγαλώνει και φαίνεται και στους αντιπάλους μας, οι οποίοι μας αντιμετωπίζουν πλέον με περισσότερο φόβο. Το θέμα είναι να είμαστε εμείς καλά και δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Στο προηγούμενο παιχνίδι ήμασταν εμείς άτυχοι, σ’ αυτό το ματς οι Σλοβάκοι είχαν τις ευκαιρίες, αλλά εμείς φτάσαμε στα γκολ».

Για τη χρονιά που έκλεισε και τη νέα που έρχεται για την εθνική μας επισήμανε:
«Το 2012 ζήσαμε ένα όμορφο ταξίδι, με πολύ καλή αρχή και τέλος που θέλαμε. Καταφέραμε πολύ σημαντικά πράγματα. Κοιτάμε μπροστά και ελπίζω το 2013 να είναι καλό για εμάς, με νίκες και έτσι να έρθει και η πρόκριση στο Μουντιάλ. Αυτό ελπίζουμε και γι’ αυτό παλεύουμε…».

Για τις κριτικές που ο ίδιος έχει ακούσει για το πρόσωπό του, τόνισε:
«Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κριτική, είτε καλοπροαίρετη είτε όχι… Δεν είμαστε πιόνια. Άνθρωποι είμαστε και αθλητές. Δεν έχω λόγο να έχω κάποιο παράπονο από αμφισβητήσεις προς το πρόσωπό του. Αυτό που έχω να κάνω είναι να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου. Είμαστε Έλληνες και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό».

Για το αν θα χαθούν άλλοι πόντοι στον όμιλο, είπε:
«Όλα τα ματς είναι σημαντικό. Εμείς θα κοιτάξουμε την δική μας ομάδα. Αν είμαστε και τυχεροί και όπως πρέπει τότε θα πάμε απευθείας στο Μουντιάλ. Είναι ένα δύσκολο ταξίδι».

Για τον πανηγυρισμό του με τους παίκτες του πάγκου ανέφερε:
«Ο πανηγυρισμός μου δείχνει το όμορφο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Όλοι παλεύουμε για ένα σκοπό».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr