Home SPORTS NEWS Σερφά: “Δεν ήταν μεγάλη αλλαγή η μετακίνηση μου στον Πανθρακικό”

Σερφά: “Δεν ήταν μεγάλη αλλαγή η μετακίνηση μου στον Πανθρακικό”

cherfa interview


Συνέντευξη του Σερφά στο επίσημο σάιτ του Πανθρακικού

Ο Σοφιάν Σερφά ήρθε το καλοκαίρι από την Κυπριακή Ομόνοια και στους μέχρι τώρα αγώνες πρωταθλήματος μετράει το απόλυτο συμμετοχών και λεπτών έχοντας 6 συμμετοχές σε ισάριθμους αγώνες.

Μετά την Κύπρο και την Ομόνοια ήρθες στην Ελλάδα και τον Πανθρακικό. Πως αισθάνεσαι για αυτή την αλλαγή στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;

Δεν μπορώ να πω ότι σημειώθηκε κάποια μεγάλη αλλαγή. Οι πρώτες μέρες είναι πάντα δύσκολες όταν αλλάζεις ποδοσφαιρική στέγη αλλά όλοι στην ομάδα με βοήθησαν από την πρώτη στιγμή. Οι συμπαίχτες μου από την πρώτη στιγμή με στήριξαν και έτσι όλα πήραν το δρόμο τους.

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια που έχει δώσει ο Πανθρακικός έχεις αγωνιστεί βασικός και στις 6 συναντήσεις αποτελώντας το κεντρικό αμυντικό δίδυμο με τον Αχιλλέα Σαρακατσάνο.
Δεν είναι κάτι εύκολο ούτε με υποσχέθηκαν ότι θα έχω φανέλα βασικού στον Πανθρακικό. Πρέπει σε κάθε προπόνηση να δίνεις το 100% και στο τέλος της εβδομάδας εφόσον προσπάθησες και ήσουν συνεπής όλη την εβδομάδα θα ανταμειφθείς. Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και η ομάδα έχει πολλά περιθώρια καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές δεν ήταν από την αρχή. Ο Αχιλλέας είναι επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι δίπλα σε όλους μας και μας βοηθάει. Με την ευκαιρία θα ήθελα να του ευχηθώ τα καλύτερα για το νέο μέλος της οικογένειας με υγεία και ατέλειωτες χαρές.

Έχετε δώσει 6 αγώνες πρωταθλήματος και ο απολογισμός είναι 6 βαθμοί. Είσαι ευχαριστημένος για την μέχρι τώρα συλλογή;

Θα ήμουν ευχαριστημένος και χαρούμενος αν είχαμε 18 βαθμούς. Είχαμε δύσκολο πρόγραμμα με 4 παιχνίδια εκτός έδρας αλλά η συλλογή των 6 βαθμών είναι κάτι στο οποίο μπορεί να χτίσεις για μια καλύτερη συνέχεια. Με τα υπόλοιπα παιδιά μέρα με την μέρα βελτιωνόμαστε τόσο ατομικά όσο και ομαδικά και νομίζω ότι φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Έχουμε πολύ καλό υλικό και είμαι σίγουρος πως στη συνέχεια θα μαζέψουμε αρκετούς βαθμούς.

Στο τελευταίο παιχνίδι κερδίσατε με 3-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό. Περίμενες ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

Όταν ξεκινάς ένα παιχνίδι έχεις ως στόχο να δείξεις το καλό σου πρόσωπο και να φύγεις από το γήπεδο με τους βαθμούς της νίκης. Πάντα αυτός είναι ο στόχος και αυτός ήταν απέναντι στον Λεβαδεικό. Ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή και πήραμε δίκαια τους βαθμούς της νίκης. Ήταν ένα αποτέλεσμα που χρειαζόμασταν και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

Ακολουθεί το παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Κομοτηνή. Πως θα το αντιμετωπίσει ο Πανθρακικός;

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπου θα πρέπει να δείξουμε ότι η ομάδα βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Στόχος μας είναι οι βαθμοί της νίκης και για αυτό θα παλέψουμε από την αρχή του αγώνα. Είμαι σίγουρος πως αν δείξουμε το καλό μας πρόσωπο στο τέλος της ημέρας θα είμαστε όλοι χαρούμενοι. Ο Σάββας Παντελίδης μαζί με τους συνεργάτες του μας προετοιμάζουν κατάλληλα για κάθε παιχνίδι και μας αναλύουν σημεία του αντιπάλου που θα πρέπει να προσέξουμε. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του.