Home SPORTS NEWS «Φούντωσε» η ελπίδα

«Φούντωσε» η ελπίδα


Με γκολ του Φούντα η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 του Πλατανιά και έφτασαε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, μετά από οκτώ αγωνιστικές.

Η ΑΕΚ παίζοντας μεθοδικά για πρώτη φορά φέτος, βρήκε δίχτυα με τον Φούντα (πρώτο του γκολ), κράτησε το μηδέν στην άμυνα (πρώτη φορά φέτος) και έφτασε για πρώτη φορά στη νίκη.

Οι κιτρινόμαυροι είχαν τη συντριπτική κατοχή, δεν άφησαν περιθώρια στον Πλατανιά να δημιουργήσει ευκαιρίες και προσπάθησε με παιχνίδι από τα άκρα να ανοίξει την άμυνα των Κρητικών.

Στο πρώτο μέρος αν και καθολικά ανώτερη, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για κάποιο γκολ. Ο Φουρτάδος ήταν ανύπαρκτος επιθετικά και η Ένωση έμοιαζε ακέφαλη.

Στο δεύτερο μέρος η πρωτοβουλία του Λίνεν να ρίξει στο ματς τον Γκερέιρο, έδωσε στους κιτρινόμαυρους την ευχέρεια να παίξουν και από τον άξονα, προκαλώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Στο 66′, σε μια από τις πολλές επιθέσεις της Ένωσης, ο Γκερέιρο ξεμαρκαρίστηκε υποδειγματικά, έστρωσε στον επερχόμενο Φούντα και αυτός από το ύψος του πέναλντι με πλασέ, δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.

Στο υπόλοιπο του αγώνα, οι παίκτες του Λίνεν φρόντισαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους προκειμένου να μην απειληθούν και τα κατάφεραν, με το τελικό σφύριγμα να τους βρίσκει νικητές.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος, Βλάχος, Φερνάντες, Κουτρουμπής, Κοντοές, Κορδέρο, Φέτσης, Φούντας (84′ Αρκούδας), Λαγός, Παπαδημητρίου (Γκερέιρο 59′), Φουρτάδο (Παυλής 78′)

Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος (Παληγεώργος 72′), Ποτουρίδης, Τζανής, Κανακούδης, Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (Γκονζάλεζ 59′ ), Μαραγκουδάκης, Ουκάρ, Ουντότζι, Αναστασάκος

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr