Home SPORTS NEWS Άνετο 2-0 με Τζεμπούρ – Μήτρογλου

Άνετο 2-0 με Τζεμπούρ – Μήτρογλου


Ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0 την Παναχαϊκή με σκόρερ τους συνήθεις υπόπτους Τζεμπούρ και Μήτρογλου με κεφαλιές, ενώ έχασε πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. «Πρωταγωνιστής» και ο… απών Αλέξης Κούγιας.

Πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-0 ο Ολυμπιακός επικράτησε της Παναχαϊκής στο Φάληρο, σκοράροντας στο δεύτερο ημίχρονο με τις κεφαλιές των Τζεμπούρ και Μήτρογλου και με το γνωστό τρόπο: από στημένες μπάλες.

Οι «ερυθρόλευκοι» με πολλά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα (εννιά αλλαγές σε σχέη με το προηγούμενο ματς) χρειάστηκε να περιμένουν ένα ημίχρονο για να διασπάσουν την καλή άμνυνα της Παναχαϊκής και να φτάσουν στη νίκη που τους δίνει και εμπράκτως τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση στους 16 του Κυπέλλου.

Στο πρώτο μέρος όλοι στο γήπεδο ασχολήθηκαν με τον…Κούγια που κατά τη δήλωσή του ηλθε στο γήπεδο και δεν του επετράπη η είσοδος, αν και ουδείς αντιλήφθηκε την παρουσία του. Υπήρξαν πολλά πανό σε βάρος του Αλέξη Κούγια και συνεχή υβριστικά συνθήματα σε βάρος του.

Ο Ολυμπιακός είχε συντριπτική κατοχή στο πρώτο μέρος, αλλά οι ευκαιρίες του δεν ήταν πολλές αφού μπλέχτηκε στο άγνωστο για την ομάδα 4-4-2 όπως και στην οργανωμένη άμυνα της Παναχαϊκής.

Ο Τζεμπούρ και ο Πάντελιτς σε ένα δίλεπτο είχαν τις σημαντικότερες και κλασσικότερες ευκαιρίες, ενώ στη συν΄χεια παρά τη δημιουργικότητα του Γκρέκο δεν βγήκαν μεγάλες ευκαιρίες, με τον Πάντελιτς εκτός ρυθμού και τον Τζεμπούρ καλά μαρκαρισμένο.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο καλές αντεπιθέσεις, αλλά ο Μέγιερι ήταν σε σωστή θέση και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από το να βρεθεί πίσω στο σκορ.

Στην επανάληψη το γρήγορο γκολ του Τζεμπούρ (από το φάουλ του Φουστέρ) έλυσε τα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού πού σκόραραν και δεύτερη φορά στο 71 με κεφαλιά του Μήτρογλου από κόρνερ του Βλαχοδήμου ενώ είχαν πολλές ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, κυρίοως με Τζεμπούρ και Μήτρογλου.

Στις καθυστερήσεις ο Μασάντο – που άκουσε αποδοκιμασίες κατά την είσοδό του – είχε έξοχη εκτέλεση φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ντιακιτέ, ο Τζεμπούρ, ο Γκρέκο ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού, ενώ καλός ήταν στο ντεμπούτο του στην εδνεκάδα ο Γιάννης Ζαραδούκας.

Η Παναχαϊκή αμύνθηκε καλά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της και να προηγηθεί, ενώ δεν άντεξε στην επανάληψη.

Ο διαιτητής Θάνος είχε εύκολο έργο, αλλά θα έπρεπε να αποβάλλει στις καθυστερήσεις τον Σαλαμαστράκη που χτήπησε εκτός φάσης τον Μήτρογλου.

Ξαναδείτε όλες τις φάσεις του αγώνα στο live του pamesports.gr