Home SPORTS NEWS Άνθισε το κόκκινο Τριφύλλι

Άνθισε το κόκκινο Τριφύλλι


Μία εβδομάδα διήρκησε η αγωνιστική ανάταση του Παναθηναϊκού με την αλλαγή προπονητή. Με το ίδιο όπλο, την αλλαγή τεχνικού, ο Πλατανιάς βρήκε ψυχολογία και κατόρθωσε να φτάσει στη νίκη με 2-1 επί των Πρασίνων, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό να διαμαρτύρεται για μια σειρά διαιτητικών αποφάσεων που άλλαξαν την εικόνα του αγώνα.

Ο Πλατανιάς με τις εντολές του Αναστασιάδη μπήκε θαρραλέα στο παιχνίδι και πιέζοντας ψηλά, δυσκόλεψε αρκετά τον  αντίπαλό του στην κυκλοφορία της μπάλας. Χωρίς ιδιαίτερα δυσκολία οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα ακόμα και στο διάστημα που δεν είχαν κατοχή. Οι Πράσινοι είχαν σοβαρά κενά στα μέτρα μπροστά από τα δύο στόπερ, όπου η απουσία του τιμωρημένου Βιτόλο αποδείχθηκε δυσαναπλήρωτη από τον φιλότιμο Λαγό.

Παρά ταύτα οι φιλοξενούμενοι μπορούσαν να προηγηθούν στο 22’ όταν ο Τοτσέ έφυγε τετ α τετ με τον Κηπουρό αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα οφσάιντ. Το σκορ, όμως, άνοιξε για τον Πλατανιά ο Ουκάρ στο 38’ όταν κέρδισε κατά κράτος το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Παναθηναϊκού και τον Καρνέζη. Το 1-0 ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε νευρικά στο δεύτερο ημίχρονο αλλά παρότι θα μπορούσε να πετύχει πρώτος γκολ στο 50’ με μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Τοτσέ, δέχθηκε πάλι γκολ. Προήλθε από πέναλτι που ανακάλυψε ο Αρετόπουλος σε πτώση του Κάλαϊτζιτς μέσα στην περιοχή. Ο Αναστασάκος δεν λάθεψε στην εκτέλεση και στο 59’ ο Πλατανιάς βρέθηκε με ασφαλές προβάδισμα δύο γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι δίχως ιδιαίτερο πλάνο και ξεκάθαρη φιλοσοφία κατόρθωσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 70’. Ο Μαυρίας ανατράπηκε από τον Τζανή μέσα στην περιοχή, ο Αρετόπουλος σφύριξε ξανά πέναλτι. Ο Τοτσέ ευστόχησε και το 2-1 έδωσε ελπίδες στο Τριφύλλι. Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στο 75’ με κεφαλιά του Βελάσκες αλλά από εκεί και πέρα στο τελευταίο 15λεπτο έδειξαν όλες τις αδυναμίες της εποχής Φερέιρα. Ούτε η γεμάτη ρίσκο επιλογή του Ρότσα να βγάλει στόπερ για να βάλει σέντερ φορ καρποφόρησε. Ο Πλατανιάς διαφύλαξε με ευκολία το 2-1 και υπενθύμισε στον Παναθηναϊκό ότι τα προβλήματα της εποχής Φερέιρα δεν μπορούν να παραβλεφθούν. Ακόμα και με τα εξόφθαλμα εις βάρος του λάθη της διαιτησίας.

Λεπτό προς λεπτό η αναμέτρηση στα Χανιά

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr