Home SPORTS NEWS Έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε από την Τούμπα

Έπαιξε με τη φωτιά και κάηκε από την Τούμπα


Επίδειξη δύναμης έκανε για 88 λεπτά ο Ολυμπιακός, όμως η Τούμπα τιμώρησε τους ερυθρόλευκους για τις χαμένες ευκαιρίες. Η ομάδα του Ζαρντίμ έχασε κραυγαλέες φάσεις για να τελειώσει το παιχνίδι και το πλήρωσε με την λήξη του ματς. Ισοπαλία με την διαφορά να μένει στους 8 βαθμούς και τον Ολυμπιακό να χάνει την ευκαιρία για ισοφάριση του ρεκόρ των 11 νικών και μιας ισοπαλίας μετά την έναρξη του πρωταθλήματος.

Με 4-3-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Ζαρντίμ και κάτι σαν 4-4-2 ο Δώνης τον ΠΑΟΚ με τον Λόρενς παρτενέρ του Αθανασιάδη στην επίθεση, δεξί χαφ τον Σαλπιγγίδη και αριστερό τον Ρομπέρ. Όπως και να χει με την έναρξη του ματς όλα τα συστήματα πήγαν περίπατο και οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν προοδευτικά στο ματς γιατί εφάρμοσαν την γνωστή καλή περσινή συνταγή της πίεσης ψηλά. Στην μετά Βαλβέρδε εποχή ήταν η πρώτη φορά που οι “κόκκινοι” χρησιμοποίησαν αυτό το τρικ και φυσικά επρόκειτο για ξεκάθαρη εντολή του Ζαρντίμ, ο οποίος διέγνωσε το πρόβλημα στην ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και έδωσε εντολή να πιέζουν οι παίκτες του σε όλους τους χώρους. Κέρδισε μπάλες ο πρωταθλητής και προβλημάτισε τον αντίπαλό του σε ένα ματς χαμηλού ρυθμού. Το πρόβλημα στο κομμάτι δημιουργία και ανάπτυξη «φώναζε» για την ομάδα του Δώνη, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει γιατρικό στην αποτελεσματική πίεση του αντιπάλου του.

Δίχως τελικές ο ΠΑΟΚ, έψαξε την στημένη φάση να απειλήσει και τα θαλάσσωσε με μακρινές μπαλιές που αποτέλεσαν εύκολη λεία για Κάρολ και κέντρο άμυνας, την ώρα που ο Ολυμπιακός δίχως να είναι εντυπωσιακός διέθετε αέρα ανωτερότητας στην Τούμπα. Σε μία σέντρα του Αμπντούν ο Γλύκος απομάκρυνε στο κέντρο και ο Τζεμπούρ πήρε τα βήματα για το «τρομοκρατικό χτύπημα» νούμερο 9 την φετινή σεζόν. Καταπληκτικό γκολ από αυτά που κόβουν τον (όποιο) τσαμπουκά του γηπεδούχου ακόμα και αν η έδρα είναι η καυτή Τούμπα. Ο ρυθμός στην συνέχεια έπεσε ακόμα περισσότερο με τον Ολυμπιακό να κρατάει εύκολα το προβάδισμα δημιουργώντας άλλη μία ευκαιρία με Χολέμπας – Μοδέστο μέχρι το τέλος του ματς.

Ίδια εικόνα στο δεύτερο μέρος με τον ΠΑΟΚ να μην μπορεί να βρει φάρμακο απέναντι στην πίεση των ερυθρόλευκων οι οποίοι άρχισαν να βγάζουν περισσότερες φάσεις. Αν ο Φουστέρ ευστοχούσε σε μία από τις δύο κραυγαλέες ευκαιρίες που είχε ίσως τώρα να μιλούσαμε για άλλο ματς. Ξεκάθαρα το ματς όδευε προς διαχείριση από την πλευρά του Ζαρντίμ ο οποίος φρέσκαρε την επίθεση με τον Μήτρογλου στην θέση του Τζεμπούρ και το κέντρο με τον Φέισα στην θέση του Μοδέστο. Ο ΠΑΟΚ απείλησε μόλις μία φορά με το φάουλ του Λίνο να διώχνει με υπέρένταση ο Κάρολ και οι ερυθρόελυκοι έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα ένα δικό τους ματς, βάσει ευκαιριών και γενικότερης απόδοσης στον αγωνιστικό χώρο. Πάντως, έπαιξαν με την φωτιά και στο τέλος τιμωρήθηκαν.

Εξαιρετική η σέντρα του Σαλπιγγίδη στον Αθανασιάδη ο οποίος δεν λάθεψε από κοντά για να πανηγυρίσει η Τούμπα ένα γκολ και μία ισοπαλία \που κακά τα ψέματα ο δικέφαλος δεν δικαιούταν. Ο φορ του δικεφάλου «έσωσε» τον Δώνη για την κάκιστη εικόνα των γηπεδούχων στο μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr