Home SPORTS NEWS Ζαρντίμ: «Για τη νίκη και την πρόκριση»

Ζαρντίμ: «Για τη νίκη και την πρόκριση»


Σύνθημα νίκης από τον Λεονάρντο Ζαρντίμ στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Σάλκε το βράδυ της Τετάρτης (21:45, Real FM).

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε ξεκάθαρα για νίκη, στις δηλώσεις του, καθώς μόνο με νίκη οι ερυθρόλευκοι διατηρούν ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος προπονητής στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Ο Ολυμπιακός έχει εξελιχθεί αρκετά σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας απέναντι στη Σάλκε στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Σήμερα είμαστε πολύ πιο δυνατοί πολύ πιο έτοιμοι. Η Σάλκε έχει την ίδια δυναμική. Εμείς βελτιωθήκαμε», δήλωσε αρχικά ο Ζαρντίμ.

Αναφορικά με το κλειδί του αγώνα, δήλωσε: «Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε το παιχνίδι, ώστε αυτομάτως να έχουμε περάσει στο Γιουρόπα και να διεκδικήσουμε στο τελευταίο ματς τις πιθανότητες για το Τσάμπιονς. Δεν θα πάμε για την ισοπαλία. Είναι ένας σίγουρος τρόπος για να χάσεις. Θέλουμε ισορροπημένο παιχνίδι να είμαστε πολύ καλοί στην άμυνα , να κόψουμε τις επιθέσεις της Σάλκε και να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες και την ικανότητά μας στο σκοράρισμα».

Σε ερώτηση για την άμυνα που θα παρατάξει, είπε: «Έχουμε τρεις επιλογές γι αυτές τις θέσεις, όμως όπως κάθε φορά δεν θα σας το πούμε σήμερα , γιατί οι πρώτοι που πρέπει να το μάθουν είναι οι παίκτες».

Για τις προεκτάσεις του αγώνα όσον αφορά την “κόντρα” Γερμανίας – Ελλάδας, σημείωσε: «Φυσικά ένας από τους στόχους μας για τους οποίους παίζουμε είναι να κάνουμε υπερήφανη την Ελλάδα και τους Έλληνες και να δείξουμε μια καλή εικόνα. Αυτό θα προσπαθήσουμε, να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα για να έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας που θα είναι στο γήπεδο».

Για το αν έχει ταβάνι η ομάδα και σχετικά με τον στόχο της στο ματς, τόνισε:  «Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος. Ήρθαμε για να παίξουμε ένα ωραίο παιχνίδι. Θέλουμε συνεχώς να βελτιωνόματε. Εκτός από την καλή είκονα , θέλουμε και καλό αποτέλεσμα για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στο τελευταίο παιχνίδι».

Κληθείς να σχολιάσει το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου και τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, επισήμανε: «Η οικονομική κρίση όπως και στην Πορτογαλία έχιε επηρεάσει και το ποδόσφαιρο. Είναι όμως ένα παιχνίδι που ξεπερνάει την οικονομία. Αν παιζόταν αύριο οικοξνομικό παιχνίδι η Σάλκε θα το κέρδιζε. Εμείς όμως αύριο θέλουμε να αναδείξουμε την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο της, να παίξουμε έναν καλό αγώνα με τα δικά μας όπλα. Σίγουρα η κρίση έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο, όμως εμείς θα χρησιμοποιήσουμε τα άλλα όπλα μας για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και όπως σας είπα να καταφέρουμε την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ».

Τέλος σημείωσε: «Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ξέρουμε την αξία της Σάλκε στα στημένα. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι αμυντικά και αποτελεσματικοί στις δικές μας στημένες φάσεις στην επίθεση».

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr