Home SPORTS NEWS Κατάρρευση!

Κατάρρευση!


Ο Παναθηναϊκός με αρκετούς παίκτες, να δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι δεν αντέχουν το… βάρος της φανελας του «εξάστερου» κατέρρευσε στο τέταρτο δεκάλεπτο και με επιμέρους σκορ 21-9 ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από την Κχίμκι (79-67)!

Μετά από αυτή την ήττα ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να μείνει εκτός «Τοπ 16» ενώ κινδυνεύει και η θέση του Αργύρη Πεδουλάκη. Οι αριθμοί τα λένε όλα για την εμφάνιση των «πράσινων», που γνώρισαν την τρίτη σερί ήττα τους μετά από εκείνες κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, Ίκαρο: Ο Παναθηναϊκός σούταρε 16/29 βολές και 5/24 τρίποντα!

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλύτερα το ματς και προηγήθηκε με 34-24 στο 12’ απέναντι στην πολύ άστοχη Κχίμκι (1/6 τρίποντα συνολικά στο πρώτο ημίχρονο), αλλά έχασε την διαφορά των 10 πόντων πολύ γρήγορα. Σε διάστημα δύο λεπτών και με σερί 9-0 η ρωσική ομάδα πλησίασε στον πόντο (34-33 με τρίποντο του Πλάνινιτς).

Χωρίς να έχουν συνέπεια στην άμυνα τους και να είναι απλά πιο εύστοχοι από μακριά (3/9 τρίποντα), σε σχέση με την Κχίμκι, οι «πράσινοι» πήγαν με προβάδισμα τριών πόντων (41-38) στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ρωσική ομάδα άρχισε να ευστοχεί έξω από τα 6,75 μέτρα και ισορρόπησε την κατάσταση, με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να τελειώσει με τις δύο ομάδες ισόπαλες (58-58).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε, χωρίς σημείο αναφοράς στην επίθεση του και με την άμυνα να μην μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό της Κχίμκι και τους σουτέρ του. Η ρωσική ομάδα με επιμέρους σκορ 14-1 στο πρώτο πεντάλεπτο της τελευταίας περιόδου ξέφυγε με 13 πόντους (72-59) και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το ματς, καθώς οι «πράσινοι» δεν είχαν κουράγιο και λύσεις για να κάνουν την ανατροπή. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από πολλά χρόνια οι «πράσινοι» αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς τους, μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός από την αρχή της φετινής σεζόν βασιζόταν στους Δημήτρη Διαμαντίδη, Κώστα Τσαρτσαρή. Όταν οι δύο μοναδικοί παίκτες, που έμειναν στο ρόστερ από τα προηγούμενα χρόνια, έδειξαν σημάδια κόπωσης οι «πράσινοι» κατέρρευσαν. Οι νέοι παίκτες με λίγες εξαιρέσεις δείχνουν… λίγοι για να αντέξουν το… βάρος της φανέλας του «εξάστερου». Σήμερα ο Ούκιτς έκανε ίσως το καλύτερο ματς του στον Παναθηναϊκό, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξε ελάχιστα. Ο Διαμαντίδης τελείωσε τον αγώνα χωρίς πόντο και με 5 λάθη.

Πλάνινιτς και Λόντσαρ ήταν οι καλύτεροι των νικητών.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 41-38, 58-58, 67-79

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 6, Πάνκο 1, Ματσιούλις 11 (3), Ούκιτς 13 (2), Λάσμε 9, Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης, Κίτσεν 8, Σκορδίλης 4, Σχορτσανίτης 12.

ΚΧΙΜΚΙ (Κουρτινάιτις): Ογκουστίν 4, Φριντζόν 10 (1), Κόπονεν 12 (2), Λόντσαρ 14, Ρίβερς 2, Μόνια 4, Κοστόφ, Ζουκανένκο 2, Πλάνινιτς 18 (1), Ντέιβις 13, Νίλσεν.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr