Home SPORTS NEWS Κομβικά ματς με… δυνατά σημεία

Κομβικά ματς με… δυνατά σημεία


Γράφει ο «Εξάσφαιρος»…


Το Γιουρόπα Λιγκ παίρνει την Πέμπτη σειρά, με την διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής. Η μέρα έχει κομβικά ματς που αναμένεται να κρίνουν πολλά στην υπόθεση πρόκρισης και πρωτιάς στους ομίλους και όσες ομάδες θέλουν να προχωρήσουν δεν έχουν περιθώρια για απώλειες! Πέντε ματς παίζονται άλλωστε και μονά αποδεκτά και αυτό ανεβάζει το ενδιαφέρον.
Πολύ σημαντικά παιχνίδια έχουμε και τα ημιτελικά (πρώτοι αγώνες) στο Κόπα Σουνταμερικάνα και στο Απερτούρα στο Μεξικό… Στην «εξάδα» μας παίζουν τρία OVER, έναν «άσο» του 1,90, ένα «διπλό» με τιμή 1,65, ενώ ρισκάρουμε και με «Χ» στο Σπάρτα Πράγας-Λυών, αν και στο εξωτερικό υπάρχει… ρεύμα στον «άσο»!

Στον 9ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, αναβλήθηκε το ματς της Χαποέλ Κ.Σ. κόντρα στη Μπιλμπάο, λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη λωρίδα της Γάζας, την ίδια ώρα που η Λυών πήγε στη Πράγα, ούσα πλέον και πρώτη στο Σαμπιονά! Οι «λιονέ» έχουν περάσει, και με ισοπαλία κλειδώνουν την πρώτη θέση. Να μην ηττηθεί, θέλει και η Σπάρτα, ώστε να έχει το πάνω χέρι για την 2η θέση. Σημειώνω ότι η γαλλική ομάδα έχει στον όμιλο 4/4 νίκες και στο Σαμπιονά δεν έχει ηττηθεί στα πέντε τελευταία της (3-2-0). Η Σπάρτα έχει μια ήττα (2-1-1) στο γκρουπ, αυτή από τη Λυών εκτός, με 1-2, και εντός μετράει 2-0-0. Η γηπεδούχος είναι αήττητη για δέκα αναμετρήσεις (7-3-0), ανεξαρτήτως διοργάνωσης, ούσα στην 2η θέση στο πρωτάθλημά της, στο -1 από τη Βικτόρια Πλζεν!
Επίσης, η Σπάρτα είναι αήττητη εντός έδρας στην Ευρώπη στα δέκα τελευταία της. Έχει 6/7 GOAL/GOAL στα τελευταία της ευρωπαϊκά παιχνίδια. Από τα 10 τελευταία της σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τα οκτώ έληξαν OVER.
Η Λυών σκόραρε και στα οκτώ επίσημά της εκτός έδρας. Με GOAL/GOAL έληξαν τα επτά τελευταία εκτός έδρας επίσημα της γαλλικής ομάδας. «Σημαδεύω» το «Χ» με απόδοση 3,00.

Στον 4ο όμιλο, η Κλαμπ Μπριζ έχει κίνητρο, αλλά και καλή ψυχολογία μετά τον θρίαμβο με 6-2 στην έδρα της Μπέβερεν για το πρωτάθλημα, επιστρέφοντας στις νίκες. Η βελγική ομάδα, έχοντας αλλάξει και τεχνικό, παίζει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση, κόντρα σε μια Μπορντό, η οποία προέρχεται από σημαντική νίκη με 1-0 κόντρα στη Μαρσέιγ. Η γηπεδούχος, που άλλαξε πρόσφατα τεχνικό (στη θέση του Ζορζ Λέεκενς ανέλαβε ο Χουάν Κάρλος Γκαρίδο), μόνο με νίκη ελπίζει, καθώς θα πιάσει την αντίπαλό της στην 2η θέση. Η Μπριζ έχει ματς με… γκολ. Στα έξι τελευταία της, ανεξαρτήτως έδρας, έχει φέρει μάλιστα πέντε OVER. Σε καλή κατάσταση η φιλοξενούμενη μετράει τέσσερις σερί νίκες σε Σαμπιονά (ανέβηκε 2η) και Ευρώπη, μπορεί να σκοράρει… Τα ρεπορτάζ αναφέρουν πάντως πως είναι πιθανό οι γάλλοι να κάνουν αλλαγές, «έχοντας» και τους Βέλγους στην ισοβαθμία, μετά η νίκη τους με 4-0 στον πρώτο αγώνα.
Μόνο σε δυο από τα τελευταία της 20 ευρωπαϊκά παιχνίδια στην έδρα της δεν έχει σκοράρει η Μπριζ, ενώ η Μπορντό έχει κρατήσει μέχρι τώρα το μηδέν πίσω στα 10 από τα 10 επίσημα παιχνίδια της. Η γηπεδούχος στα οκτώ τελευταία της εντός σε φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ έχει νικήσει μόνο τη Μαρίτιμο και τη Μάριμπορ. Μπορούν και οι δυο να σκοράρουν και «στοχεύω» το OVER (1,75).

Η Βασιλεία έχει πάρει μπροστά και έχει πετύχει πέντε συνεχόμενες νίκες ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Προέρχεται από 4-0 στο πρωτάθλημα κόντρα στη πρωτοπόρο Γκρασχόπερες. Στον 7οόμιλο του Γιουρόπα Λιγκ θέλει τη νίκη για να μείνει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης, μιας και Γκενκ, Βιντεότον που παίζουν μεταξύ τους θα έχουν απώλειες. Τα «λιοντάρια» είναι σε μεταβατική περίοδο, με τον Φράνκι Βερτόκερεν να προσπαθεί να βρει λύσεις. Ο Βέλγος τεχνικός έφτασε μάλιστα στην πρώτη νίκη σε τρία ματς, κόντρα στη Μπράγκα εντός με 1-0. Πριν τα «λιοντάρια» είχαν επτά επίσημα ματς χωρίς νίκη, αποκλείστηκαν από το Κύπελλο. Σε 16 αγώνες φέτος έχουν μόλις τρεις νίκες και τη Σπόρτινγκ την ενδιαφέρει πιο πολύ να γίνει ξανά ομάδα και να ανακάμψει πρώτα στην Πορτογαλία. Τα «λιοντάρια» δεν έχουν νικήσει στα εννιά τελευταία τους ευρωπαϊκά ταξίδια (0-3-6) και τα 6/7 ήταν GOAL/GOAL. Η έδρα δίνει προβάδισμα στη Βασιλεία, η οποία μπορεί να πετύχει παραπάνω γκολ, εφόσον δεχτεί. Στο 1,90 ο «άσος»…

Η Στουτγάρδη πάει για αποτέλεσμα στη Ρουμανία με τη Στεάουα, η οποία είναι αήττητη (3-1-0) και πρώτη στον όμιλο. Η γηπεδούχος είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημά της (13-2-1) και στην έδρα της μετράει φέτος 12 νίκες σε 13 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Τα τελευταία πέντε ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη έχει ισάριθμα OVER. Η γηπεδούχος, στα 21 από τα 22 τελευταία της σε όλες τις διοργανώσεις έχει καταφέρει να σκοράρει. Η φιλοξενούμενη κάνει την αντεπίθεσή της, νίκησε με 2-0 τη Κοπεγχάγη, έφτασε στην επιτυχία και 2-1 εκτός με τη Γκλάντμπαχ για το πρωτάθλημα, πάει για τη νίκη για να… αγγίξει την πρόκριση. Στη Στουτγάρδη είχαμε 2-2. Επιλέγω το OVER με απόδοση 1,70.

Στον 6ο όμιλο, η Νάπολι παίζει την πρόκρισή της στη Σουηδία κόντρα στην ΑΪΚ που είναι σε… διακοπές, μιας και το πρωτάθλημα Σουηδίας ολοκληρώθηκε. Βέβαια και γηπεδούχος θέλει το ματς, αλλά υστερεί σε ποιότητα, με τη φιλοξενούμενη να παίζει με καλύτερη από άλλα ματς στον θεσμό ενδεκάδα. Μπορεί να σκοράρει η Νάπολι, η οποία προέρχεται από νίκη με 4-2 κόντρα στη Ντνιέπρ. Τέσσερα ματς αήττητη είναι η ιταλική ομάδα ανεξαρτήτως διοργάνωσης (2-2-0) με ισάριθμα GOAL/GOAL. Στα 12 τελευταία της ευρωπαϊκά παιχνίδια η Νάπολι έχει σημειώσει τουλάχιστον δυο γκολ. Έληξαν OVER και τα τέσσερα φετινά της ευρωπαϊκά παιχνίδι. Στον πρώτο γύρο στην Ιταλία, η Νάολι νίκησε 4-0. Ποντάρω στο «διπλό» με απόδοση 1,65.

Κλείνω μ’ ένα από τους ημιτελικούς (πρώτα ματς) στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας ακολουθούν πέναλτι, με την Τίγκρε να φιλοξενεί τη Λος Μιγιονάριος. Η γηπεδούχος μπορεί στο πρωτάθλημά της να μην έχει νίκη (0-8-7), αλλά στο Σουνταμερικάνα έφτασε στους «4» παίρνοντας και εισιτήριο για το Κόπα Λιμπερταδόρες της νέας σεζόν (θα παίξει στα προκριματικά). Στο Σουνταμερικάνα έχει τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες και στην έδρα της μετράει το 3/3 με… τεσσάρες. Έτσι έκανε την έκπληξη και έβγαλε στους «8» τη Σέρο Πορτένιο, καθώς έχασε εκτός με 0-1, αλλά εντός θριάμβευσε με 4-2, με τον νέο κόουτς Γοροσίτο να θέλει νέα επιτυχία κόντρα στην πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Κολομβίας, ώστε να ελπίζει εν όψει της ρεβάνς. Σκοράρει η φιλοξενούμενη και έχει φέρει τέσσερα OVER σε έξι αγώνες στο Σουνταμερικάνα. Είναι βέβαια και αυτή ομάδα έδρας, αλλά δεν αποκλείω να σκοράρει. Έχει αξία το OVER στο 1,80!

Η ΕΞΑΔΑ ΜΑΣ
150 ΒΑΣΙΛΕΙΑ-ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ 1 1,90
156 ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ-ΛΥΩΝ Χ 3,00
159 ΑΪΚ-ΝΑΠΟΛΙ 2 1,65
164 ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ-ΜΠΟΡΝΤΟ OVER 1,75
169 ΣΤΕΑΟΥΑ-ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ OVER 1,70
171 ΤΙΓΚΡΕ-ΛΟΣ ΜΙΓΙΟΝΑΡΙΟΣ OVER 1,80

«Υπάρχουν και άλλα…»
****Πάμε και σε άλλες προτάσεις από το κουπόνι της Πέμπτης, με βάση την κατάσταση των ομάδων, τους στόχους τους στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και το ρεπορτάζ των τελευταίων ωρών. Θα σας κάνω ειδική αναφορά σε δυο αναμετρήσεις, στις οποίες δεν αποκλείω να έχουμε και ισοπαλία…
-Στο 11ο όμιλο, Μέταλιστ και Λεβερκούζεν έχουν καθαρίσει με την υπόθεση πρόκρισης και παίζουν ντέρμπι πρωτιάς στο Χάρκοβο. Οι δυο ομάδες είναι αήττητες, μετράνε από 3-1-0, έχουν από 10 βαθμούς. Η γηπεδούχος εντός έχει 2-0-0 με συντελεστή γκολ 5-1 και στο γήπεδό της είναι δυνατή και στο πρωτάθλημα. Οι «ασπιρίνες» εκτός έδρας στον όμιλο μετράνε 2-0-0 και δεν έχουν δεχτεί γκολ (5-0). Η γερμανική ομάδα στοχεύει να μην χάσει, έχοντας και την τελευταία αγωνιστική τη Ρόζενμποργκ στην έδρα της. Βολεύεται δηλαδή με την ισοπαλία… Η Λεβερκούζεν προέρχεται μάλιστα από νίκη με 2-0 κόντρα στη Σάλκε και στα 14 τελευταία, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, έχει ηττηθεί μόλις μια φορά (8-5-1). Στο πρώτο ματς είχαμε 0-0. Οι «ασπιρίνες» θα έχουν πάντως πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους…
Στον 12ο όμιλο το Αννόβερο θα φιλοξενήσει την Τβέντε. Η γηπεδούχος έχει προκριθεί, τελευταία παρουσιάζει πάντως αδυναμίες και στην έδρα της στις εγχώριες διοργανώσεις, και θέλει πάνω από όλα να μην ηττηθεί, για να παραμείνει φαβορί για την κορυφή. Παίζει μάλιστα την τελευταία αγωνιστική εκτός με τη Λεβάντε. Η γερμανική ομάδα είναι αήττητη στο γκρουπ (3-1-0) και εντός μετράει 2-0-0. Από την άλλη, μόνο με νίκη η φιλοξενούμενη θα ελπίζει σε πρόκριση, σε συνδυασμό και με το άλλο ματς του ομίλου. Η Τβέντε έχει πάντως τρεις βαθμούς με ισοπαλίες στον όμιλο (0-3-1), ενώ και στο πρωτάθλημα της δεν έχει χάσει στα έξι τελευταία της (3-3-0). Στο πρώτο γύρο είχαμε 2-2. Περιμένω γκολ και από τις δυο ομάδες…
-Για την Ανζί να σας αναφέρω πως έχει στον 1ο όμιλο 4/4 UNDER και εντός μετράει σε όλες τις διοργανώσεις 12-2-0. Από την άλλη, η Ουντινέζε μετράει 6/6 GOAL/GOAL φέτος στην Ευρώπη, ενώ προέρχεται από 7 σερί GOAL/GOAL σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Τα 6/7 ματς της ιταλικής ομάδας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη έχουν λήξει OVER. Θα κοιτάξει να κρατήσει χαμηλά τον ρυθμό η γηπεδούχος και να μην χάσει. Στην Ιταλία είχαμε 1-1.
****Η Ίντερ (έχει περάσει) θα παίξει στο Καζάν κόντρα στη Ρούμπιν με πολλές αλλαγές και με νεαρούς… Σε καλή κατάσταση η γηπεδούχος.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ
146 ANZI-ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ UNDER 1,75
148 ρουμπιν καζαν-ΙΝΤΕΡ Χ1 3,25/1,95
149 ΑΝΝΟΒΕΡΟ-ΤΒΕΝΤΕ OVER/Χ 1,55/3,35
151 ΒΙΝΤΕΟΤΟΝ-ΓΚΕΝΚ 2-3γκολ 1,80
152 ΤΟΤΕΤΑΜ-ΛΑΤΣΙΟ OVER 1,75
153 ΜΕΤΑΛΙΣΤ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ 1Χ 2,10/3,25
158 ΧΕΛΣΙΝΜΠΟΡΓΚ-ΛΕΒΑΝΤΕ 2 1,90
160 ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ-ΝΤΝΙΕΠΡ OVER/1 1,60/1,55
165 ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ 1/OVER 1,40/1,50
166 ΜΑΡΣΕΪΓ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ OVER/1 1,70/1,70
168 ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΜΑΡΙΤΙΜΟ OVER 1,65

****Όπως σας ανέφερα, στο Κόπα Σουνταμερικάνα έχουμε τα πρώτα παιχνίδια των ημιτελικών με τη Σάο Παόλο να παίζει στη Χιλή κόντρα στην Ουν. Κατόλικα. Ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας ακολουθούν πέναλτι. Η φιλοξενούμενη είναι σε καλή κατάσταση, όπως έχει δείξει στο πρωτάθλημα και στο Σουνταμερικάνα απέκλεισε Μπαΐα, Λίγκα Λόχα, Ουν. Ντε Τσίλε, χωρίς να ηττηθεί. Η Ουν. Κατόλικα στο πρωτάθλημά της (Κλαουσούρα) έμεινε τελικά 9η, και τα παιχνίδια της είχαν γκολ (24-23 ο συντελεστής τερμάτων). Στο Σουνταμερικάνα στα πέντε τελευταία της έχει φέρει τέσσερα OVER και δείχνει ικανή να σκοράρει, ειδικά στην έδρα της. Θέλει άλλωστε γκολ και εν όψει της ρεβάνς. Στους «8» ζορίστηκε με την Ιντεπεντιέντε (2-2 εκτός και νίκη 2-1 εντός). Μ’ αρέσει το OVER στο 1,85!
170 ΟΥΝ. ΚΑΤΟΛΙΚΑ-ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ OVER 1,85

****Στα πλέι οφ του Απερτούρα στο Μεξικό, θα γίνουν τα πρώτα ματς των ημιτελικών. Θα παίξουν Λεόν-Τιχουάνα και Αμέρικα-Τολούκα. Σημειώστε ότι ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας προκρίνονται οι ομάδες που τερμάτισαν πιο ψηλά στη κανονική διάρκεια της βαθμολογίας, δηλαδή οι δυο φιλοξενούμενες των ζευγαριών.
Η Λεόν απέκλεισε στους «8» την Κρουζ Αζούλ εκμεταλλευόμενη την έδρα της. Έχασε 1-2 εκτός και νίκησε 3-0 εντός. Στη κανονική διάρκεια εντός μετράει 7-0-2 και θέλει γκολ, απέναντι σε μια πιο δύσκολη αντίπαλος, η οποία συμπλήρωσε 17 αγώνες αήττητη. Απέκλεισε τη Μοντερέι με νίκη 1-0 και ισοπαλία 1-1 εντός. Στη κανονική διάρκεια είχε 9-7-1 συνολικά και 4-4-1 εκτός. Στοχεύει να πάρει αποτέλεσμα, εν όψει και της ρεβάνς στην έδρα της. Στη κανονική διάρκεια είχαμε Λεόν-Τιχουάνα 4-0. Δηλαδή η Λεόν είναι η μόνη ομάδα που νίκησε την Τιχουάνα. Η γηπεδούχος προέρχεται μάλιστα από έξι συνεχόμενα OVER! Έχει OVER και η παράδοση… Δεν αποκλείω να μην χάσει η φιλοξενούμενη με το σερί που έχει… χτίσει. Θα ρισκάρω με «Χ», παίζω και OVER!
Στο άλλο ζευγάρι η Αμέρικα θέλει και αυτή να εκμεταλλευτεί την έδρα της (εντός 4-2-2 στη κανονική περίοδο) κόντρα στη Τολούκα. Απέκλεισε τη Μονάρκας με νίκη 2-0 εκτός και ήττα 1-2 εντός. Η Τολούκα είναι η ομάδα που κατάφερε και πήρε την πρώτη θέση στη κανονική διάρκεια (συνολικά 10-4-3) και εκτός (4-2-3) είχε αγώνες με γκολ (13-12 ο συντελεστής τερμάτων). Άφησε εκτός της Γουαδαλαχάρα με δυο νίκες (2-1 εκτός και 3-1 εντός). Στη κανονική περίοδο είχαμε Τολούκα-Αμέρικα 1-1. Η παράδοση «γράφει» την τελευταία δεκαετία 4-5-3. Στην έδρα της Αμέρικα έχουμε μάλιστα πέντε συνεχόμενα GOAL/GOAL. Να αναφέρω πως και με γηπεδούχο την Τολούκα η ιστορία «γράφει» έξι συνεχόμενα GOAL/GOAL. Στο 1,60 η τιμή του GOAL.
145 ΛΕΟΝ-ΤΙΧΟΥΑΝΑ Χ/OVER 3,35/1,75
172 ΑΜΕΡΙΚΑ-ΤΟΛΟΥΚΑ GOAL 1,60

Καλή επιτυχία σε όλους και όλες σας…

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη στήλη μας και στο Facebook στη σελίδα Εξάσφαιρος (pamesports.gr)


 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr