Home SPORTS NEWS Λίφτινγκ στο Europa League

Λίφτινγκ στο Europa League


Η προσδοκώμενη αίγλη που ανέμεναν στην ΟΥΕΦΑ για το εγχείρημα του Γιουρόπα Λιγκ δεν ήρθε ποτέ άλλωστε είναι φυσικό να μην μπορεί να γίνει σύγκριση της διοργάνωσης με το λαμπερό Τσάμπιονς Λιγκ. Είδε κι απόειδε η Ευρωπαϊκή αρχή του ποδοσφαίρου και εν τέλει αποφάσισε να βάλει στα σκαριά σχέδιο για την ανάκαμψη του δεύτερου τη τάξει θεσμού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Daily Telegraph», ετοιμάζονται αλλαγές οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν έως το τέλος της σεζόν.

Αρχικός στόχος είναι να γίνουν όσο πιο γρήγορα γίνεται κάποιες αλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό, η πιο άμεση διαμόρφωση, αφορά τον σύλλογο που θα καταφέρει να πετύχει την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ αλλά και τον φιναλίστ. Οι ομάδες που θα φτάνουν στον μεγάλο τελικό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα εξασφαλίζουν ένα «εισιτήριο» για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου!

Βέβαια αυτό το ενδεχόμενο αυτομάτως φωτογραφίζει το κόψιμο δύο Ευρωπαϊκών θέσεων.

Επιπρόσθετα, το οικονομικό σκέλος του Γιουρόπα Λιγκ και τα ελάχιστα έσοδα συγκριτικά, πάντα, με το Τσάμπιονς Λιγκ, οδηγεί τους προπονητές αρκετών ομάδων να μη δίνουν τόσο μεγάλη βαρύτητα στο θεσμό, υποτιμώντας τον ακόμα περισσότερο.

Απώτερος σκοπός και μακροπρόθεσμο πλάνο της UEFA και του Μισέλ Πλατινί, όπως παρουσιάζεται από την «Daily Telegraph», είναι
ουσιαστικά η ένωση των δύο διοργανώσεων, με το Τσάμπιονς Λιγκ να διεξάγεται με 64 και όχι 32 ομάδες.

 Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr