Home SPORTS NEWS Νιόπλιας: «Θα δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά»

Νιόπλιας: «Θα δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά»


Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε πριν τη σημερινή προπόνηση της Εθνικής Ανδρών ο Ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Νιόπλιας.

«Η Εθνική παίζει πολύ λίγα παιχνίδια κάθε χρόνο για αυτό και το κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Θα αντιμετωπίσουμε το φιλικό με τη Φινλανδία σαν ένα πολύ δυνατό τεστ. Είναι πολύ σημαντικό που θα έχουμε αρκετές αλλαγές στη διάθεση μας», δήλωσε ο κ. Νιόπλιας, μιλώντας για τον αγώνα της Τετάρτης.

«Θα δώσουμε την ευκαιρία σε νέα παιδιά να αγωνιστούν. Πρέπει να φέρουμε νέους ποδοσφαιριστές στην Εθνική. Έχουμε μια καλή φουρνιά με νέους ποδοσφαιριστές την οποία πρέπει να εκμεταλλευτούμε», πρόσθεσε ο κ. Νιόπλιας, αναφερόμενος τόσο στη μεθαυριανή αναμέτρηση όσο και σε αυτές που θα ακολουθήσουν το 2013.

Η Εθνική Φινλανδίας ήρθε στην Κύπρο με πλήρη σύνθεση. Από τους 22 ποδοσφαιριστές που είναι στην αποστολή, η συντριπτική πλειοψηφία αγωνίζεται σε ομάδες του εξωτερικού.

«Θα ήταν χαρά μας σε κάποιο στάδιο να καταφέρουμε και εμείς ως Κυπριακό ποδόσφαιρο να στείλουμε ποδοσφαιριστές στο εξωτερικό όπως συνέβαινε πριν από κάποια χρόνια. Το να έχεις πολλούς παίκτες στο εξωτερικό, αποτελεί δείγμα προόδου», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός.

«Όταν αγωνίζεσαι με την Εθνική, δεν υπάρχουν φιλικοί αγώνες. Σε αυτό το επίπεδο, ο κάθε αγώνας είναι σημαντικός και μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ηλίας Χαραλάμπους.

Η προετοιμασία για τον αγώνα με τη Φινλανδία άρχισε σήμερα το απόγευμα με προπόνηση στο ΓΣΠ. Αφού εξετάστηκαν από το γιατρό της Εθνικής, αποκλείστηκαν από την αποστολή ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης και ο Κούλλης Παύλου.

Ο Χαραλαμπίδης διαγνώστηκε με ισχυαλγία-διάταση αριστερού προσαγωγού και ο Παύλου με θλάση πρώτου βαθμού αριστερού τετρακέφαλου μηριαίου.

Μετά τον αυριανό αγώνα της Εθνικής Ελπίδων με τη Ρουμανία (20:00, Μακάρειο), θα ενσωματωθεί με την αποστολή της Εθνικής Ανδρών ο Κωστάκης Αρτυματάς.

Η προετοιμασία της Εθνικής θα ολοκληρωθεί με κλειστή προπόνηση αύριο, στις 20:00 στο ΓΣΠ.

πηγή: cfa