Home SPORTS NEWS Ξύπνησε αργά…

Ξύπνησε αργά…


Ο Παναθηναϊκός μπήκε στον ρυθμό και τις απαιτήσεις της αναμέτρησης μόνο στα τελευταία τέσσερα λεπτά του αγώνα και ηττήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από την Φενέρμπαχτσε των Μπατίστ, Σάτο με 73-64.

Η τελική διαφορά των 9 πόντων… κολακεύει τους «πράσινους», που στην συντριπτική πλειοψηφία της συνάντησης, δεν ήταν αρκετά γρήγοροι για να ακολουθήσουν και να σταματήσουν την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας των γηπεδούχων και στην επίθεση ήταν ανοργάνωτοι, έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο (συνολικά 23) και ήταν άστοχοι από το τρίποντο (6/20 συνολικά). Μόνο στο τέλος, που πίεσαν σε όλο το γήπεδο κατάφεραν να κάνουν την Φενέρ να τους… αισθανθεί και ίσως η ιστορία του αγώνα να είχε γραφτεί διαφορετικά εάν ο Σχορτσανίτης ευστοχούσε σε προσπάθεια κάτω από το καλάθι 1′ και 30” πριν το τέλος της αναμέτρησης και με το σκορ 66-56, μετά από σερί 6-0 του Παναθηναϊκού. Τα ψηλά σχήματα, που χρησιμοποίησε ο Αργύρης Πεδουλάκης σε διαστήματα του αγώνα δεν βοήθησαν τους «πράσινους» να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων και μάλλον έπρεπε να γίνει προσαρμογή σε χαμηλές και ευέλικτες πεντάδες.

Με ένεση ο Διαμαντίδης

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που έκανε ένεση λόγω ενοχλήσεων στους προσαγωγούς για να παίξει, ήταν παρά τα 6 λάθη του, ο παίκτης, που προσπάθησε περισσότερο από τους ηττημένους. Οι Σοφοκλής Σχορτσανίτης, Γιόνας Ματσιούλις έγιναν αισθητοί στο ματς μόνο στο τέλος.

Από τους γηπεδούχους, ο Ιλκάν Κάραμαν, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς… σκότωσαν τον Παναθηναϊκό από την περιφέρεια και ο Μπο ΜακΚάλεμπ με τις διεισδύσεις του στην ρακέτα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο έγινε η… ζημιά

Η Φενέρ έβαλε τις βάσεις της επικράτησης της στην δεύτερη περίοδο όταν με επιμέρους σκορ 23-12 ξέφυγε με διψήφια διαφορά (42-23 σκορ πρώτου μέρους). Από την πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι είχαν επιβάλλει τον ρυθμό τους, αλλά στην δεύτερη κατάφεραν να μετατρέψουν την κυριαρχία τους σε διαφορά, λόγω των πολλών λαθών των «πρασίνων» (12 συνολικά στο πρώτο ημίχρονο) και της ευστοχίας τους από το τρίποντο (7/13), που ήταν αποτέλεσμα της πολύ καλής και γρήγορης κυκλοφορίας της μπάλας.

Στην τρίτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κάνει εύκολα το λάθος, να μην μπορεί να παρακολουθήσει τον ρυθμό της Φενέρ και να είναι άστοχος από το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι βρήκαν πόντους κυρίως μέσα από την ρακέτα και… εκτόξευσαν την διαφορά στους 19 πόντους (52-33 στο 26’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» πίεσαν σε όλο το γήπεδο, αλλά δύο φορές η Φενέρ με τρίποντο στο τέλος της επίθεσης διατήρησε την διαφορά σε επίπεδο 15 πόντων (34’ 63-58 με τρίποντο του Μπρέμερ και στο 36’ 66-50 με τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς).

Η χαμένη ευκαιρία του Σοφοκλή

Με τρίποντο του Ούκιτς ο Παναθηναϊκός μείωσε στους 10 (66-56) στο 37’, αλλά ενάμιση λεπτό πριν το τέλος ο Σχορτσανίτης αστόχησε κάτω από το καλάθι και εκεί κρίθηκε οριστικά το ματς. Το θετικό για τους «πράσινους» για την συνέχεια είναι πως δεν επέτρεψε στην Φενέρ να νικήσει με διψήφια διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 42-29, 58-41, 73-64.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 13 (1), Ονάν 4, Σάτο 7, Μπρέμερ 8 (2), Άντερσεν 2, Σαβάς 3, Μπατίστ 6, Καραμάν 12 (2), Μπογκντάνοβιτς 13(4), Πρέλντζιτς 5.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος, Πάνκο 9, Ματσιούλις 14 (1), Άρμστρονγκ 2, Ούκιτς 11 (3), Λάσμε 7, Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 12 (2), Κίτσεν, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Σχορτσανίτης 7.

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr