Home SPORTS NEWS Πληρώνουν και τα OVER στα φιλικά!

Πληρώνουν και τα OVER στα φιλικά!


Γράφει» ο «Εξάσφαιρος»…

Τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων κυριαρχούν στο κουπόνι της Τετάρτης και εκτός από τα φιλικά σε όλα τα… μήκη και τα πλάτη του πλανήτη μας, υπάρχουν ομάδες που παίζουν και προκριματικά για το Μουντιάλ 2014. Επίσημοι αγώνες έχουμε λοιπόν στη ζώνη της Ασίας, ενώ γίνονται και δυο παιχνίδια στην δική μας ήπειρο… Τα φιλικά κρύβουν βέβαια και παγίδες και θέλουν προσοχή, καθώς πολλές ομάδες έχουν σημαντικότατες απουσίες, ενώ και οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί θα κάνουν και δοκιμές, θέλοντας να δουν και νέους παίκτες…
Επιλογές για τα παρολί μας μπορούμε να κάνουμε και από τα ματς της αγωνιστική που γίνεται μέσα στην εβδομάδα για το πρωτάθλημα Ινισιάλ της Αργεντινής, από τις πρώτες αναμετρήσεις των προημιτελικών στα πλέι οφ του Απερτούρα στο Μεξικό, ενώ το πρόγραμμα έχει και ένα παιχνίδι από τη Β’ Γαλλίας..
Σας έχω μια «εξάδα» με «δυνατά» OVER, έναν «άσο» που πληρώνει καλά, αλλά και ένα «Χ», που έχει τύχη… Τους αγώνες αυτού του συστήματος θα αναλύσουμε… Θα ακολουθήσουν και άλλες προτάσεις, ρισκάροντας και με ματς, στα οποία μπορούμε να ρισκάρουμε με «Χ»… Πάμε να δούμε τις επιλογές μας!

Στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας η Κύπρος φιλοξενεί την Φινλανδία. Η γηπεδούχος, μετά τις δυο ήττες τον Οκτώβρη για τα προκριματικά του Μουντιάλ, αποτελέσματα που την έφεραν πολύ πίσω στον όμιλό της, θέλει τη νίκη και για ψυχολογικούς λόγους, καθώς υπάρχει και γκρίνια για τον Νίκο Νιόπλια. Στον όμιλό της μετράει 1-0-3 με 3/4 OVER, κάτι που δείχνει πως έχει και αμυντικές αδυναμίες. Οι Σκανδιναβοί έχουν παίξει δυο αγώνες στον όμιλό τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ, έχασαν εντός από τη Γαλλία με 0-1 και ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τη Γεωργία στην έδρα τους. Σε γενικές γραμμές έχουν αφήσει καλές εντυπώσεις. Σημειώνω πάντως ότι πολλοί παίκτες της Φινλανδίας παίζουν σκανδιναβικά πρωταθλήματα, κουβαλούν… γεμάτη χρονιά και μπαίνουν σε φάση διακοπών. Δεν αποκλείω πάντως να σκοράρει η Φινλανδία. Σε τρεις φιλικούς αγώνες των δυο ομάδων, έχουν λήξει όλοι GOAL/GOAL και δυο OVER! «Σημαδεύω» το OVER με απόδοση 1,90!

Ουγγαρία και Νορβηγία παίζουν φιλικό στη Βουδαπέστη, με τους γηπεδούχους (έχουν και σημαντικές επιστροφές) να θέλουν να μείνουν σε εγρήγορση και να διατηρήσουν το καλό πρόσωπο που έδειξαν στα δυο τελευταία τους ματς και ειδικά στη νίκη με 3-1 κόντρα στην Τουρκία. Αμφότερες είναι δεύτερες στους ομίλους τους στα προκριματικά του Μουντιάλ. Η Ουγγαρία έχει τρεις νίκες (3-0-1), ενώ οι Σκανδιναβοί μετράνε στο δικό τους γκρουπ 2-1-1, χωρίς να έχουν χάσει στα τρία τελευταία τους ματς. Τα παιχνίδια τους, επίσημα και φιλικά, έχουν γκολ. Η Ουγγαρία στα τέσσερα τελευταία της έχει τρία OVER. Τα τρία τελευταία της Νορβηγίας είναι όλα αμφίσκοτα με δυο OVER. Η ιστορία των αναμετρήσεων των δυο ομάδων έχει τρία OVER στα τέσσερα τελευταία τους επίσημα ματς. Ποντάρω στο OVER με τιμή 1,90!

Σπουδαίο παιχνίδι περιμένω και στη «Νάσιοναλ Αρένα» του Βουκουρεστίου, ανάμεσα σε Ρουμανία και Βέλγιο, με βάση την εικόνα των δυο ομάδων στα μέχρι τώρα παιχνίδια στα προκριματικά του Μουντιάλ. Οι γηπεδούχοι μετράνε στον όμιλό τους τρεις νίκες, αλλά προέρχονται και από ήττα με 1-4 από την Ολλανδία! Σε αγώνα που ήταν και άτυχοι και μπορούσαν περισσότερα γκολ, ενώ οι «οράνιε» πέτυχαν δυο γκολ κόντρα στη ροή του ματς. Θα έχει απουσίες η Ρουμανία, αλλά με την βοήθεια του κόσμου μπορεί να σκοράρει… Αήττητοι είναι οι «κόκκινοι διάβολοι» (3-1-0) στο δικό τους γκρουπ στα προκριματικά του Μουντιάλ. Αλλαγές θα έχεικαι το Βέλγιο, αλλά και η φιλοξενούμενη μπορεί να σκοράρει. Πέρσι στο Βέλγιο τέτοια εποχή είχαμε 2-1! Λόγω έδρας έχει προβάδισμα η γηπεδούχος. «Στοχεύω» στο OVER (2,00), πληρώνει καλά ο «άσος» (2,60)!

Στο Γιοχάνεσμπουργκ θα δώσουν «τεστ» Νότιος Αφρική και Ζάμπια, ομάδες που προετοιμάζονται για τα τελικά του Κόπα Άφρικα, διοργάνωση την οποία θα φιλοξενήσει η πρώτη τον Ιανουάριο. Θυμίζω πως η φιλοξενούμενη είναι η κάτοχος του Κόπα Άφρικα, αλλά πρόσφατα άφησε εκτός τελικής φάσης της νέας διοργάνωσης την Ουγκάντα με δραματικό τρόπο. Νίκησε εντός με 1-0 και έχασε εκτός με 0-1, παίρνοντας το εισιτήριο στα πέναλτι με 9-8! Η γηπεδούχος από τον Ιούνιο έχει νέο προπονητή τον 56άχρονο Γκόρντον Ίγγκεσουντ και έχει μεγάλες βλέψεις για το Κόπα Άφρικα που έρχεται… Στόχος της είναι και η πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, έχοντας ξεκινήσει τον όμιλο με δυο ισοπαλίες κόντρα σε Μποτσουάνα και Αιθιοπία. Η Ζάμπια, μετά την κατάκτηση του Κόπα Άφρικα τον περασμένο Ιανουάριο, έχει δώσει και δυο επίσημα ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ (δεν έχει προκριθεί ποτέ σε τελική φάση). Νίκησε τη Γκάνα εντός με 1-0 και έχασε με 0-2 στο Σουδάν. Αποφασισμένη να δείξει πράγματα η γηπεδούχος και με την έδρα μαζί της μπορεί τη νίκη. Στο 1,90 ο «άσος»!

Γκαζελέκ και Νιορ φέρνουν μέχρι στιγμής ισοπαλίες στο πρωτάθλημα της Β’ Γαλλίας και είναι χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Η γηπεδούχος μετράει συνολικά έξι «Χ» (2-6-5) και τα τέσσερα τα έχει στην έδρα της (1-4-1), τρία με 1-1 και ένα με 0-0. Στον πρώτο της αγώνα φέτος στη φυσική της έδρας έφερε 1-1 με τη Σεντάν, ισοφαρίζοντας στο 85’. Η Γκάζελεκ έχει δεχτεί γκολ στα 13 από τα 15 επίσημά της και προέρχεται μάλιστα από δυο συνεχόμενες ισοπαλίες. Η αντίπαλός της έχει τα περισσότερα «Χ» στην κατηγορία, έχοντας οκτώ (2-8-3), ενώ εκτός έχει βαθμούς μόνο με ισοπαλίες (0-3-3). Η Νιορ προέρχεται από τρία σερί «Χ»… Εκτός με την Ανζέ με πειθαρχημένο και καλά οργανωμένο αμυντικά παιχνίδι πήρε το 0-0 στο τελευταία της ματς. Είναι αήττητη στα 11 τελευταία πρώτα ημίχρονα (3-8-0)! Θυμίζω πως αμφότερες ανέβηκαν πέρσι στη Β’ Γαλλίας, και πρώτος στόχος είναι η παραμονή. Ρισκάρω με «Χ» στο 2,90!

Κλείνω με ένα ματς από το Μεξικό και τα πλέι οφ του Απερτούρα και την αναμέτρηση της Κρουζ Αζούλ κόντρα στη θεαματική Λεόν. Να σας αναφέρω πρώτα πως ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τις τρεις πρώτες ομάδες (Τολούκα, Τιχουάνα, Λεόν) να παίρνουν εισιτήρια για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Οι οκτώ πρώτες της κανονικής περιόδου μπήκαν στα πλέι οφ και τώρα ξεκινούν οι πρώτες αναμετρήσεις για τα προημιτελικά των μπαράζ. Τα ματς είναι διπλά και ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας προκρίνεται η ομάδα που τερμάτισε πιο ψηλά στη κανονική περίοδο. Η Κρουζ Αζούλ πήρε την 6η θέση και τα παιχνίδια της είχαν γκολ. Συνολικά στη κανονική διάρκεια είχε 6-8-3 και εντός δεν έχασε (3-6-0). Στα επτά τελευταία της έφερε πέντε OVER, ενώ άλλα τόσα ήταν και τα GOAL/GOAL! Θα πρέπει μάλιστα να σκοράρει για να έχει ελπίδες εν όψει της ρεβάνς. Η Λεόν βγήκε 3η (συνολικά 10-3-4) και εκτός δεν έχανε εύκολα (3-3-2). Τα ματς της είχαν και αυτής γκολ. Προέρχεται μάλιστα από τέσσερα OVER και ισάριθμα GOAL/GOAL. Στη κανονική διάρκεια είχαμε Κρουζ Αζούλ-Λεόν 1-1. Ποντάρω πρώτα από όλα στο GOAL (1,55), αλλά με τα παραπάνω στοιχεία για μένα αξίζει και το OVER με απόδοση στο 1,85!

Η ΕΞΑΔΑ ΜΑΣ
130 ΚΥΠΡΟΣ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ OVER 1,90
135 ΓΚΑΖΕΛΕΚ-ΝΙΟΡ Χ 2,90
136 ΝΟΤΙΟΣ ΑΦΡΙΚΗ-ΖΑΜΠΙΑ 1 1,95
138 ΡΟΥΜΑΝΙΑ-ΒΕΛΓΙΟ OVER/1 2,00/2,60
145 ΟΥΓΓΑΡΙΑ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ OVER 1,90
113 ΚΡΟΥΖ ΑΖΟΥΛ-ΛΕΟΝ GOAL 1,55
(το OVER έχει απόδοση 1,85)

«Υπάρχουν και άλλα…»

Σε όσους αρέσει το ρίσκο, υπάρχουν και στα φιλικά, αναμετρήσεις στις οποίες μπορούμε να ποντάρουμε στο «Χ». Είτε με βάση την εικόνα των ομάδων στα πρόσφατα παιχνίδια τους, είτε με διάφορες ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται σε κάποια ζευγάρια. Το μεσαίο σημείο παίζει μπάλα και σ’ ένα ματς από το Μεξικό!

-Ιταλία και Γαλλία θα παίξουν το «Ένιο Ταρντίνι» της Πάρμα και σημειώνω πως οι δυο ομάδες να είναι αήττητες στους ομίλους τους στα προκριματικά του Μουντιάλ… Η «σκουάντρα ατζούρα» μετράει β’ γκρουπ τρεις νίκες και μια ισοπαλία! Να σας αναφέρω πως ο Τσέζαρε Πραντέλι απέκλεισε από την ομάδα τον Ντε Ρόσι, λόγω του ηθικού κώδικα που έχει επιβάλλει στην ομάδα (αποβολή για χτύπημα εκτός φάσης στον Μάουρι στο ντέρμπι της Λάτσιο) και νέο πρόσωπο αποτελεί ο Φλορέντσι (επιστρέφει στην εθνική μετά από 1,5 χρόνο), επίσης της Ρόμα…Οι «τρικολόρ», με τον Ντιντιέ Ντεσάμπ στον πάγκο τους, δυο… τρίποντα και ένα «Χ» στον 9ο όμιλο. Η Γαλλία προέρχεται μάλιστα από 1-1 με την Ισπανία στο «Βιθέντε Καλντερόν»! Το παρελθόν έχει «Χ» και… κλειστά ματς ανάμεσα στις δυο ομάδες!

-Η Σουηδία θα φιλοξενήσει την Αγγλία σε φιλικό και οι γηπεδούχοι θα κάνουν εγκαίνια στο «Φρεντς Αρένα» της Στοκχόλμης! Αναμένεται κατάμεστο γήπεδο, με τις δυο ομάδες να έχουν στις συνθέσεις τους πολλούς νεαρούς παίκτες. Να σας αναφέρω πως οι Σκανδιναβοί δεν έχουν χάσει στον όμιλό τους στα προκριματικά του Μουντιάλ (2-1-0) και προέρχονται από το εκπληκτικό 4-4 στη Γερμανία. Αήττητα και τα «λιοντάρια» με 2-2-0 στο δικό τους γκρουπ, έφεραν 1-1 στο τελευταίο τους ματς στην Πολωνία. Το παρελθόν έχει ισοπαλίες ανάμεσα στις δυο ομάδες ή νίκες στο… γκολ!

-Στα Σκόπια θα παίξουν η ομώνυμη ομάδα κόντρα στη Σλοβενία, ομάδες που έχουν παρουσιάσει αδυναμίες μέχρι στιγμής στα προκριματικά του Μουντιάλ. Αμφότερες στους ομίλους τους έχουν πάντως παρουσιάσει μαχητικό πνεύμα, και στα ματς που έχουν χάσει, έχουν μοχθήσει οι αντίπαλοί τους για να τις νικήσουν. Έχουν μαζέψει πάντως από τέσσερις και τρεις βαθμούς αντίστοιχα. Τα Σκόπια έχουν την παράδοση μαζί τους, παρουσιάζονται αρκετά σοβαροί σε όλα τα ματς, αλλά ο Γιανέφσκι έχει αφήσει εκτός μεγάλα ονόματα και θα κάνει δοκιμές…

-Από τα φιλικά εθνικών ομάδων σημειώνω το «Χ» και στα παιχνίδια Γεωργία-Αίγυπτος, Αλγερία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία-Ουκρανία. Η Γεωργία, αν εξαιρεθεί η ήττα από τη Λευκορωσία εκτός με 0-2 έχει κάνει καλές εμφανίσεις στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ, αλλά αντιμετωπίζει και πολλά προβλήματα. Για τους «φαραώ» να σας θυμίσω πως η τραγωδία με 79 νεκρούς στο Πορτ Σάιντ τον Φεβρουάριο έχει προκαλέσει την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων της χώρας και τον Ιούνιο αποκλείστηκε από τα τελικά του Κόπα Άφρικα από τη Κ. Αφρική. Απουσιάζουν και οι διεθνείς της Αλ Αχλί, καθώς το Σάββατο παίζουν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής. Οι Αιγύπτιοι θέλουν πάντως να δείξουν πράγματα. Αμφότερες με προβλήματα, μοιρασμένο το σετάκι…
Σε καλή κατάσταση η Αλγερία, εξασφάλισε τον Οκτώβριο το εισιτήριο για τα τελικά του Κόπα Άφρικα, και τον Νοέμβριο έφτασε στη ψηλότερη θέση στην ιστορία της στην κατάταξη της FIFA. Έχοντας και πολλούς παίκτες που παίζουν σε συλλόγους της Ευρώπης. Τους Βόσνιους τους ξέρουμε και αν είναι σοβαροί στο Αλγέρι, μπορούν να μην χάσουν. Ιδιαίτερο το ματς για τον προπονητή της Αλγερίας, Βαχίντ Χαλίλχολιντς, ο οποίος παίζει κόντρα στην εθνική της πατρίδας του…
Βουλγαρία και Ουκρανία στα τελευταία τους ματς έχουν μόνο UNDER με ισοπαλίες ή που κρίθηκαν στο… γκολ. Δεν σκοράρουν αλλά και δεν χάνουν εύκολα, οπότε έχει τύχη το «Χ» στο «Βασίλ Λέφσκι» της Σόφιας!

-Όπως είπαμε στο Μεξικό ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια στο Απερτούρα, με τις τρεις πρώτες ομάδες να παίρνουν εισιτήρια για το Κόπα Λιμπερταδόρες. Οι οκτώ πρώτες της κανονικής περιόδου μπήκαν στα πλέι οφ και τώρα ξεκινούν και οι πρώτες αναμετρήσεις για τα προημιτελικά των μπαράζ (ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ). Η Μονάρκας, που πήρε την 5η θέση, αντιμετωπίζει την Κλαμπ Αμέρικα που βγήκε 4η και με τέσσερις βαθμούς περισσότερους… Στη κανονική περίοδο η Μονάρκας είχε συνολικά εννιά ισοπαλίες (6-9-2) και στην έδρα της έχασε μόλις μια φορά (4-4-1). Είναι για εννιά αγώνες αήττητη (3-6-0). Η Αμέρικα συνολικά είχε 8-7-2 και εκτός ήταν αήττητη (4-5-0). Η φιλοξενούμενη δεν έχει χάσει στα πέντε τελευταία της (4-1-0). Στη κανονική περίοδο ανάμεσα στις δυο ομάδες είχαμε Αμέρικα-Μονάρκας 1-1. Η παράδοση «γράφει» 7-1-4. Δείχνει ένα… κλικ καλύτερη η Αμέρικα, αλλά δεν θα την χαλάσει και η ισοπαλία με δεδομένο πως έχει τη ρεβάνς στην έδρα της και σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας προκρίνεται αυτή, αφού τερμάτισε πιο ψηλά στη κανονική περίοδο.

ΠΡΟΤΕΙΝΩ
119 ΓΕΩΡΓΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ Χ 3,05
125 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ-ΟΥΚΡΑΝΙΑ Χ 3,05
128 ΑΛΓΕΡΙΑ-ΒΟΣΝΙΑ/ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ Χ 3,20
131 ΠΓΔΜ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ Χ 3,10
146 ΣΟΥΗΔΙΑ-ΑΓΓΛΙΑ Χ 3,15
150 ΙΤΑΛΙΑ-ΓΑΛΛΙΑ Χ 3,15
114 ΜΟΝΑΡΚΑΣ-ΚΛΑΜΠ ΑΜΕΡΙΚΑ Χ 3,20

Σε λίγο θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες προτάσεις μας…

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr