Home SPORTS NEWS Πρώτος ο Ράικονεν, νικητής ο… Φέτελ

Πρώτος ο Ράικονεν, νικητής ο… Φέτελ


Ο Κίμι Ράικονεν κατέκτησε την πρώτη του νίκη για το 2012 και την πρώτη του στην επιστροφή του στο μαγικό κόσμο της Φόρμουλα 1. Ωστόσο η νίκη του επισκιάστηκε απο την απόδοση του Σεμπάστιαν Φέτελ, που ξεκίνησε τελευταίος και ανέβηκε στη δεύτερη θέση. Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull πήρε ότι καλύτερο μπορούσε και μείωσε τις απώλειες απο το χτεσινό πρόβλημα στα δοκιμαστικά. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Φερνάντο Αλόνσο που μείωσε τη διαφορά του απο την κορυφή στους 10 βαθμούς.

Ο αγώνας ήταν εκπληκτικός απο την αρχή του ως το τέλος του. Ο Ράικονεν με φοβερή εκκίνηση ανέβηκε στη 2η θέση πίσω απο τον Χάμιλτον και ο Αλόνσο στην 4η εκμεταλλευόμενοι αμφότεροι την αδράνεια του Γουέμπερ. Ο Φετελ εν τω μεταξύ προσπαθούσε να ανέβει όσο πιο ψηλά γινόταν κάνοντας όμως αρκετά λάθη κυρίως απο πίεση. Ο Γερμανός είχε και σύγκρουση με μια πινακίδα και γενικώς ο αγώνας του τα είχε όλα.

Στις πρώτες θέσεις ο Χάμιλτον δεν κατάφερε να μετουσιώσει την pole position σε νίκη αφού η McLaren του εμφάνισε πρόβλημα στον κινητήρα. Έτσι ο Ράικονεν πέρασε χωρίς πολλά πολλά στην πρώτη θέση, την ίδια ώρα που ο Αλόνσο δε έδειχνε ικανός να τον ακολουθήσει απο κοντά. Ο Φέτελ κατάπινε τους υπόλοιπους σαν να μην υπήρχαν και είχε φτάσει στην 4η θέση. Η τρίτη εμφάνιση του safety car απο σύγκρουση τεσσάρων μονοθεσίων βοήθησε τον Γερμανό αφού εκμηδενίστηκαν οι διαφορές και είχε φρέσκα ελαστικά.

Μετα πολλά κατάφερε να περάσει τον Μπάτον στην 3η θέση αλλά μέχρις εκεί αφού ο Αλόνσο είχε ξεφύγει. Όμως η προσπάθεια του θα μείνει στην ιστορία και χαμήλωσε το μέγεθος της νίκης του Ράικονεν. Επόμενος αγώνας στις 18 Νοεμβρίου στην ολοκαίνουργια πίστα του Όστιν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

http://cdn-wac.emirates247.com/polopoly_fs/1.481633.1352041946!/image/3452658907.gif

Περισσότερες ειδήσεις στο pamesports.gr